You are here

Τύπος: Η «πρώτη» Χριστόδουλου

09/05/2002 09:22
Βασικό θέμα, στα περισσότερα οικονομικά έντυπα είναι σήμερα οι δηλώσεις του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, κατά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» έχει ως βασικό θέμα, τις δηλώσεις του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, κατά τη χθεσινή επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του. Υπό τον τίτλο «Οι τρεις στόχοι Χριστοδούλου» αναφέρεται στους άξονες που καθόρισε ο νέος Διοικητής, ως πρωταρχικούς για την θητεία του στο ανώτατο πόστο της ΚΤ: Τη διατήρηση της νομισματικής σταθερότητας, τις υγιείς συναλλαγές και την εναρμόνιση της Κεντρικής Τράπεζας με το κοινοτικό κεκτημένο, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Αλλού, γράφει ότι άμεση εναρμόνιση και της κυπριακής νομοθεσίας που διέπει τη χειραγώγηση των αγορών, επιβάλλει η νέα οδηγία της Κομισιόν, την οποία ενέκριναν την περασμένη Τρίτη οι 15 υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνόδου του Ecofin στις Βρυξέλλες.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» δίνει συνέχεια στις χθεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας για τις ΣΠΕ, όπου σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκαν παρατυπίες, υπερβάσεις τρεχούμενων λογαριασμών, αλλά και σοβαρές αδυναμίες στα συστήματα εσωτερικού ελέγχου που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη βιωσιμότητα των Συνεργατικών Εταιριών. Υπό τον τίτλο «Υποβαθμίζουν τις παρατυπίες στις ΣΠΕ» το ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις του Εφόρου Συνεργατικής Ανάπτυξης Ερωτόκριτου Χλωρακιώτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αφορούν μεμονωμένα περιστατικά, σε απομακρυσμένα Συνεργατικά Ιδρύματα.

Αλλού, προβάλλει τη δήλωση του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ότι η Κεντρική βρίσκεται σε νέες προκλήσεις, υπό την έννοια της πλήρους εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» έχει επίσης ως βασικό θέμα, τις δηλώσεις του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, κατά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του. Υπό τον τίτλο «Συνυπολογισμός παραμέτρων πριν την υιοθέτηση του ευρώ», η εφημερίδα προβάλλει τις δηλώσεις Χριστοδούλου, σύμφωνα με τις οποίες η Κύπρος δεν θα κάνει τίποτα για να τροχιοδρομήσει την πρόωρη ένταξη της στην ευρωζώνη.

Αλλού, γράφει ότι το «Λευκόνοικο» απορρίπτει δημοσιεύματα για σύνδεση του με υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων του Μιλόσεβιτς.