You are here

Τύπος: Η βουτιά του ΧΑΚ...

15/04/2004 09:20
Ποικιλία θεμάτων παρουσιάζεται και στην σημερινή ειδησεογραφία του οικονομικού τύπου.

Tο ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Βουτιά 3,8% στο Χρηματιστήριο» αναφέρεται βεβαίως στη χθεσινή συνεδρία του ΧΑΚ. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το κυπριακό χρηματιστήριο κινείται στη δίνη των πολιτικών γεγονότων, με κύριο χαρακτηριστικό το μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας που διακατέχει τους επενδυτές.

Αλλού, γράφει πως το 47,9% της κεφαλαιοποίησης του ΧΑΚ κατέχουν οι εμπορικές τράπεζες.

Στο ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Διαφορετικές αξιολογήσεις των οικονομικών» αναφέρεται στην τοποθέτηση δύο βουλευτών που ανήκουν σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση, τόσο επί του σχεδίου Άναν γενικότερα, όσο και επί των οικονομικών πτυχών, ειδικότερα. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, τάσσεται υπέρ της ψήφισης του Σχεδίου λύσης του ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, τάσσεται εναντίον. Επίσης, ο κ. Ευαγόρου επικρίνει τις τοποθετήσεις του υπουργείου Οικονομικών έναντι των οικονομικών πτυχών του τελικού 5ου σχεδίου, αντιθέτως με τον κ. Προδρόμου ο οποίος τις επικροτεί.

Σε άλλο ρεπορτάζ, αναφέρεται στη διάσκεψη Δωρητών παρά το ηχηρό «όχι».

Στο ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Πρώτες προσφορές σήμερα από δωρητές» γράφει ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι πρώτες προσφορές για οικονομική ενίσχυση της Κύπρου σε περίπτωση λύσης.

Αλλού, αναφέρεται σε «αόρατο χέρι» που φρόντισε - όπως ισχυρίζεται το ρεπορτάζ – να μείνει σε κλειστά συρτάρια η έκθεση για την οικονομία