You are here

Τύπος: Ήρθε για να μείνει η Royal Caribbean

18/01/2022 06:28

Η χθεσινή εκδήλωση Repurposing Cyprus Tourism σε τουριστικούς και οικονομικούς φορείς του τόπου και οι αιτήσεις αδειοδότησης που έχει δεχθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από επενδυτικές εταιρείες για την προσφορά προγραμμάτων σε ψηφιακά νομίσματα, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Ήρθε για να μείνει η Royal Caribbean»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή εκδήλωση Repurposing Cyprus Tourism σε τουριστικούς και οικονομικούς φορείς του τόπου. Ο υφυπουργός τουρισμού Σάββας Περδίος παρουσίασε τη νέα τουριστική ταυτότητα του προορισμού, αλλά κι όλα όσα έκανε το υφυπουργείο τους τελευταίους 18 -20 μήνες εν μέσω πανδημίας, με στόχο να καταστεί η Κύπρος ολόχρονος προορισμός. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Περδίος ανέπτυξε μεταξύ άλλων τις δράσεις για ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού αποκαλύπτοντας την απόφαση της Royal Caribbean να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Κύπρο.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι μεγάλο σοκ υπέστησαν οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών της Ευρώπης το 2020, πρώτη χρονιά της πανδημίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δεν τελειώνει η παρακολούθηση των δανείων λόγω κρίσης
  • Για 18 χρόνια εκκρεμούν πρόστιμα εκατομμυρίων – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  • Η ΕΚΤ θα κάνει ότι μπορεί για πληθωρισμό στο 2%
  • Τελεσίγραφο βουλής στους ημικρατικούς

Πολίτης

 «Προσεκτικά βήματα για τα κρύπτο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι αιτήσεις αδειοδότησης που έχει δεχθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από επενδυτικές εταιρείες για την προσφορά προγραμμάτων σε ψηφιακά νομίσματα. Ο πρόεδρος της ΕΚ Γιώργος Θεοχαρίδης εξέφρασε στην εφημερίδα την επιφύλαξη του για τα κρυπτονομίσματα καθώς παρουσιάζουν υψηλό ρίσκο απώλειας χρημάτων. Ο κ. Θεοχαρίδης εξήγησε ότι η ΕΚ είναι υποχρεωμένη να δέχεται αιτήσεις αδειοδότησης καθώς με βάση την 5η οδηγία ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος, η εποπτεία για τις επενδυτικές εταιρείες που προσφέρουν ψηφιακά νομίσματα ανήκει στην Επιτροπή.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών αναμένεται να πληρώσει στους κύπριους αγρότες περίπου €95 εκατ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Η Covid φέρνει ανακατατάξεις
  • Για πολλοστή φορά δεν έχουν καταθέσει εγκαίρως προϋπολογισμούς -  Κατσάδα Επιτροπής Οικονομικών προς ημικρατικούς οργανισμούς

Χαραυγή

 «Καλπάζει ανεξέλεγκτα η ακρίβεια σε βασικά αγαθά»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η ακρίβεια σε βασικά. Σύμφωνα με το νέο παρατηρητήριο τιμών, το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, τον τελευταίο μήνα επιβλήθηκαν αυξήσεις τιμών στο 60% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο καλάθι της νοικοκυράς. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν αυξήσεις σε 103 από τα 168 προϊόντα τα οποία περιλαμβάνονται στο παρατηρητήριο.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Συνδέσμων Κέντρων Αναψυχής ζητά ίση οικονομική στήριξη για όλα τα κέντρα αναψυχής.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Βουλή: Αυστηρό μήνυμα για προϋπολογισμούς νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου
  • Πρόστιμο εκατομμυρίων σε Βαρδινογιάννη παραμένει για χρόνια απλήρωτο

Αλήθεια

 «Κρυπτονομίσματα υπό την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η εποπτεία των παρόχων υπηρεσιών για κρυπτονομίσματα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όπως αναφέρεται, αρκετές εταιρείες έχουν ήδη απευθυνθεί στην Επιτροπή υποβάλλοντας αιτήσεις για δραστηριοποίηση στον τομέα αυτό. Η ΕΚ άρχισε να εξετάζει ενδελεχώς τις αιτήσεις μιας και ο χώρος των ψηφιακών νομισμάτων έχει τεράστιο ρίσκο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η επιτροπή οικονομικών απέστειλε επιστολή στον υπουργό οικονομικών για την κατάθεση προϋπολογισμών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου για το έτος 2022 στη βουλή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τα αποθέματα σε χρυσό στην Κεντρική ήταν 666,1 εκατ. ευρώ
  • ΚΟΕ: Το σχέδιο ανάκαμψης θα διευκολύνει την παραγωγικότητα

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ – Ευοίωνες προβλέψεις για τον κορωνοϊό από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΝΤΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ… ΑΕΡΑ – Παραδοχές Ιωάννη Κασουλίδη και αμήχανη αντίδραση από τον πρόεδρο για τον EastMed

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΚΑΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – Αναταράξεις στη Λευκωσία μετά την κίνηση των ΗΠΑ να τερματίσουν τα σχέδια για EastMed

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

«ΦΕΣΙ» €7,5 ΕΚ. ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ – Καταγγελίες ΕΤΕΚ για «κερδοσκοπία και μαύρη αγορά» λόγω λανθασμένων σχεδιασμών της κυβέρνησης