You are here

Τύπος: Ήταν να μην μπούμε στα βαθύ κόκκινο

13/07/2021 06:29

Η ανατροπή των προσδοκιών για ροή τουριστών ως αποτέλεσμα της κατάταξης της Κύπρου στο βαθύ κόκκινο από το ECDC και τα είκοσι ένα μεταρρυθμιστικά – δεσμευτικά νομοσχέδια που πρέπει να εγκρίνει η βουλή μέχρι το τέλος του έτους, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Ήταν να μην μπούμε στα βαθύ κόκκινο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η ανατροπή των προσδοκιών για ροή τουριστών ως αποτέλεσμα της κατάταξης της Κύπρου στο βαθύ κόκκινο από το ECDC. Ο υφυπουργός τουρισμού παραδέχθηκε χθες πως οι επόμενες βδομάδες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για τον τουρισμό, σημειώνοντας ακόμα πως σίγουρα δεν είναι διαφήμιση για την Κύπρο το γεγονός ότι είμαστε αυτή τη στιγμή η μόνη χώρα της Ευρώπης στο βαθύ κόκκινο. Ο ΣΤΕΚ τόνισε χθες εκ νέου την ανάγκη συνέχισης της στήριξης του τομέα, αλλά και των εργαζομένων.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι τα αγροτεμάχια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εκποιήσεων που προγραμματίζουν οι τράπεζες, με τη μέση αγοραία αξία να είναι γύρω στις €70 χιλ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πήγαν στράφι οι προσπάθειες για ικανοποιητικές αφίξεις

  • Διάλειμμα 15 λεπτών ανά δύο ώρες – Σημαντική απόφαση για εργαζόμενους στο ελληνικό δημόσιο

  • Δεν επιτρέπει αποκλεισμό ανεμβολίαστων η Κομισιόν

  • Παρενέργειες και στα Τελωνεία

Πολίτης

 «Όσα δεν έκανε για χρόνια, θα τα κάνει σε 4 μήνες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα είκοσι ένα μεταρρυθμιστικά – δεσμευτικά νομοσχέδια που πρέπει να εγκρίνει η βουλή μέχρι το τέλος του έτους ώστε να μπορέσει η Κυπριακή Δημοκρατία να λάβει μέρος των χρημάτων που δικαιούται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ανάμεσα στα 21 μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια  που θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα είναι και η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του δικαστικού συστήματος. Τα συγκεκριμένα νομοσχέδια θεωρούνται άκρως σημαντικά, διότι θα κρίνουν την αρχική πορεία της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στη σκιά της ανοδικής πορείας των τιμών των πρώτων υλών, αρμόδιοι φορείς πραγματοποίησαν συνάντηση με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία δέσμης μέτρων για επίλυση του ζητήματος που δημιουργείται, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Συμφωνία για ανακυκλώσιμα – Lordos – Πουλλαίδης

  • Επαναφέρουν μισθούς στην οικοδομική βιομηχανία

Χαραυγή

 «Όμηρος των υγειονομικών εξελίξεων ο τουρισμός»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Χαραυγή γράφει ότι νέο χτύπημα δέχθηκε ο τουρισμός αφού μετά τα προβλήματα με τη βρετανική και τη ρωσική αγορά, κακά είναι τα μαντάτα και από τη γερμανική αγορά. Ο υφυπουργός τουρισμού Σάββας Περδίος δήλωσε χθες ότι η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη, ιδιαίτερα όσον αφορά τη γερμανική αγορά, λόγω του ότι η Κύπρος έχει καταταγεί από το ECDC ως επικίνδυνη χώρα με χρώμα βαθύ κόκκινο, κάτι το οποίο σημαίνει πως όσοι επιστρέφουν στη Γερμανία από την Κύπρο και δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι βροχή είναι οι ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό μετά την τοποθέτηση της Κύπρου στο βαθύ κόκκινο από το ECDC.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στον αέρα έργα λόγω ανατιμήσεων σε υλικά οικοδομής

  • Ανώτατο: Απαγορευτικά διατάγματα στο Al Jazeera για τον Δημήτρη Συλλούρη

Αλήθεια

 «Οργώνει την Ευρώπη ο Περδίος για προσέλκυση τουριστών»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η προσπάθεια του υφυπουργείου τουρισμού για προσέλκυση τουριστών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο υφυπουργός τουρισμού θα ξεκινήσει μια μεγάλη περιοδεία μετά τον Αύγουστο σε περισσότερες από δέκα χώρες, ώστε να αναλύσει την κατάσταση της χώρας μας στους εκεί αρμόδιους και να προσπαθήσει να τους πείσει να ξεκινήσουν ταξίδια προς την Κύπρο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι δέσμη μέτρων διαμορφώθηκε από τους εμπλεκόμενους φορείς της κατασκευαστικής βιομηχανίας, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των επιπτώσεων από τις αυξήσεις των οικοδομικών υλικών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Όμηρος των υγειονομικών εξελίξεων ο τουρισμός – ΣΤΕΚ

  • Προτίμηση στο έκτακτο προσωπικό στο δημόσιο – Απασχόληση

  • Σημαντική αύξηση 32% στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου – Κατά το πρώτο πεντάμηνο

  • Σε επικαιροποίηση στοιχείων καλεί το ΧΑΚ – Για μέλη και επενδυτές

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ – Κορωνοϊός

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – Διοικητική μέριμνα για κλάματα στις πυρκαγιές – Παραδοχή στη βουλή από τον Νίκο Νουρή

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ – Ειδικά κέντρα με κωδικό όνομα «Walk in» ξεκινά το υπ. υγείας για ελεύθερη πρόσβαση

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΟΜΗΡΟΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Η Κύπρος σε δυσμενή θέση έναντι ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών