You are here

Τύπος: Καφενείο και κινηματογράφος στο σφυρί

02/07/2019 07:46

Ο κατάλογος των εκποιήσεων για τον Ιούλιο και αρχές Αυγούστου, οι υποχρεώσεις της ΚΕΔΙΠΕΣ το επόμενο διάστημα και το φέσι €50 εκ. που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Καφενείο και κινηματογράφος στο σφυρί»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο κατάλογος των εκποιήσεων για τον Ιούλιο και αρχές Αυγούστου. Όπως σημειώνεται, πέραν από τα χωράφια, κατοικίες και οικόπεδα, η λίστα περιλαμβάνει ζαχαροπλαστείο, καφενείο, κινηματογράφο, σχολή ιππασίας και κέντρο αναψυχής. Μερικές από τις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν είναι το ζαχαροπλαστείο στην οδό Στασίνου στη Λευκωσία έκτασης 291 τμ που βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 22 Ιουλίου από την Τρ. Κύπρου με επιφυλασσόμενη τιμή €654.400.  Η Ελληνική βγάζει σε πλειστηριασμό στις 23 Ιουλίου χωρίς επιφυλασσόμενη τιμή κέντρο αναψυχής που βρίσκεται στην 28η Οκτωβρίου στην Έγκωμη. 

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Εθνική Πανγαία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συναλλαγή μεταξύ της και της Τρ. Κύπρου για την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Κύπρο, μέσω της αγοράς του 100% των διαχειριστικών μετοχών και του 88,2% των επενδυτικών μετοχών της Cyreit Variable Investment Company Plc με έδρα την Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οι ρώσοι φεύγουν, οι κύπριοι επιστρέφουν
  • Κανόνες επίλυσης φορο-διαφορών
  • Ασκήσεις επί χάρτου για πώληση δανείων
  • Έπεσε στο 6,5% η ανεργία τον Μάιο

Πολίτης

 «Ορόσημο για ΚΕΔΙΠΕΣ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι υποχρεώσεις της ΚΕΔΙΠΕΣ το επόμενο διάστημα προκειμένου το αργότερο έως τα τέλη του φθινοπώρου να έχουν κλείσει όλες οι οργανωτικές εκκρεμότητες του φορέα στον οποίο έχουν μεταφερθεί τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην Συνεργατισμού. Τα έργα που τρέχουν είναι η μελέτη για την επιχειρησιακή οργάνωση της ΚΕΔΙΠΕΣ, η αξιολόγηση της συμφωνίας με την Altamira Cyprus και η πώληση του 49% των μετοχών της Altamira Cyprus.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών για τη δρομολόγηση νέων πτήσεων προς την Κύπρο καταγράφουν οι κυπριακές αρχές, αλλά τα αποτελέσματα των προσπαθειών που είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες θα φανούν τις επόμενες βδομάδες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Συνεργασία με ευρωβουλευτές – ΚΕΒΕ
  • Πρόκληση η διαχείριση κεφαλαίων και ρευστότητας – Σημείωμα της Axia Research για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του 2019 της Ελληνικής Τράπεζας
  • Νέο ντιλ με Τρ. Κύπρου – Εθνική Πανγαία
  • Η ανακωχή έφερε ράλι – Η προσέγγιση ΗΠΑ – Κίνας έδωσε ώθηση στις αγορές

Χαραυγή

 «Φέσι €50 εκ. στους λογαριασμούς του ηλεκτρισμού ελέω κωλυσιεργίας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι το φέσι €50 εκ. που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αφού, ένεκα της καθυστέρησης η οποία υπήρξε στην εγκατάσταση αντιρρυπαντικών συστημάτων στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού, η ΑΗΚ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ενοικίαση κινητών μονάδων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συντεχνίες της ΑΗΚ απέστειλαν χθες κοινή επιστολή προς το ΔΣ του οργανισμού προειδοποιώντας για τις αυξήσεις τις οποίες θα επιφέρει η πιο πάνω ενέργεια.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, οι συνολικές καταθέσεις στο τραπεζικός σύστημα ανήλθαν τον Μάιο στα €48,44 δισ. παρουσιάζοντας καθαρή αύξηση ύψους €688,3 εκ. σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • 29 χιλιάδες άνεργοι
  • «Διάλογος – παρωδία και εμπαιγμός εργαζομένων»
  • Μισθοί: Αυξήσεις με το σταγονόμετρο και για λίγους
  • Με αυξημένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια η φετινή τουριστική σεζόν

Αλήθεια

 «Επιστολή με προειδοποιήσεις»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι επιστολή που απέστειλαν προς το ΔΣ της ΑΗΚ οι συντεχνίες στην οποία παραθέτουν τις θέσεις τους για θέματα του οργανισμού. Οι συντεχνίες, σημειώνεται, ζητούν όπως το ΔΣ προβεί άμεσα σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αποφυγή, όπως αναφέρουν, δυσάρεστων εξελίξεων τόσο για τον οργανισμό, όσο και την οικονομία του τόπου γενικότερα.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Κύπρο τον Μάιο του 2019 η ανεργία μειώθηκε περαιτέρω στο 6,5% από 6,8% τον Απρίλιο του 2019.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αύξησης της προσφοράς για μείωση των τιμών – Τα αεροπορικά ναύλα στο επίκεντρο σύσκεψης
  • Μειώσεις τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο
  • Ετήσια αύξηση 2,5% στις μηνιαίες απολαβές – Στατιστική
  • Ετήσια αύξηση 1,7% τον Μάιο – Καταθέσεις

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ – Από την πτώση του ρωσικού πυραύλου στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΥΦΛΟ» ΠΥΡΑΥΛΟ – Πώς οι πεπαλαιωμένοι S-200 της Συρίας στόχευσαν τον Πενταδάκτυλο;

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΘΥΜΑ Η ΚΥΠΡΟΣ – Ο αδέσποτος πύραυλος S-200 πετούσε στο FIR Λευκωσίας σε εποχή αεροπορικής συμφόρησης

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΥΡΑΥΛΟΣ S-200 ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ «ΑΥΛΗ» ΜΑΣ!