You are here

Τύπος: Καφές, Συνεδριακό, Hellas Jet και φαρμάκια...

31/01/2005 09:05
Ο σημερινός Τύπος προσφέρει μια ποικιλία θεμάτων οικονομικού περιεχομένου που σχετίζονται με το ύψος του δανεισμού, την κατάσταση του ανταγωνισμού στην αγορά, την επιθυμία του συγκροτήματος Λούης να αναλάβει τη διαχείριση του Συνεδριακού Κέντρου, όπως και την κατασκευαστική έξαρση στα κατεχόμενα. Ένα θέμα που ξεχωρίζει αφορά την απόσυρση ενδιαφέροντος υποψήφιων αγοραστών για εξαγορά της Hellas Jet.

Φιλελεύθερος

«Ο «Λούης» ενδιαφέρεται για το Συνεδριακό Κέντρο»

Σε πρωτοσέλιδο κείμενο, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο τουριστικός οργανισμός Λούης με επιστολή προς το Υπουργείο Εμπορίου σχετικά με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη διαχείρισή του. Η εφημερίδα προσθέτει ότι το υπουργείο ετοιμάζει μελέτη βιωσιμότητας του Συνεδριακού που βασίζεται στο σενάριο της ανάληψης της διαχείρισής του από την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων.

«Χρωστούμε στις τράπεζες 9,3 δις λίρες»
Σε άλλο θέμα στην πρώτη σελίδα που παραπέμπει στο εσωτερικό, η εφημερίδα αναφέρεται στην αύξηση των δανείων κατά £642 εκ. κατά τη διάρκεια του 2004 και επισημαίνει ότι £444 εκ. ήταν σε κυπριακές λίρες και το υπόλοιπο σε ξένα νομίσματα.

Πολίτης

«Καϊμάκι – φαρμάκι για τον Κύπριο»

Στο κύριο θέμα των οικονομικών της σελίδων, η εφημερίδα «Πολίτης» κάνει αναφορά στην τιμή του καφέ και τον ελλιπή ανταγωνισμό που επικρατεί στην κυπριακή αγορά. Η εφημερίδα αναφέρεται στο παράδειγμα εισαγωγέα που προμήθευε την αγορά με καφέ στη μισή τιμή, εγείροντας υποψίες για νοθεία.

«Κεραυνός... αισιοδοξίας»
Σε άλλο θέμα στο οποίο παραπέμπει η εφημερίδα στο εσωτερικό της από την πρώτη σελίδα, γίνεται αναφορά στην αισιοδοξία του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού για την πορεία των δημοσιονομικών και της προσπάθειας για ένταξη στην ΟΝΕ.

Σημερινή

«Έβγαλαν νοκ-άουτ αγοραστές της Hellas Jet»

Στο κύριο θέμα της πρώτης σελίδας της εφημερίδας «Σημερινή» γίνεται αναφορά στην απόσυρση ενδιαφέροντος από υποψήφιους αγοραστές της θυγατρικής εταιρείας Hellas Jet των Κυπριακών Αερογραμμών που είχε εκδηλωθεί γραπτώς και στην οποία είχε ανταποκριθεί θετικά το ΔΣ της εταιρείας. Η εφημερίδα προσθέτει ότι η αλλαγή στάσης στο ζήτημα προέκυψε λόγω της κωλυσιεργούς στάσης του ΔΣ του εθνικού αερομεταφορέα.

«Προετοιμασίες για υποδοχή του συστήματος του Χ.Α.Κ.»
Στο κύριο θέμα των οικονομικών της σελίδων, η εφημερίδα αναφέρεται επικαλούμενο τον προϋπολογισμό του ΧΑΚ στη «μετάβαση του συστήματος διαπραγμάτευσης και εκκαθάρισης του ΧΑΚ στην ελλαδική κεφαλαιαγορά», επισημαίνοντας ότι τέτοια απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.

Χαραυγή

Η εφημερίδα «Χαραυγή» δεν έχει περιλάβει οικονομικές σελίδες στη σημερινή της έκδοση.

Αλήθεια

Βόρεια Κύπρος ξένων συμφερόντων

Το κύριο θέμα των οικονομικών σελίδων της εφημερίδας «Αλήθεια» αναφέρεται στα κατασκευαστικά έργα που εκτελούνται στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου και επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παραμένει απαθής. Η εφημερίδα κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των ελληνοκυπριακών περιουσιών που συντελείται στα κατεχόμενα.

Εξαγορά δημοσιογράφων στις ΗΠΑ
Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε περιπτώσεις καταβολής χρηματικών ποσών σε αμερικανούς δημοσιογράφους ώστε να προωθήσουν την πολιτική του αμερικανού προέδρου Τζόρτζ Μπους που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.



ΘΑ. ΘΑ, ΘΑ...




ΕΚΑΝΕ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ




ΕΒΓΑΛΑΝ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ HELLAS JET




ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ




ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ