You are here

Τύπος: Και ο Συρίχας στο κάδρο για νέο διοικητή

18/03/2019 06:55

Τα σενάρια για τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που θα διαδεχθεί τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η καταψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το θέμα του Euroasia Interconnector για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου μέσω Κρήτης, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Παίρνει και δίνει η σεναριολογία για διοικητή»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα σενάρια για τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που θα διαδεχθεί τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, καθώς μένουν 25 μέρες από τη λήξη της θητείας της. Όπως αναφέρεται, το προεδρικό μέχρι τώρα δεν έδειξε ότι βιάζεται να ανακοινώσει το όνομα του κεντρικού τραπεζίτη. Τις τελευταίες μέρες στη σεναριολογία των ονομάτων προστέθηκε και το όνομα του Γιώργου Συρίχα, ο οποίος ήταν εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Κεντρικής. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πληροφορίες δίνουν προβάδισμα στον νυν εκτελεστικό σύμβουλο της ΚΤ και πρώην έφορο της μονάδας αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνο Ηροδότου. Για τη θέση του διοικητή έχει ακουστεί και το όνομα του Ανδρέα Περσιάνη, που ήταν εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της ΚΤ και η θητεία του έχει λήξει. Μεταξύ άλλων, στα ονόματα που κυκλοφόρησαν από διάφορους κύκλους ήταν και του Αιμίλιου Κυριάκου, διευθύνοντος συμβούλου στη CitiBank Ελλάδος.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έως 83 χιλ. τον χρόνο αναζητούν τα κατάλληλα άτομα που θα της στελεχώσουν και απαιτούν αυξημένα προσόντα σε σπουδές.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κατασκευές και τουρισμός αυξάνουν την απασχόληση
  • Το ταμείο αλληλεγγύης είναι μια αρχή – ΣΥΚΑΛΑ
  • Καμία αλλαγή για καταναλωτές από πώληση Scandia
  • «Καραμπόλα» 2ης αξιολόγησης – Αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών για τις 120 δόσεις στην εφορία

Πολίτης

 «Ζήτημα λίγων εβδομάδων»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» του ο Πολίτης γράφει ότι μέσα στις επόμενες τρείς ή τέσσερις εβδομάδας οι ΗΠΑ θα γνωρίζουν για το ενδεχόμενο εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν παρέλειψε να εξάρει τη στάση του Πεκίνου εναντίον του οποίου στο παρελθόν έχει επανειλημμένα εξαπολύσει πυρά.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή στο διοικητικό συμβούλιο της Cyta να διερευνήσει κάθε ενδεχόμενο που θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον και την προοπτική του ημικρατικού οργανισμού, στο πλαίσιο πάντοτε της αποκρατικοποίησης και μερικής ιδιωτικοποίησης. Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε στην εφημερίδα ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει βλέποντας τη συμπίεση κερδών και ποσοστών αγοράς της Cyta.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Βλέπει οφέλη για τις τράπεζες του Νότου – Fitch για μέτρα της ΕΚΤ
  • Αναμένει έσοδα έως €200 εκ. από ψηφιακό φόρο – Η Αυστρία προχώρησε στη θέσπιση νομοθεσίας μετά το ναυάγιο για πανευρωπαϊκό ψηφιακό φόρο
  • Οργή στην Ελλάδα για το Airbnb
  • Κάλυψε το κενό η Ρωσία – Περισσότερο πετρέλαιο στις ΗΠΑ, λόγω Βενεζουέλας

Χαραυγή

 «Σκοπιμότητες γονατίζουν το ΡΙΚ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η καταψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κυβερνών κόμμα ΔΗΣΥ επιθυμεί το ξαναμοίρασμα της διαφημιστικής πίτας προς όφελος ιδιωτικών καναλιών, καθώς και την περαιτέρω άσκηση πίεσης προς τους εργαζόμενους, ενόψει και των ευρωεκλογών. Η προσπάθεια πλήρους ελέγχου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης δεν είναι σημερινή, αλλά άρχισε προ εξαετίας.

Αλήθεια

 «Δεν έχει κλείσει το θέμα Euroasia Interconnector»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το θέμα του Euroasia Interconnector για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου μέσω Κρήτης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου χαρακτηρίζει το έργο πολύ σημαντικό για την Κύπρο, όχι μόνο, όπως επισημαίνει για την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και για την ασφάλεια εφοδιασμού του νησιού.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για το σαμποτάρισμα από τα κράτη μέλη του σχεδίου της επιτροπής για την εγγραφή νέων χωρών στα μαύρη λίστα της ΕΕ για το ξέπλυμα χρήματος.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οι ατμομηχανές της οικονομίας μας
  • Σεμινάριο για την «επιχειρηματικότητα στην ενέργεια»

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΓΙΑΤΡΩΝ! – Ο υπουργός υγείας καταρρίπτει όλα τα επιχειρήματα τους και επαναλαμβάνει ότι το ΓεΣΥ θα ξεκινήσει κανονικά την 1η Ιουνίου 2019

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙ – Υποψήφιος ξανά το 2020 ο τ/κ ηγέτης – Το ανακοίνωσε σε κλειστό κύκλο συνεργατών

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΘΕΛΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΗΠΑ – Ποιος ο στόχος Αναστασιάδη από τη συνάντηση του με Πομπέο στο Ισραήλ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΙΚ