You are here

Τύπος: Και ποινικές ευθύνες στην ενδιάμεση έκθεση

18/03/2021 06:29

Η ενδιάμεση έκθεση για την έρευνα για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις και η πρόσθετη δαπάνη για την υλοποίηση των νέων σχεδίων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Και ποινικές ευθύνες στην ενδιάμεση έκθεση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η ενδιάμεση έκθεση για την έρευνα για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις. Ο πρόεδρος της τετραμελούς ερευνητικής επιτροπής Μύρων Νικολάτος, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας ανέφερε ότι στην ενδιάμεση έκθεση για τη μεγάλη έρευνα για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις θα υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις που πρέπει να εξεταστούν από τον γενικό εισαγγελέα και τη νομική υπηρεσία κατά πόσον πρέπει να διαταχθούν ανακρίσεις για ποινικές διώξεις.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι οι τράπεζες θα καθορίσουν πόσο βαθύ θα είναι το κούρεμα στεγαστικών δανείων για 700 περίπου μη βιώσιμους δανειολήπτες, που θα ενταχθούν στο σχέδιο Εστία 2 και ήδη επεξεργάζονται τα δικά τους σενάρια.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προϊδεάζει για αναπομπές νόμων για εκποιήσεις
  • Δεν αποδείχθηκε ευνοϊκή μεταχείριση δανείων των 22 ΠΕΠ
  • Πέρασαν τα νέα μέτρα στήριξης
  • Η Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο – Τι προτείνει για να σταματήσει το άνοιξε-κλείσε των οικονομιών

Πολίτης

 «Στήριξη €40 εκ. για οκτώ κλάδους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η πρόσθετη δαπάνη για την υλοποίηση των νέων σχεδίων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο. Όπως αναφέρεται, η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε €70 εκ. και το υπουργικό ενέκρινε ποσό €40 εκ. που αφορά τα σχέδια του υπουργείου εργασίας. Ποσό €30 εκ. αφορά την καταβολή εφάπαξ χορηγίας από το υπουργείο οικονομικών για την επιδότηση λειτουργικών εξόδων και ενοικίων των επιχειρήσεων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο αριθμός των επενδυτικών εταιρειών που βρίσκονται κάτω από την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όχι μόνο δεν έμεινε στάσιμος, αλλά σημείωσε και αύξηση 4,42% το 2020 συγκριτικά με το 2019.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Τα διαβατήρια στο μικροσκόπιο – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Χαραυγή

 «Η Κομισιόν παρουσίασε το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό»

Ρεπορτάζ της Χαραυγής γράφει ότι νομοθετική πρόταση για τη δημιουργία ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού για τη διευκόλυνση της ασφάλειας και την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενέκρινε το Κολέγιο των Επιτρόπων. Σύμφωνα με την Κομισιόν, το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα είναι μια απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κομισιόν καλεί τα κράτη-μέλη να προετοιμάσουν μια συντονισμένη προσέγγιση για τη σταδιακή άρση των περιορισμών του κορωνοϊού όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κ. Κούσιος: Η Κύπρος έχει το υψηλότερο ποσοστό αιτητών πολιτικού ασύλου
  • Προτάσεις ΑΚΕΛ για άτομα με αναπηρία

Αλήθεια

 «Στο μικροσκόπιο και άλλες πολιτογραφήσεις»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθεια γράφει ότι στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα εισέλθουν φέτος εποπτευόμενες εταιρείες, που είχαν ή έχουν επιχειρηματική σχέση με πρόσωπα που έχουν πολιτογραφηθεί μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος. Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚ Δήμητρα Καλογήρου, θα γίνουν έλεγχοι σε εταιρείες που συναλλάσσονται με επενδυτές που πολιτογραφήθηκαν μέσω ΚΕΠ.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, βουτιά κατά 95,3% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών το πρώτο δίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέο πακέτο €40 εκ. για στήριξη εργαζομένων από την πανδημία ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο
  • Οργή ΣΕΚ κατά τραπεζών
  • Να επανέλθει η ισορροπία μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών – Κίνημα κατά των εκποιήσεων
  • Πληθωρισμός 0,9% στην ευρωζώνη, 1,3% στην ΕΕ και -0,9% στην Κύπρο

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΘΑ ΓΙΝΕΙ…. – Μετά από τρεις δεκαετίες αναμονής

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΝΕΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΠΑΛΙ Η ΛΕΜΕΣΟΣ – Η μη συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα επηρεάζει αρνητικά ολόκληρη την Κύπρο

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΚΛΙΝΕΣ – Στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα υπ. υγείας και ΟΚΥπΥ και ζητούν συνεργασία για διαχείριση της πανδημίας

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ – Δεκάδες επαγγελματικοί κλάδου με πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας