You are here

Τύπος: Καρτέλ από logistics βάζουν φωτιά στις τιμές

05/08/2021 06:25

Οι καταγγελίες του ομίλου Jumbo για αυξήσεις στη μεταφορά προϊόντων και τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τους εγγεγραμμένους άνεργους τον Ιούλιο, είναι μεταξύ των θεμάτων που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Καρτέλ από logistics βάζουν φωτιά στις τιμές»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι καταγγελίες του ομίλου Jumbo για αυξήσεις στη μεταφορά προϊόντων και τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, οι νεότερες εξελίξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και το μεταφορικό κόστος δημιουργούν πρόσθετη ανησυχία. «Η κατάσταση, αντί να σταθεροποιείται και σταδιακά να επανέρχεται σε βιώσιμα επίπεδα, χειροτερεύει».  Προστίθεται ότι «Η αγορά ταλαιπωρείται από αθέμιτες πρακτικές και συμπράξεις μεταξύ των εταιρειών logistics, που διαχειρίζονται τη διαθεσιμότητα των containers που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των εμπορευμάτων». Το Jumbo ζητά την παρέμβαση των κυβερνήσεων για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή αύξηση στην τιμή των πρώτων υλών και άλλων προϊόντων που εισάγονται.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι οι ηλικιωμένοι και τα νοικοκυριά με ψηλό εισόδημα είναι αυτά που κατά κύριο λόγο ενισχύουν κάθε μήνα τις καταθέσεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οι εφημερίδες απαραίτητο εργαλείο για όσους χαράσσουν πολιτική
  • Πεσμένος ο Ιούλιος, ανεβασμένο το επτάμηνο του 2021 - Jumbo
  • Ευτυχώς δεν μείναμε από ρεύμα
  • Έπεσε η ανεργία

Πολίτης

 «Ανεργία 50% στην πιο παραγωγική ηλικία εργασίας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τους εγγεγραμμένους άνεργους τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο τέλος Ιουλίου του 2021 ανήλθαν στα 18.950 άτομα, ενώ με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε στα 22.778 άτομα σε σχέση με 26.429 τον Ιούνιο. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το 50% των ανέργων είναι στην ηλικιακή ομάδα των 30 με 50 ετών. Παράλληλα ποσοστό 32% ή περίπου 1 στους 3 ανέργους έχει πανεπιστημιακή μόρφωση.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, με τις προσλήψεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, να ξεπερνούν τις 4 χιλ.

Χαραυγή

 «Το 79,2% των εργαζομένων με εισοδήματα στα όρια της φτώχειας»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων με αφορμή έρευνα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων. Η έρευνα δείχνει ότι το 79,2% των εργαζομένων έχουν εισοδήματα στα όρια της φτώχειας. Μεταξύ των προτάσεων του ΑΚΕΛ είναι η ρύθμιση πλαισίου απασχόλησης για όλους τους εργαζόμενους και για όσους εργαζόμενους δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις να συμφωνηθεί ένας μηχανισμός για να κατοχυρωθούν μίνιμουμ δικαιώματα.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι θέμα άνισης μεταχείρισης και παραγκωνισμού των ιδιωτικών πρατηρίων από τις εταιρείες εισαγωγής πετρελαιοειδών εντοπίζει η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Βουλή: Αλλαγή νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
  • 7.400 νέοι άνεργοι στις λίστες του ΥΠΕΡΓ το τελευταίο τρίμηνο

Αλήθεια

 «Σε επίπεδα προς πανδημίας υποχώρησε ο αριθμός των ανέργων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τους εγγεγραμμένους άνεργους τον Ιούλιο.  Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Ιουλίου του 2021 έφθασε τα 18.950 πρόσωπα. Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε στα 22.778 άτομα σε σύγκριση με 26.429 τον προηγούμενο μήνα.  Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020 σημειώθηκε μείωση 13.363 πρόσωπα ή 41,4% που αποδίδεται μεταξύ άλλων στους τομείς των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο ΠΑΣΥΞΕ έχει ενεργοποιήσει πλάνο εξόδου από την κρίση με ορίζοντα το 2022.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Σε κανονικούς ρυθμούς το λιμάνι Λεμεσού
  • Δρομολόγηση σημαντικών έργων για την επαρχία – ΕΒΕ Πάφου
  • Θετικές οι δοκιμασίες αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες – Moody’s
  • Αποτελεσματική η εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – Υπηρεσία ελέγχου

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΔ – Κορωνοϊός: Μεγάλες οι πιέσεις στο σύστημα υγείας

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ – Μπαλάκι η ευθύνη για το πως θα επιστραφεί μέρος της χορηγίας που πήραν τα κόμματα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΑΙΓΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ – Ζητούν από την κυβέρνηση να βρει έξτρα χρήματα για τη Δημοκρατική Παράταξη

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΤΟ 79,2% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ – Προτάσεις ΑΚΕΛ για ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων