You are here

Τύπος: Κατασκευές και εστίαση, υψηλού κινδύνου επαγγέλματα

26/07/2021 06:24

Τα υψηλού κινδύνου επαγγέλματα για να υποστούν εργατικά ατυχήματα οι εργαζόμενοι, η σημερινή έγκριση από το Ecofin του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου ύψους €1,2 δισ. και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής Δημοκρατίας από τον οίκο Moody’s, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Κατασκευές και εστίαση, υψηλού κινδύνου επαγγέλματα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα υψηλού κινδύνου επαγγέλματα για να υποστούν εργατικά ατυχήματα οι εργαζόμενοι. Ο μεγαλύτερος αριθμός ατυχημάτων για το 2020 παρουσιάζεται στον τομέα των κατασκευών με ποσοστό 21,55% και ακολουθούν οι τομείς των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλυμάτων και εστίασης με ποσοστό 18,73%, της μεταποίησης με ποσοστό 17,35% και του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, καθώς και η επισκευή οχημάτων με ποσοστό 15%. Σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, κατά το 2020 συνέβησαν 13 θανατηφόρα ατυχήματα σε εργοδοτούμενους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Αλλού ο Φιλελεύθερος αναφέρεται στην αναστολή των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και στο πως επηρεάζει τις τιμές των ακινήτων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Απαγορευτικό στον εκτελωνισμό και διάθεση προβληματικών προϊόντων

  • Η «ιστορική ευκαιρία» του ευρωπαϊκού νότου

  • Οι διαφωνίες στους κόλπους της ΕΚΤ καλά κρατούν

  • Εγκρίνεται το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Πολίτης

 «Ράλι για 14 ορόσημα ως το τέλος της χρονιάς»

Πρωτοσέλιδο θέμα του Πολίτη είναι η σημερινή έγκριση από το Ecofin του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου ύψους €1,2 δισ. Σημειώνεται ότι με την έγκριση του εθνικού σχεδίου ανοίγει ο δρόμος για την άντληση των πρώτων κονδυλίων με τη χώρα να καλείται να υλοποιήσει 14 επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ξεχωρίζουν η έγκριση της μεταρρύθμισης στη δημόσια υπηρεσία, η ψήφιση δύο νόμων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η ενίσχυση της εποπτείας των εταιρειών διαχείρισης δανείων και η ανεξαρτητοποίηση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου από την ΑΗΚ.

«Οι τράπεζες έφεραν αναβάθμιση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής Δημοκρατίας από τον οίκο Moody’s. Ο οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της κυπριακής Δημοκρατίας στην βαθμίδα Ba1 από Ba2, με σταθερό ορίζοντα, επικαλούμενος τη μείωση της έκθεσης της οικονομίας στον κίνδυνο του τραπεζικού συστήματος και την ανθεκτικότητα που επέδειξε η κυπριακή οικονομία κατά την κρίση του κορωνοϊού.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Η παραλλαγή Δέλτα «αυξανόμενη πηγή ανησυχίας»

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – Για τρίτη μέρα κατηγορούν το συμβούλιο ασφαλείας

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΡΑΛΙ ΓΙΑ 14 ΟΡΟΣΗΜΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ – Η λίστα των υποχρεώσεων για την πρώτη δόση του πακέτου του δισ. ευρώ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ – Νίκος Αναστασιάδης στον «Φ»: Δεν πρόκειται να διεκδικήσω επανεκλογή το 2023

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ ΔΙΕΘΝΩΣ – Να διαλέξει ο πρόεδρος: Ή συνομιλίες στη βάση των συγκλίσεων ή αμφισβητεί τη σύγκλιση για πολιτική ισότητα