You are here

Τύπος: Κατάθεση επιταγής μέσω κινητού

12/08/2022 06:22

Η νέα δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου για κατάθεση επιταγών μέσω του κινητού, καθώς και η διψήφια μείωση που παρουσίασε τόσο η αξία των νέων κατοικιών όσο και το εμβαδόν τους, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Κατάθεση επιταγής μέσω κινητού»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η νέα δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου για κατάθεση επιταγών μέσω του κινητού. Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, είναι η μόνη που προσφέρει αυτή την υπηρεσία και από τις πρώτες μέρες φάνηκε να υπάρχει ενδιαφέρον. Πηγές της τράπεζας ανέφεραν στην εφημερίδα πως κάθε μέρα αυξάνονται οι επιταγές που κατατίθενται μέσω mobile app και αναμένεται ότι θα υπάρξει αυξητική τάση και μεγάλο ενδιαφέρον. Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι η διευκόλυνση του πελάτη, ο οποίος δεν θα χρειάζεται να πάει σε κατάστημα ή ΑΤΜ για να καταθέσει την επιταγή του, αλλά μπορεί να το κάνει από το κινητό του από οπουδήποτε, ότι ώρα θέλει και χωρίς χρέωση. Η νέα υπηρεσία προσφέρεται μέσω του κινητού.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στη σύνταξη βγήκαν 303 υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι κλίμακας Α13 και άνω, βάζοντας στις τσέπες τους φιλοδωρήματα μερικών δεκάδων χιλιάδων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Απασχόληση και μετά την απόρριψη
  • Η Λεμεσός κρατάει τα πρωτεία στις συναλλαγές ακινήτων
  • Αυξήθηκαν οι άδειες οικοδομής
  • «Κάθε κιλοβατώρα μετράει»

Πολίτης

 «Κουρεύουν τα τετραγωνικά νέων οικιών οι κύπριοι»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η διψήφια μείωση που παρουσίασε τόσο η αξία των νέων κατοικιών όσο και το εμβαδόν τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, στα οικιστικά κτήρια το εμβαδόν μειώθηκε μεταξύ Ιανουαρίου-Μαΐου 2021 και Ιανουαρίου-Μαΐου 2022 κατά -11,7%. Μείωση παρουσίασε για την ίδια χρονική περίοδο και η αξία των οικιστικών κτηρίων, κατά -13%. Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο του 2022 ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν ανήλθε στις 560. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα 144,8 εκατ. ευρώ και το συνολικό εμβαδόν τις 127,1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ενώ με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 601 οικιστικές μονάδες. Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου, τα οποία επεξεργάστηκε το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, φαίνεται πως η Λεμεσός συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα των πωλήσεων καθώς το 46,5% των πράξεων ανά το παγκύπριο αφορούν τη συγκεκριμένη επαρχία.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι έτοιμοι να κάνουν ριζικές αλλαγές στις αγοραστικές τους συνήθειες, ως απάντηση στις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και στην άνοδο του πληθωρισμού, δηλώνουν οι καταναλωτές, ιδίως όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με τη διανομή και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τι θα κάνετε εάν σας χρέωσε πιο πολύ η ΑΗΚ
  • Διετές πάγωμα των χρεών - Ουκρανία

Χαραυγή

 «Γονατίζουν τα νοικοκυριά και τις ΜμΕ οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΑΗΚ »

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος αυτής της διμηνίας. Σημειώνεται ότι η χρέωση στους λογαριασμούς σε πολλές περιπτώσεις είναι διπλάσια απ’ ότι την περσινή αντίστοιχη περίοδο.  Ο γγ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης ανέφερε στην εφημερίδα ότι οι λογαριασμοί τσακίζουν κόκκαλα, ειδικά στους κλάδους όπου οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν απαραίτητα το ρεύμα για να εξασκούν της επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Πρόσθεσε ότι ο λογαριασμός αυτής της διμηνίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η απασχόληση στην κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2022 αυξήθηκε κατά 161 άτομα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 και έφθασε τα 53.118 άτομα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αυξήθηκε ο αριθμός των αδειών οικοδομής το πρώτο πεντάμηνο 2022
  • Λογαριασμοί με μεγάλη απόκλιση

Αλήθεια

 «Ψάχνουν αγοραστές χαλουμιού στη Μόσχα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η εμπορική αντιπροσωπεία που θα στείλει στη Μόσχα το φθινόπωρο το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο σε μία προσπάθεια αύξησης των εξαγωγών χαλουμιού. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αλί Καματζίογλου, δήλωσε ότι οι συνολικές εξαγωγές τους ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια δολάρια και ότι οι εξαγωγές χαλουμιού ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι τον Οκτώβριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί στο πλαίσιο των μελετών για το σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και κινητικότητας Λευκωσίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αυξήσεις στις αξίες των ακινήτων
  • Άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων
  • Αυξάνονται οι έκτακτοι στη δημόσια υπηρεσία
  • Οι διεθνείς πιστωτές δέχθηκαν διετές πάγωμα πληρωμών – Ουκρανία

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕ ΝΩΡΙΣ – Πολιτικοί αναλυτές αναρωτιούνται: «Έτσι θα κυβερνήσει;»

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΤΟΝ ΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΑ DEBATES – Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ακύρωσε ξαφνικά όλες τις συμμετοχές του για το Σεπτέμβριο επικαλούμενος…. άλλες υποχρεώσεις

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

SPY SHOP” ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΝΙ – Στο φως η ιστορία για το θέμα ηθικής τάξης που εγείρεται για τον βοηθό γενικό εισαγγελέα

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΜΕ ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΗΚ – Τσούζουν οι τιμές ηλεκτρισμού και δεν υπάρχει πλάνο αντιμετώπισης της ακρίβειας