You are here

Τύπος: Κάτι έχει υπόψη ο Αβέρωφ για προϋπολογισμό

23/10/2020 06:55

Ο ΔΗΣΥ ο οποίος εμφανίζεται να μην θεωρεί καθοριστική τη στάση του ΔΗΚΟ για την τύχη που θα έχει ο προϋπολογισμός ενώπιον της ολομέλειας, ο τερματισμός του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος που βρήκε την κυπριακή αγορά οικιστικών ακινήτων σε ανοδική πορεία και τη Λεμεσό να κατεβάζει ρυθμό στις νέες αδειοδοτήσεις, καθώς και η ετήσια έκθεση της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας για το 2019, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Κάτι έχει υπόψη ο Αβέρωφ για προϋπολογισμό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο ΔΗΣΥ ο οποίος εμφανίζεται να μην θεωρεί καθοριστική τη στάση του ΔΗΚΟ για την τύχη που θα έχει ο προϋπολογισμός ενώπιον της ολομέλειας.  Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε χθες πως δεν έχει ένσταση να δοθούν τα στοιχεία στον γενικό ελεγκτή και να διεξάγει οποιαδήποτε έρευνα εντός των αρμοδιοτήτων του. Το ΔΗΚΟ θεωρώντας πως διατηρεί, παρά τις απώλειες τριών βουλευτών, το πάνω χέρι στη βουλή, λόγω των λεπτών ισορροπιών που υπάρχουν, θα ασκήσει έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση, έτσι ώστε αυτή να ικανοποιήσει τα αιτήματα του.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι δύσκολη ήταν η χθεσινή μέρα για την Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς οι ευρωβουλευτές που έλαβαν τον λόγω κατά τη συζήτηση των επενδυτικών προγραμμάτων που συνδέονται με πολιτογραφήσεις υπηκόων από τρίτες χώρες στηλίτευσαν την πρακτική των κυβερνήσεων Κύπρου και Μάλτας να παραχωρούν διαβατήρια έναντι προκαθορισμένης τιμής.  

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Απόλυση ούτε για δείγμα
  • Επιδόματα άδειας και σε στενές επαφές κρουσμάτων
  • Νέες συμφωνίες για το NEO PLAZA
  • Ενημερώθηκε η ΕΕ για αβεβαιότητες λόγω Covid-19

Πολίτης

 «Είχε πατήσει φρένο η αγορά της Λεμεσού»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι ο τερματισμός του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος που βρήκε την κυπριακή αγορά οικιστικών ακινήτων σε ανοδική πορεία και τη Λεμεσό να κατεβάζει ρυθμό στις νέες αδειοδοτήσεις. Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις νέες άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2020 δείχνουν ότι η Λεμεσός άρχισε να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης μετά το ράλι των προηγούμενων ετών. Οι άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2020 οδηγούν στην ανέγερση περισσότερων οικιστικών μονάδων (5.312) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι (5.228). Με βάση τις νέες άδειες οικοδομής θα ανεγερθούν στη Λεμεσό 1.755 οικιστικές μονάδες από 1.933 πέρσι, σημειώνοντας μείωση 9,2%.

Χαραυγή

 «Μόλις 7 δημόσιοι υπάλληλοι στις 12 χιλ. δεν είναι ‘εξαίρετοι’»

Σε είδηση της η Χαραυγή αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας για το 2019. Όπως σημειώνεται στην έκθεση, μόλις 7 δημόσιοι υπάλληλοι από σύνολο 12 χιλ. υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν το 2019 είχαν αρνητική αξιολόγηση σε κάποια από τα οκτώ κριτήρια, κάτι που αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της παραγωγικότητας και των κινήτρων για εργασία στη δημόσια υπηρεσία.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το γραφείο της επιτρόπου προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επέβαλε στην Τρ. Κύπρου τη χρηματική ποινή των €15 χιλ. για απώλεια ασφαλιστικού συμβολαίου πελάτη.

Αλήθεια

 «Όλοι εξαίρεται… πλην εφτά»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η ετήσια έκθεση της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας για το 2019. Σύμφωνα με την έκθεση, μόλις 7 δημόσιοι υπάλληλοι από σύνολο 12 χιλ. και πλέον υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν το 2019 είχαν αρνητική αξιολόγηση σε κάποια από τα οκτώ κριτήρια, κάτι που αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της παραγωγικότητας και των κινήτρων για εργασία στη δημόσια υπηρεσία. Στο σύνολο τους οι δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογούνται ως εξαίρετοι σε όλα τα κριτήρια σε ποσοστό 97%.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι όπως επισημαίνεται στην έκθεση της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας για το 2019, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και γίνονται σημαντικά βήματα βελτίωσης.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

26 ΥΠΕΡ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, 27 ΕΝΑΝΤΙΟΝ – ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΟΙ 3 ΑΝΤΑΡΤΕΣ – Πολιτικό θρίλερ

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΕ ΛΕΜΕΣΟ ΚΑΙ ΠΑΦΟ – Ο καθείς και η μάσκα του, παγκυπρίως, σε όλους τους δημόσιους χώρους

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΞΕΚΙΝΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ – Οι 14 μέρες που εκτροχίασαν την Κύπρο – Ανακοινώθηκαν μέτρα αλλά επεξεργάζονται και νέα

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ