You are here

Τύπος: Κλείδωσε το deal Αlpha Bank - doValue

15/10/2019 07:04

H υπογραφή συμφωνίας της Altamira με τον όμιλο Alpha Bank, η έκδοση «Βαρόμετρο Ακινήτων 2019» του τμήματος συμβουλευτικών υπηρεσιών ακίνητης περιουσίας της KPMG και το καμπανάκι του δημοσιονομικού συμβουλίου για την εξάρτηση της οικονομίας από τα διαβατήρια και τους πύργους, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Κλείδωσε το deal Αlpha Bank - doValue»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η υπογραφή συμφωνίας της Altamira με τον όμιλο Alpha Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η doValue (πρώην Altamira) ανέλαβε τη διαχείριση προβληματικών δανείων ονομαστικής αξίας περίπου €3 δισ., εκ των οποίων τα μισά είναι στεγαστικά και τα άλλα μισά επαγγελματικά δάνεια, καθώς και ακίνητα αξίας €200 εκ. της Alpha Bank Κύπρου. Με την επισημοποίηση της συμφωνίας, η εταιρεία θα έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία στην Κύπρο αξίας περίπου €9 δισ. και ακίνητα €700 εκ. περίπου.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι διαχειρίσιμο θα είναι το άμεσο κόστος για το κράτος, σε περίπτωση που το ανώτατο δικαστήριο δικαιώσει τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους για τις αποκοπές των μισθών και το πάγωμα των προσαυξήσεων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ο φόβος φέρνει κόλαση για ημικρατικούς
  • Η Κύπρος θετικό παράδειγμα για Ελλάδα
  • Επεκτείνεται το ναυτιλιακό φορολογικό σύστημα
  • Φεύγει η Άρτεμις, έρχονται τα γραφεία πίστεως

Πολίτης

 «Επιφύλαξη για δανεισμό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η έκδοση «Βαρόμετρο Ακινήτων 2019» του τμήματος συμβουλευτικών υπηρεσιών ακίνητης περιουσίας της KPMG. Η έρευνα βασίζεται σε συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους τραπεζών από σχεδόν 70 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε 15 χώρες. To Βαρόμετρο δανεισμού ακινήτων 2019 δείχνει ότι στην Κύπρο παρατηρείται και το μικρότερο ποσοστό πλήρους συμμόρφωσης δανειοληπτών με τις δανειακές τους υποχρεώσεις (81%), με αποτέλεσμα για ένα αξιοσημείωτο ποσοστό τραπεζικών στελεχών η δανειοδότηση του τομέα των ακινήτων να μην αποτελεί καν στρατηγική στόχευση.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι road show στην Αθήνα για παρουσίαση εισηγμένων εταιρειών του, διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Η Mastercard στο ψηφιακό πορτοφόλι – RCB Bank
  • Μηχανισμός συνεργασίας – Συντονισμός δράσεων για τα ΥΠΟΙΚ Ελλάδας – Κύπρου
  • Φορολογικό νομοσχέδιο – Brexit
  • Νόμπελ κατά της φτώχειας

Χαραυγή

 «Καμπανάκι από το δημοσιονομικό για ‘χρυσά’ διαβατήρια και πύργους»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι το καμπανάκι για τις αρνητικές επιπτώσεις τις οποίες ενδέχεται να επιφέρει το πρόγραμμα για τα διαβατήρια και οι πύργοι που χτύπησε εκ νέου χθες το δημοσιονομικό συμβούλιο. Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών για την παρουσίαση του προϋπολογισμού του συμβούλιου για το 2020, ο πρόεδρος του δημοσιονομικού συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι το πρόγραμμα της κατ’ εξαίρεση πολιτογράφησης επενδυτών έχει ωθήσει σημαντικά τον τομέα των κατασκευών και της οικονομίας. Σημείωσε ωστόσο ότι η εξάρτηση της οικονομικής ανάπτυξης από το συγκεκριμένο σχέδιο ενέχει κινδύνους, αφού δεν μπορεί να θεωρείται διατηρήσιμη.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο γενικός εισαγγελέας διέταξε ποινική έρευνα κατά πέντε νυν και πρώην ανώτερων στελεχών της ελεγκτικής υπηρεσίας για κοντραμπάντα με την ΑΗΚ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο ενοίκιο για πολλά χρόνια ακόμη το δημόσιο
  • Ποινική δίωξη για οφειλές σε κοινόχρηστα
  • Alpha Bank: Ανάθεση ΜΕΔ €3,2 δισ. στην doValue
  • Νέα άγρια κόντρα Οδυσσέα Μιχαηλίδη – Μαρίας Λοττίδη

Αλήθεια

 «Μεγάλη πρόκληση για Κύπρο και Ελλάδα η αντιμετώπιση των ΜΕΔ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η μεγάλη πρόκληση για Κύπρο και Ελλάδα η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας Χρίστος Σταϊκούρας, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπογράμμισε ότι το στοίχημα είναι πως θα αντιμετωπιστούν τα ΜΕΔ με επάρκεια για να διοχετεύσουμε πόρους στην πραγματική οικονομία, για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε πίσω αυτούς που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι στη βουλή κατατέθηκε ο προϋπολογισμός της ΑΗΚ για το 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Καμπανάκι για εξάρτηση οικονομίας από πύργους – Δημοσιονομικό συμβούλιο
  • Πραγματοποιεί παρουσιάσεις στην Αθήνα τον Δεκέμβριο – ΧΑΚ
  • Στο doValue Group η διαχείριση NPEs και ακινήτων - Alpha Bank
  • Σε 24ωρη απεργία στην ΚΕΔΙΠΕΣ και στην Altamira

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ… – Διερευνάται ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από πέντε νυν και πρώην στελέχη της ελεγκτικής υπηρεσίας

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥ ΓΕΣΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ – Γύρω στις 34.000 ύποπτες περιπτώσεις στο μικροσκόπιο του ΟΑΥ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ο ΚΥΒΟΣ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΡΡΙΦΘΗ – Δρομολογείται πάγωμα περιουσιακών στοιχείων προσώπων και εταιρειών για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

«ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ» ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΕ