You are here

Τύπος: Κρίνεται το τίμημα που θα δώσουν για τη ΣΚΤ

18/04/2018 06:54

Η ενημέρωση από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα των εν δυνάμει επενδυτών, η χθεσινή προειδοποίηση του υπουργού οικονομικών ότι δεν θα χαριστούν δάνεια και η ενίσχυση του πλαισίου αφερεγγυότητας κατά των εκποιήσεων, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Κρίνεται το τίμημα που θα δώσουν για τη ΣΚΤ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η ενημέρωση από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα των εν δυνάμει επενδυτών. Όπως αναφέρεται, η Ελληνική Τράπεζα, μετά το λεπτομερές due diligence και τις επιπρόσθετες πληροφορίες που έχει πάρει τα διευθυντικά στελέχη της Συνεργατικής, θα πρέπει να αρχίσει εις βάθος ανάλυση που θα κρίνει τα επόμενα βήματα και βασικά το τίμημα που θα προσφερθεί. Η Ελληνική Τράπεζα με βάση τα δεδομένα, αποτελεί μια επιλογή  που ευνοεί ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός. Ωστόσο, μια ενδεχόμενη απορρόφηση των στοιχείων της ΣΚΤ από την Ελληνική, δημιουργεί άμεσα ανάγκες για νέα κεφάλαια.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι τρεις πρέσβεις στην Κύπρο βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο και περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τις χώρες τους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Χ. Γεωργιάδης: Κανένα δάνειο δεν θα χαριστεί
  • Μείωση κόκκινων δανείων έφερε η ανάκαμψη
  • ΔΝΤ: Στο 4%-4,25% ο ρυθμός ανάπτυξης
  • 613 χιλ. αφίξεις κατά τον χειμώνα

Πολίτης

 «Δεν θα χαριστούν δάνεια»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η χθεσινή προειδοποίηση του υπουργού οικονομικών ότι δεν θα χαριστούν δάνεια. Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τόνισε από το βήμα του 8ου Nicosia Economic Congress ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι κατανοητό ότι κανένα δάνειο δεν θα χαριστεί.  Γιατί ακριβώς οι εισπράξεις του φορέα από τους δανειολήπτες και όχι οι επιβαρύνσεις προς τους φορολογούμενους, θα είναι αυτές που θα οδηγήσουν στην αποπληρωμή της επιβάρυνσης που το κράτος έχει σήμερα αναλάβει. Επανέλαβε επίσης ότι το κράτος θα πρέπει να μείνει μακριά από τη διαχείριση του φορά και χαρακτήρισε επιθυμητή την είσοδο επενδυτών ώστε να αναλάβει ευρύτερο ρόλο.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι οι αφίξεις τον περασμένο μήνα, ενισχυμένες και από το Πάσχα των καθολικών που φέτος γιορτάστηκε νωρίτερα, εκτοξεύτηκαν σύμφωνα με στοιχεία  που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις 192.090 σε σύγκριση με 140.873 τον Μάρτιο του 2017, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 36,4%.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ουρά επενδυτών για την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
  • Ανάπτυξη άνω του 4% - ΔΝΤ
  • Ταξίδια όσα πέρσι – Δημοφιλέστερος προορισμός η Ελλάδα
  • Τελειώνουν τα μνημόνια – Η Ελλάδα γίνεται ξανά μια κανονική χώρα, λέει ο Μοσκοβισί

Χαραυγή

 «ΥΠΟΙΚ: ‘ Κανένα δάνειο δεν θα χαριστεί’, έρχονται αλλαγές στο πλαίσιο εκποιήσεων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η ενίσχυση του πλαισίου αφερεγγυότητας κατά των εκποιήσεων που προανήγγειλε χθες ο υπουργός οικονομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στον υπό σύσταση φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων διαμήνυσε ότι κανένα δάνειο δεν θα χαριστεί. Προσθέτοντας ότι οι εισπράξεις του φορέα από τους δανειολήπτες θα αξιοποιηθούν για αποπληρωμή της επιβάρυνσης που ανέλαβε το κράτος για στήριξη της ΣΚΤ.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΚΤ, τον Δεκέμβριο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις εγχώριες εργασίες των τραπεζών μειώθηκαν κατά 568,9 εκ. αφού έφθασαν στα €20,572 εκ. σε σύγκριση με €21,140 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στη βουλή ξανά σήμερα οι εξελίξεις στον Συνεργατισμό
  • Ενίσχυση δικαιούχων «χρωματισμένου» αγροτικού πετρελαίου
  • Με αύξηση 23,1% έκλεισε η χειμερινή τουριστική περίοδος
  • Συνθήκες εργασίας που οδηγούν στο μεσαίωνα καταγγέλλουν τα συνδικάτα

Αλήθεια

«Σε κομβικό σημείο οι διαπραγματεύσεις»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελληνικής Τράπεζας και της διεύθυνσης της ΣΚΤ. Η Ελληνική ενδιαφέρεται για το καλό χαρτοφυλάκιο του Συνεργατισμού το οποίο ανέρχεται στα €5 δισ.  Όπως ανέφεραν στην εφημερίδα πηγές από τον τραπεζικό τομέα, οι διαπραγματεύσεις κινούνται σε λεπτές ισορροπίες και αυτό το χρονικό σημείο είναι κομβικής σημασία για την επιτυχή κατάληξη ή ναυάγιο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι με ρυθμό 4% με 4,25% μεταξύ του 2018 και 2019 αναμένεται να τρέξει η κυπριακή οικονομία σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κανένα δάνειο δεν θα χαριστεί – Χάρης Γεωργιάδης
  • Συνεχίζεται η τουριστική άνοδος – Κύπρος
  • Υψηλός ο αριθμός αποφοίτων πανεπιστημίων – Κύπρος
  • Φοβάται τον εμπορικό πόλεμο – ΔΝΤ

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: 15 ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΛΛHΨΗ – Δεν τελειώνουν τα κτυπήματα εναντίον παραγόντων του αθλητισμού

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ – Συνεδριάζει σήμερα για το θέμα του ιερέα των Εργατών

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Ο γγ του ΟΗΕ θα περιμένει ενημέρωση από Σπεχάρ πριν αποφασίσει να στείλει τη Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΝΕΙ