You are here

Τύπος: Κρίση στις κατασκευές, παρέμβαση στις τιμές καυσίμων

13/08/2008 09:00
Η κρίση στις κατασκευές σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για το πεντάμηνο και η δυνατότητα παρέμβασης του ΥΠΕΜΠ για καθορισμό ανώτατου ορίου τιμών στα καύσιμα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Φιλελεύθερος

«Η κρίση χτυπάει τις κατασκευές»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις άδειες οικοδομής το πεντάμηνο του 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2008 οι άδειες οικοδομής έκαναν βουτιά 15,1%, ενώ το συνολικό εμβαδόν μειώθηκε κατά 10,9%.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου.

Πολίτης

«Μικρή ανάκαμψη»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις άδειες οικοδομής το Μάιο του 2008 και τους πρώτους πέντε μήνες του έτους. Η εφημερίδα, παρουσιάζοντας τα στοιχεία, αναφέρει ότι οι άδειες οικοδομής το Μάιο κατέγραψαν μικρή αύξηση καλύπτοντας μέρος τόσο της μείωσης που καταγράφηκε το τετράμηνο που προηγήθηκε, όσο και του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στον κατασκευαστικό τομέα.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η γαλλική εταιρεία λιανικής πώλησης Carrefour δημιουργεί κατάστημα στο κέντρο της Τεχεράνης, στο Ιράν.

Σημερινή

«Μόνον αν κλέβουν οι εταιρείες…»

Με τον τίτλο αυτό κυκλοφορεί το κύριο θέμα της η «Οικονομία» της Σημερινής, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του ΥΠΕΜΠ Αντώνη Πασχαλίδη για τις τιμές των καυσίμων. Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει και να καθορίσει ανώτατο όριο πώλησης των καυσίμων, εκτός κι αν διαπιστώσει ότι οι εταιρείες πετρελαιοειδών κλέβουν.

Αλλού η Σημερινή γράφει ότι σύμφωνα με το νέο Παρατηρητήριο Τιμών διαπιστώνονται διαφοροποιήσεις στις τιμές των αρτοποιητικών προϊόντων σε όλες τις επαρχίες πλην της Πάφου.

Αλήθεια

«Αν κλέβουν όλοι, τότε μάλιστα!»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι δηλώσεις του ΥΠΕΜΠ Αντώνη Πασχαλίδη αναφορικά με τη δυνατότητα παρέμβασης και καθορισμού ανώτατου ορίου τιμών στα καύσιμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα το νομοθετικό κενό που υπάρχει γύρω από τη δυνατότητα παρέμβασης καθορισμού των τιμών στα καύσιμα επεσήμανε χθες ο υπουργός Εμπορίου τονίζοντας ότι «όπως είναι ο νόμος, εάν δεν κλέβουν όλες οι εταιρείες δεν δικαιούται να καθορίσει διάταγμα καθορισμού τιμής».

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι εντείνονται οι πιέσεις στις παραδοσιακά ισχυρές οικονομίες της Γηραιάς Ηπείρου όταν οι άρτι ενταχθείσες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζονται αξιοσημείωτα εύρωστες όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Βουλγαρίας.

Χαραυγή

«Νέες μειώσεις τιμών σε καύσιμα και υγραέριο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι μειώσεις στις λιανικές τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Πετρολίνα χθες μείωσε κατά δύο σεντ την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων και πωλείται στα 1.102 το λίτρο, ενώ η βενζίνη των 98 οκτανίων στα 1.137 σεντ το λίτρο. Σήμερα αναφέρει η Χαραυγή αναμένεται μείωση κατά 30% στην τιμή του υγραερίου από όλες τις εταιρείες.

Αλλού η Χαραυγή γράφει ότι υπερψηφίζεται σήμερα η πρόταση για τις Κυπριακές Αερογραμμές μετά τη θετική τοποθέτηση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην πρόταση της μεσολαβητικής υπηρεσίας για σταδιακή επαναφορά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ΚΑ.




ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 180, ΕΧΟΥΜΕ 90-Το Σεπτέμβριο εξαντλούνται οι διαθέσιμες ποσότητες νερού




ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-Καύκασος: Τραγικός ο απολογισμός με θύματα τους αμάχους




ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ-Της Πανδώρας για τον Καύκασο




ΝΑΡΚΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ-Θέμα Πύλας ρίχνει στο τραπέζι η Τ/κ πλευρά παραμονές συνομιλιών




«ΠΑΥΣΑΤΕ ΠΥΡ»-Η Ρωσία τερμάτισε τις επιχειρήσεις και μαζί με το Σαρκοζί ζητά από τη Γεωργία να αποδεχθεί συμφωνία ειρήνευσης