You are here

Τύπος: Κυπριακή λίρα Vs euro - $ - στερλίνας

27/10/2003 08:51
Η ισχυροποίηση της λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου και της στερλίνας και η οριακή υποχώρηση έναντι του ευρώ κατά το Σεπτέμβριο, είναι το ρεπορτάζ που κυριαρχεί στη σημερινή ειδησεογραφία των εφημερίδων.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Αισθητή ισχυροποίηση της λίρας έναντι του δολαρίου» γράφει ότι οριακή υποχώρηση έναντι του ευρώ και ενδυνάμωση έναντι του αμερικανικού δολαρίου και της στερλίνας, σημείωσε η κυπριακή λίρα κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνάδουν με το ευρύτερο διεθνές σκηνικό στο χώρο των αγορών συναλλάγματος όπως αυτό καταγράφεται σε έκθεση του Τμήματος Οικονομικών Ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ, κατά το Σεπτέμβριο υπήρξαν εκροές £2,08 εκατ. από παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Αλλού, γράφει πως σχέδιο ανακούφισης των μικροεπενδυτών από τα τεκταινόμενα στο ΧΑΚ την περίοδο του 1999, επεξεργάζονται οι εμπορικές τράπεζες.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» γράφει στην τελευταία εξωτερική σελίδα ότι απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εισηγείται στο Ευρωκοινοβούλιο, την αύξηση των επιπέδων ασφαλιστικής κάλυψης για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων εντός της ΕΕ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκει σύμφωνες και τις κυπριακές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες θεωρούν ότι με την «Πέμπτη ασφαλιστική οδηγία» όπως αποκαλείται, θα ξεκαθαρίσει όλα τα κενά που υπήρχαν μέχρι σήμερα και θα καθορίσει μια κοινή πολιτική για όλες τις χώρες –μέλη.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» δεν έχει ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου στις εξωτερικές της σελίδες.