You are here

Τύπος: Κυπριακό νηολόγιο και μαύρη λίστα...

15/09/2003 09:08
Από τις «φτωχότερες» των τελευταίων μηνών, σε οικονομικές ειδήσεις και ρεπορτάζ, η σημερινή. Η οικονομική ειδησεογραφία περιορίζεται σε ένα μόνο ρεπορτάζ, που αφορά την εικόνα του κυπριακού νηολογίου.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Μειωμένο το ποσοστό κατακρατήσεων των πλοίων» και με υπότιτλο «Πολύ κοντά στην αφαίρεσή της από τη μαύρη λίστα η Κύπρος», γράφει ότι σημαντικά βήματα προόδου παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το κυπριακό νηολόγιο. Το 1999, ο αριθμός των κατακρατηθέντων πλοίων με κυπριακή σημαία, ανερχόταν σε 145, ενώ το σχετικό ποσοστό στο σύνολο των πλοίων του νηολογίου που είχαν επιθεωρηθεί ήταν της τάξης του 9,97%. Το 2000 ο αριθμός των κατακρατηθέντων πλοίων με κυπριακή σημαία ανερχόταν σε 136, ενώ το σχετικό ποσοστό στο σύνολο των πλοίων του νηολογίου που είχαν επιθεωρηθεί ήταν της τάξης του 9,7% και το 2001 μειώθηκαν στα 116 και 8,85% αντίστοιχα.

Αλλού, γράφει ότι η εξέταση του κρατικού Προϋπολογισμού από την κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών και τη βουλή γενικότερα, θα γίνει εντός των χρονοδιαγραμμάτων, χωρίς χρονοτριβές και χωρίς καθυστερήσεις.

Τόσο η εφημερίδα «Η Σημερινή» όσο και η εφημερίδα «Αλήθεια», δεν έχουν ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου στις εξωτερικές τους σελίδες.