You are here

Τύπος: Λεπέν, ωράριο καταστημάτων και Globalsoft...

23/04/2002 09:08
Οι παρενέργειες στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές από την πρόκριση Λεπέν, το ωράριο των καταστημάτων και ο διορισμός δεύτερου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση για την Globalsoft, κυριαρχούν στη σημερινή ειδησεογραφία του οικονομικού τύπου.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα, ασχολείται με τις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία και τις παρενέργειες της πρόκρισης Λεπέν, στο δεύτερο γύρο. Υπό τον υπέρτιτλο «Ο Λεπέν τρόμαξε και τις αγορές» το ρεπορτάζ ισχυρίζεται, ότι οι πτώσεις που σημειώθηκαν χθες, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν άμεση σχέση με την πρόκριση του ακροδεξιού Ζαν Μαρί Λεπέν, στο δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ζακ Σιράκ. Γράφει ακόμη, πως ύστερα και από την ήττα του Καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ στις εκλογές του κρατιδίου της Σαξονίας, τώρα υπάρχει έντονη ανησυχία στην Ευρώπη και αρνητικές συνέπειες στην πορεία του ευρώ.

Αλλού, γράφει ότι θα συνεχισθεί και σήμερα στη αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η εξέταση της πορείας του τουρισμού, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον υπέρτιτλο «Τα πάνω κάτω στο ωράριο καταστημάτων» φιλοξενεί δηλώσεις επί του θέματος από εκπροσώπους της ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΟΒΕΚ, ΚΕΒΕ, ΟΕΒ και του Συνδέσμου Μεγάλων Υπεραγορών και Πολυκαταστημάτων, ύστερα από την συνάντηση του με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, κοινή επιθυμία των δύο πλευρών, είναι η κατάργηση της μεταμεσημβρινής ανάπαυσης.

Αλλού, γράφει ότι εντείνονται οι διαδικασίες για την ελευθεροποίηση της τιμής των καυσίμων, ενώ τον Ιούνιο θα είναι έτοιμη και η σχετική μελέτη του υπουργείου Εμπορίου και των ξένων εμπειρογνωμόνων.

Το ένθετο «Οικονομική» της`εφημερίδας «Αλήθεια» έχει στο βασικό της θέμα την ποινική πορεία της υπόθεσης Globalsoft. Υπό τον υπέρτιτλο «Και δεύτερος ποινικός ανακριτής για την Globalsoft» γράφει ότι οι ανακριτές θα εξετάσουν κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα από 7 πειθαρχικές παραβάσεις που εντόπισε κατά την Εποπτική διαδικασία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στους υπότιτλους του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «ο κόσμος βούιξε, η Νομική Υπηρεσία αρνείται να δώσει πληροφορίες για την υπόθεση».

Αλλού, γράφει ότι αύριο αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου, θα επισκεφθεί την Κεντρική Τράπεζα, για το γνωστό θέμα των στοιχείων που αφορούν την εξαγωγή συναλλάγματος από φυσικά και νομικά πρόσωπα τη διετία 1999-2000.