You are here

Τύπος: Λιγότερη φτώχεια και περισσότερη εργασία ως το 2030»

20/06/2022 06:26

Ο στόχος της ΕΕ για περισσότερη εργασία και λιγότερη φτώχεια ως το 2030 και η έρευνα της IWG που αναδεικνύει τα οφέλη της υβριδικής εργασίας και τους τρόπους που βοηθάει στην πράσινη ανάπτυξη των πόλεων, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα απασχολούν τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Λιγότερη φτώχεια και περισσότερη εργασία ως το 2030»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το πλάνο δράσης με ορίζοντα οκτώ χρόνων με έμφαση τρεις κοινωνικούς στόχους σε επίπεδο ΕΕ που περιλαμβάνει ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων. Σημειώνεται ότι στόχος της ΕΕ ως το 2030 είναι τουλάχιστον το 78% των ατόμων ηλικίας 20 έως 64 ετών ότι θα πρέπει να εργάζεται και τουλάχιστον το 60% όλων των ενήλικων θα πρέπει να παρακολουθεί κατάρτιση κάθε χρόνο. Επίσης ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού θα πρέπει να μειωθεί κατά τουλάχιστον 15 εκατ., συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 5 εκατ. παιδιών, συγκριτικά με το 2019.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι νέα ακίνητα της Altamira Real Estate, τα οποία επιλέγηκαν για την κατηγορία Altamira Selection, διατίθενται προς πώληση και βρίσκονται σε δημοφιλείς περιοχές σε όλη την Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Υπό πίεση η ΕΕ μετά τις ρωσικές αποφάσεις για φυσικό αέριο
  • Ανέτοιμες οι εταιρείες για ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία
  • Αγωγή κατά Έλον Μασκ από επενδυτή κρυπτονομισμάτων
  • Εμπλοκή για ελάχιστο εταιρικό φόρο

Πολίτης

 «Πράσινη η υβριδική εργασία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η έρευνα της IWG που αναδεικνύει τα οφέλη της υβριδικής εργασίας και τους τρόπους που βοηθάει στην πράσινη ανάπτυξη των πόλεων. Σύμφωνα με την έρευνα, το 66% των εργαζομένων υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να περιοριστούν οι καθημερινές μετακινήσεις, ενώ το 76% τονίζει πως οι λιγότερες μετακινήσεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων συμφωνούν, με το 69% να δηλώνει ότι η μείωση των καθημερινών μετακινήσεων του προσωπικού συμβάλλει στους στόχους βιωσιμότητας των εταιρειών. Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι το 25% των εργαζομένων τάσσεται υπέρ της υβριδικής εργασίας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο των πόλεων των 15 λεπτών.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι €2,4 δισ. υπολογίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου το τρέχον έτος, με ένα ποσό €0,5 δισ. να υπολείπεται και το οποίο αναμένεται να καλυφθεί με μελλοντική έκδοση στις διεθνείς αγορές.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Οι Ρώσοι αγοράζουν ακίνητα – Τουρκία

Χαραυγή

 «Ο ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση αρνείται την αποκατάσταση της ΑΤΑ»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Χαραυγή γράφει ότι σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης τόνισε ότι ο υπουργός οικονομικών παραδέχτηκε τελικά ότι η κυβέρνηση αρνείται την αποκατάσταση της ΑΤΑ. Μάλιστα, πρόσθεσε, επιβεβαίωσε ότι δεν θα σεβαστούν ούτε καν τη συμφωνία που συνομολόγησε το υπουργείο εργασίας για έναρξη διαλόγου μεταξύ συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων για την ΑΤΑ.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ενώπιον της επιτροπής οικονομικών της βουλής θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, όπου θα συζητηθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το επαγγελματικό σχέδιο συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των υπαλλήλων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αλήθεια

 «Οι ξενοδόχοι δεν πληρώνουν καλά παρά την τεράστια κερδοφορία»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθεια γράφει ότι περί το τέλος του 2021, αρχές του 2022 έγινε αρκετή συζήτηση για την ανάγκη εισαγωγής νέου εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες για να καλύψουν υποτιθέμενες ανάγκες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Όπως αναφέρεται, η σθεναρή αντίσταση της υπουργού εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου περιόρισε και διαφοροποίησε τις εργοδοτικές απαιτήσεις. Όπως σημειώνεται, η θέση των ξενοδόχων ότι δεν βρίσκουν ντόπιο προσωπικό είναι ψευδής, παραπλανητική και στερείται σοβαρής τεκμηρίωσης. Ο λόγος που δεν βρίσκουν ντόπιο προσωπικό είναι γιατί δεν πληρώνουν καλούς μισθούς.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η συγκυρία της ιδιότυπης επιστροφής μιας παραλλαγής στασιμοπληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία έχει διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στην παγκόσμια οικονομία.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Πιο κοντά στο κραχ το τουρκικό τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΧΙΛΙΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ – Γιάννης Καρούσος στην «Α»: Ο στόχος των επόμενων τριάμισι χρόνων

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Η ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΣΤΙΣ Κ. ΦΥΛΑΚΕΣ – Με email στο γενικό εισαγγελέα καταγγελία και στοιχεία από Άννα Αριστοτέλους

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΓΡΑΠΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ – Από το Μάιο οι καταγγελίες σε Προεδρικό και Εισαγγελία για την υπόθεση Αριστοτέλους

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

Ο ΥΠΟΙΚ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΑ – ΑΚΕΛ: Απαιτεί από την κυβέρνηση πρώτα απ’ όλα να σεβαστεί την υπογραφή της