You are here

Τύπος: Lockdowns στην Ευρώπη παρά τους εμβολιασμούς

29/03/2021 06:20

Η επαναφορά των περιορισμών για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης καθώς και η αβεβαιότητα που εξακολουθεί να σκεπάζει την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Lockdowns στην Ευρώπη παρά τους εμβολιασμούς»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η επαναφορά των περιορισμών για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης. Όπως αναφέρεται, οι περιορισμοί σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία τροφοδοτούν τις ανησυχίες ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να έχει άλλη μια απογοητευτική καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, εφόσον οι εμβολιασμοί δεν επιταχυνθούν αρκετά ώστε να επιτρέψουν τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Κρίσιμες, σημειώνεται, θα είναι και οι επόμενες μέρες στην Κύπρο καθώς η επιστημονική επιδημιολογική ομάδα θα καταθέσει τις εισηγήσεις και απόψεις της στον υπουργό υγείας ενόψει της εκπνοής του υφιστάμενου διατάγματος στις 31 Μαρτίου.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ο διαθέσιμος χρυσός της Κεντρικής Τράπεζας το 2020 αποτιμάται στα €689,9 εκ. ήταν 446.975,66 ουγγιές και αγοραία αξία €1.543.88 ανά ουγγιά.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Η παράταση των lockdowns εκτοξεύει τον δανεισμό
  • Διατήρησε την επενδυτική βαθμίδα ο οίκος Fitch
  • Στοπ στις ελεύθερες διακοπές για Βρετανούς
  • Προβλήματα στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας

Πολίτης

 «Μεικτά μηνύματα για επανέναρξη ταξιδιών»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αβεβαιότητα που εξακολουθεί να σκεπάζει την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας καθώς όλα εξαρτώνται από την πορεία των εμβολιασμών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κύπρος ποντάρει στην προσέλκυση τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, χώρες που είναι μπροστά σε ότι αφορά τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ωστόσο και από αυτές τις χώρες η εικόνα είναι θολή.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση στο ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων εντός των ισολογισμών των τραπεζών, κυρίως λόγω των πωλήσεων χαρτοφυλακίων σε εταιρείες διαχείρισης και των αναδιαρθρώσεων.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΜΑΣ – ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΒΕΡΩΦ – Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρεται στον μηδενισμό και την επικράτηση σκοπιμοτήτων

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ – Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει στο κόκκινο

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΓΟΡΔΙΟΙ ΔΕΣΜΟΙ – Από σήμερα ρινικά τεστ στα σχολεία σε μια προσπάθεια να καμφθούν φόβοι και επιφυλάξεις

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΡΟΥΣ – «Νέο Ελσίνκι» βλέπει ο Αβέρωφ Νεοφύτου