You are here

Τύπος: Μάχη μεριδίων στην τηλεόραση, τηλεφωνία, διαδίκτυο

25/01/2021 06:27

Ο ανταγωνισμός στην κινητή τηλεφωνία, το διαδίκτυο και την τηλεόραση καθώς και η αξιολόγηση των κρατών μελών της ένωσης που ζητεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ελεγχθεί αν τα φορολογικά τους συστήματα έχουν χαρακτηριστικά φορολογικού παραδείσου, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Μάχη μεριδίων στην τηλεόραση, τηλεφωνία, διαδίκτυο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο ανταγωνισμός στην κινητή τηλεφωνία, το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Από τις απαντήσεις που κατέθεσε η πρόεδρος της Cyta Ρένα Ρουβιθά Πάνου στην επιτροπή οικονομικών, με αφορμή τις ερωτήσεις που τέθηκαν στις 11.1.21, σημειώνεται ότι η Cyta εξυπηρετεί περί τους 355 χιλ. πελάτες με συνδρομητικές υπηρεσίες και περί 225 χιλ. πελάτες με προπληρωμένες υπηρεσίες. Από τους πελάτες με συνδρομητικές υπηρεσίες, 320 χιλ. περίπου κατατάσσονται στην καταναλωτική αγορά και 35 χιλ. περίπου στην επιχειρηματική αγορά. Όπως αναφέρεται, η Cyta έχει μερίδιο αγοράς πάνω από 50% στη σταθερή τηλεφωνία (60,4%), στην κινητή τηλεφωνία (53,6%), και στο διαδίκτυο (55,5%). Τον Ιούνιο 2020 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019 τα μερίδια αγοράς στην τηλεόραση είναι: Epic 3%, Primetel 15%, Cablenet 22,4%, Cytanet 55,5%.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στη σημερινή ατζέντα της επιτροπής οικονομικών υπάρχει προς συζήτηση η πορεία εξυγίανσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ανισότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω πανδημίας
  • Κομισιόν: Αύξηση προϋπολογισμού το 2021
  • ΟΣΙΚΑ: Το 50% των κέντρων αναψυχής κινδυνεύουν
  • Διαβατήρια σε εκπτώσεις

Πολίτης

 «Πίεση για φορο-παραδείσους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αξιολόγηση των κρατών μελών της ένωσης που ζητεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ελεγχθεί αν τα φορολογικά τους συστήματα έχουν χαρακτηριστικά φορολογικού παραδείσου. Οι ευρωβουλευτές, σημειώνεται, προτείνουν αλλαγές που θα κάνουν τη διαδικασία καταχώρησης ή διαγραφής μιας χώρας πιο διαφανή, συνεπή και αμερόληπτη και ζητούν να προστεθούν κριτήρια για να διασφαλιστεί ότι οι περισσότερες χώρες θα θεωρούνται φορολογικός παράδεισος και για να αποτραπεί η αφαίρεση των χωρών από τη μαύρη λίστα πολύ βιαστικά.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, μείωση κατά 43,1% παρουσίασε ο αριθμός των παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων ευρώ διαφόρων αξιών που αποσύρθηκαν το 2020 στην Κύπρο.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Ο Fitch διατηρεί σε μη επενδυτική βαθμίδα την Ελλάδα

Χαραυγή

 «Μετρούν ακόμα… μπάχαλο με τα ‘χρυσά’ διαβατήρια»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Χαραυγή γράφει ότι συνεχίζονται οι τριγμοί για τα «χρυσά» διαβατήρια, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση των καταθέσεων ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, την ίδια ώρα στην ερευνητική επιτροπή μετρούν και ξαναμετρούν τον αριθμό των «χρυσών» διαβατηρίων, αφού τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν από το υπουργείο εσωτερικών δεν κατέστη δυνατό να βγάλουν άκρη.

Η εφημερίδα Αλήθεια δεν έχει σήμερα θέματα για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΞΑΝΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Σύσκεψη σήμερα των μελών της επιστημονικής ομάδας με τον πρόεδρο της

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ – Με δόσεις το άνοιγμα της οικονομίας από τις αρχές Φεβρουαρίου

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ – Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες και υπουργείο υγείας – Ενημερώνουν σήμερα τον πρόεδρο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΕΤΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ… ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΑ «ΧΡΥΣΑ» ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ