You are here

Τύπος: Μαύρη λίστα για διαβατήρια

07/11/2019 07:08

Η χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για αποστέρηση της ιδιότητας του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας από 26 συνολικά αλλοδαπούς επενδυτές που πολιτογραφήθηκαν κατ’ εξαίρεση, είναι το θέμα που κυριαρχεί στη σημερινή ειδησεογραφία.

Φιλελεύθερος

 «Μαύρη λίστα για διαβατήρια»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για την έναρξη διαδικασίας ανάκλησης 26 διαβατηρίων που αφορούν σε εννέα περιπτώσεις επενδυτών και συγγενικών τους προσώπων. Όπως αναφέρεται, οι φάκελοι των υποθέσεων για τους οποίους θα δρομολογηθεί διαδικασία ανάκλησης αφορούν πέντε που κατατέθηκαν από κινέζους, ένα από μαλαισιανό, δύο από κενυάτες, οκτώ ατόμων από την Καμπότζη, μία περίπτωση ιρανού και εννέα περιπτώσεις ρώσων. Οι ανακλήσεις που αποφασίστηκαν αφορούν σε άτομα που υπάρχουν εναντίον τους ενδείξεις για διάπραξη σοβαρών αδικημάτων.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι για πρώτη φορά το υπουργείο εμπορίου θα προκηρύξει σχέδιο για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων. Εντός των ημερών, σημειώνεται, αναμένεται η προκήρυξη του σχεδίου, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες της πρώτης προκήρυξης ανέρχεται στα €4,5 εκ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Συγκριτικά χαμηλές οι χρεώσεις πιστωτικών καρτών
  • «Γράφουν» τον κώδικα δεοντολογίας οι έμποροι
  • Φοιτητικές εστίες αντί αυτοκινήτων
  • Απευθείας σε 35 χώρες – Που μπορεί κάποιος να ταξιδέψει τη χειμερινή περίοδο από την Κύπρο

Πολίτης

 «Μετά τον διασυρμό, ανάκληση διαβατηρίων»

Πρωτοσέλιδο θέμα του Πολίτη είναι η χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για αποστέρηση της ιδιότητας του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας από 26 συνολικά αλλοδαπούς επενδυτές που πολιτογραφήθηκαν κατ’ εξαίρεση. Ο υπουργός εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ενημερώνοντας για την απόφαση, σημείωσε πως ενδέχεται να διαρκέσει κάποιους μήνες. Στο μεταξύ χθες ο υπουργός εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύσταση τριμελούς επιτροπής, της οποίας το έργο θα είναι η εξέταση των πορισμάτων των νέων ελέγχων όλων των προσώπων που πολιτογραφήθηκαν κατ’ εξαίρεση μέχρι το 2018 και η υποβολή έκθεσης και συμπερασμάτων στο υπουργικό συμβούλιο.

«Διαβούλευση για ρήτρες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η διαβούλευση του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών με τέσσερις τράπεζες για τις καταχρηστικές ρήτρες σε δανειακές συμβάσεις. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μάριος Δρουσιώτης, μία από τις τέσσερις τράπεζες με τις οποίες βρίσκεται σε διαβούλευση ο Σύνδεσμος για το θέμα των καταχρηστικών ρητρών σε δανειακές συμβάσεις τροποποίησε τα συμβόλαια της και απάλειψε τους προβληματικούς όρους. Ο Σύνδεσμος προχώρησε τον περασμένο μήνα σε επίδοση δύο επιστολών προς τις τράπεζες Κύπρου, Ελληνική, Alpha Bank και Societe Generale, με σκοπό να βρεθεί λύση στο θέμα των καταχρηστικών ρητρών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ζητά αύξηση συντάξεων για υπερψήφιση – ΔΗΚΟ για προϋπολογισμό
  • Αγκάθι η προκαταβολή του 20% για προσιτή κατοικία
  • Αιτήσεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου – Το υπουργικό συμβούλιο άναψε πράσινο φως για παράταση του σχεδίου Εστία
  • Σκληροί όροι για καταθέσεις – Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ θα θέτει όρους για πανευρωπαϊκή εγγύηση

Χαραυγή

 «Αναλάβετε τις ευθύνες σας πρόεδρε»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Χαραυγή γράφει το ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την ανάληψη πολιτικών ευθυνών από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις παραχωρήσεις υπηκοοτήτων σε καταζητούμενους της Interpol και πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

 «Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από τη σημερινή 8ωρη απεργία στην ΑΗΚ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η σημερινή οκτάωρη στάση εργασίας που κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και βιωσιμότητα του οργανισμού καθώς και για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 7:00 πμ και 3:00 μμ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ποιούν την νήσσαν, δίνοντας το δικαίωμα στις τράπεζες να αισχροκερδούν
  • Μέτρα για αποφυγή προστίμων για ρύπους προτείνει η ΠΟΒΕΚ
  • Για εκβιαστική συμπεριφορά καταγγέλλουν την Ε.Τ. οι εργαζόμενοι
  • Το ΔΝΤ προειδοποιεί για νέα ενδεχόμενη ύφεση

Αλήθεια

 «8 μέτρα για τις πολιτογραφήσεις»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι τα 8 μέτρα που έλαβε χθες το υπουργικό συμβούλιο για τις πολιτογραφήσεις, ώστε να κλείσουν τα όποια κενά υπάρχουν στο θέμα αυτό αλλά και για να θωρακίσει το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς. Το υπουργικό αποφάσισε μεταξύ άλλων την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της ιδιότητας του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας από 26 πρόσωπα που έχουν πολιτογραφηθεί κατ’ εξαίρεση.

 «Αγανάκτηση βουλευτών για τις χρεώσεις τραπεζών»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή συνεδρία της επιτροπής θεσμών και αξιών όπου συζητήθηκαν οι χρεώσεις των τραπεζών και οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που αυτές δημιουργούν. Όπως αναφέρεται, οι βουλευτές καταγγέλλουν αισχροκέρδειες εις βάρος των πολιτών και κάνουν λόγο για ασυδοσία στις χρεώσεις και στον τρόπο αντιμετώπισης των πελατών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο τραπέζι η μηδενική προκαταβολή για δικαιούχους «προσιτής κατοικίας»
  • Δεν αναμένονται απώλειες από τη βρετανική αγορά το 2020 – Υφυπουργός τουρισμού
  • Παράταση υποβολής αιτήσεων για το σχέδιο Εστία μέχρι 31/12
  • Ουδέποτε αρνήθηκε τον διάλογο – ΕΤΥΚ

ΑΛΗΘΕΙΑ

8 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ – Απόφαση υπουργικού για θωρακισμό του κύρους και της αξιοπιστίας της Κύπρου διεθνώς

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ – Η αφαίρεση των 26 υπηκοοτήτων είναι μόνο η αρχή

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ – Αρχή με 26 περιπτώσεις, για τις οποίες τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν εκ των υστέρων

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΕΔΡΕ