You are here

Τύπος: Με καθυστέρηση η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

11/08/2022 08:49

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετά την παράταση που δόθηκε μέχρι τέλος Αυγούστου και η έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Κεντρικής Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

«Επιμένουν να καθυστερούν»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετά την παράταση που δόθηκε μέχρι τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με την εφημερίδα,  μετά την παράταση που δόθηκε μόλις 21 χιλ. φορολογούμενοι υπέβαλαν φορολογική δήλωση.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι συνεχίστηκε και χθες η προσπάθεια του υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου για επίτευξη συγκλίσεων στην προσπάθεια θέσπισης εθνικού κατώτατου μισθού και αναμένεται, παρά τις καλοκαιρινές διακοπές και την αργία του 15Αυγουστου να υπάρξουν και νέες συναντήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα χθες ο υπουργός είχε συνάντηση με την ηγεσία της ΣΕΚ που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς δεν γνωστοποιήθηκε επισήμως.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • «Άλμα» στα έσοδα του Τμήματος Τελωνείων
  • Στο στόχαστρο η ακρίβεια
  • Προσγείωση για νέους εργαζομένους στις αερομεταφορές
  • Επαναπενδύει η ΕΚΤ στον Νότο τα κέρδη της από το Βορρά

Πολίτης

«Παραμονεύουν οι κίνδυνοι παρά τη μείωση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Κεντρικής Τράπεζας. Όπως σημειώνεται, η  αβεβαιότητα στην οικονομία σε συνάρτηση με την κρίση στην Ουκρανία και τις αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις, δημιουργεί προβληματισμό στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή δανείων για κάποιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τουριστικό τομέα, το λιανικό εμπόριο και σε υπηρεσίες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας της Κεντρικής Τράπεζας, οι πιο πάνω επιχειρήσεις έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση δανειακού χαρτοφυλακίου στον τραπεζικό τομέα και ενδεχόμενη αρνητική επιδείνωση των μακροοικονομικών δεικτών πιθανόν να οδηγήσει κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις σε δυσκολία αποπληρωμών των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι πήραμε τα εύσημα στην ΕΕ για τα μητρώα κρατικών ενισχύσεων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Βλέπει υποψήφιους Προέδρους ο ΣΥΚΑΛΑ
  • Πλεόνασμα για Ρωσία ύψους 166,6 δισ. δολαρίων
  • Ανάσα μετά από 12 χρόνια-Ελλάδα

Χαραυγή

«Η Κύπρος στις μόνες χώρες που υλοποίησαν ΚΜΚΕ»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή γράφει ότι η Κύπρος με τη Λιθουανία και την Ισπανία είναι οι μόνες χώρες που έχουν υλοποιήσει Κεντρικό Σύστημα Μητρώου Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας, με την Κύπρο να αποτελεί θέμα «περιπτωσιολογικής μελέτης» (case study) με εξαιρετικά θετικά σχόλια από την Ολλανδία για ενδεχόμενη υλοποίηση τέτοιου συστήματος.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στο 90% ανέρχεται η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής Πάφου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Συναντήσεις με υποψηφίους προέδρους για προώθηση των αιτημάτων του, εξαγγέλλει ο ΣΥΚΑΛΑ
  • Σε ισχύ μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στην Ισπανία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού σχεδίου

Αλήθεια

«Στο 13,5% επί του ΑΕΠ οι μισθοί στο δημόσιο, χώρια τα οφελήματα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα στοιχεία της ΕΚΤ για τους μισθούς των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ρεπορτάζ της StockWatch,η Κύπρος καταγράφει το ψηλότερο ποσοστό μετά την Ελλάδα όσον αφορά τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων επί του ΑΕΠ. Πέραν των μισθών, οι δημόσιοι απολαμβάνουν και άλλα ωφελήματα όπως εφάπαξ και συντάξεις.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με το EIU ο ουκρανικός πόλεμος κτυπά τον τουρισμό στην Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Case study η Κύπρος με εξαιρετικά θετικά σχόλια

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ-Δημοσκόπηση της Cypronetwork τον βρήκε στο 27,7% από 34,6% πριν ένα μήνα

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΝ ΤΗΣ INTELLEXA- Πολική πίεση στην κυβέρνηση και τη Νομική Υπηρεσία για το Ντίλιαν

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ-Έρευνα για τη δράση του Ντίλιαν ζητούν Κομισιόν και Ευρωκοινοβούλιο

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΟΥΓΓΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΕΡΕΥΝΩΝ-Πλήγμα για το κράτος δικαίου οι μαζικές παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές