You are here

Τύπος: Με το βλέμμα στραμμένο στην ΣΟΕ...

09/04/2003 08:47
Τύπος: Με το βλέμμα στραμμένο στην ΣΟΕ...

Το ενδιαφέρον και τα κύρια ρεπορτάζ του σημερινού οικονομικού τύπου, επικεντρώνουν την προσοχή τους και τις πληροφορίες τους, στη σημερινή ευρεία συνεδρία της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Μάρτιος: Μείωση αφίξεων κατά 30%» γράφει ότι η πληροφορία αυτή είναι ενδεικτική του μεγέθους για το τι πρέπει να αναμένει κανείς για τον Απρίλιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε δύο άξονες κινούνται οι εκτιμήσεις για το μέλλον του τουρισμού το αμέσως επόμενο διάστημα: α) στα απογοητευτικά δεδομένα του Μαρτίου, β) στις επίμονες προσπάθειες όλων των φορέων του τουρισμού για ανατροπή του κλίματος και προσέλκυση τουριστών με την παροχή οικονομικών κινήτρων στους διοργανωτές ταξιδίων. Σημειώνεται επίσης, ότι ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα, ούτε και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Αλλού, γράφει ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ διεκδικούν τη θέση του Χάρη Λοιζίδη στην προεδρία του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Ψάχνουν νέα μέτρα για την ξενοδοχειακή» γράφει ότι καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία λόγω του πολέμου στο Ιράκ, θεωρείται η σημερινή συνεδρία της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής. Η κυβέρνηση και τα μέλη του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος θα προβούν σε εκτίμηση της κατάστασης της οικονομίας σε ό,τι αφορά τον τουρισμό και τα προβλήματα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, ενώ μέσα από τις εισηγήσεις οι οποίες θα κατατεθούν «δεν αποκλείεται», σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «να αποφασιστούν νέα μέτρα στήριξης του τουρισμού και ευρύτερα της οικονομίας».

Αλλού, γράφει ότι ο έτερος εργοδοτικός σύνδεσμος των Ξενοδόχων ΣΤΕΚ, τάσσεται υπέρ μηδενικού συντελεστή του ΦΠΑ για τα πακέτα διακοπών στα ξενοδοχεία.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στο μικροσκόπιο της Συμβουλευτικής τα προβλήματα από τον πόλεμο και εισηγήσεις των κοινωνικών εταίρων για απάμβλυνσή τους», αναφέρεται στη σημερινή ευρεία συνεδρία της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής. Το ρεπορτάζ αναφέρεται περιγραφικά στους λόγους σύγκλισης της συνεδρίας και στην προετοιμασία των κοινωνικών εταίρων, ΚΕΒΕ – ΟΕΒ – ΣΕΚ – ΠΑΣΥΞΕ.

Αλλού, γράφει ότι πέραν των 300 Βρετανών αθλητών θα έρθουν στην Κύπρο για να προετοιμαστούν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, μετά την σχετική συμφωνία ΚΟΤ – Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.