You are here

Τύπος: Μεγάλες καμπάνες ΚΤ για ξέπλυμα

23/05/2018 07:02

Τα πρόστιμα που επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα σε επτά τράπεζες για ξέπλυμα χρήματος, το ύψος των αυξήσεων που θα δοθούν σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της βδομάδας και η συνεχιζόμενη διολίσθηση της τουρκικής λίρας, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Πρόστιμα €6,58 εκ. για ξέπλυμα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα πρόστιμα που επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα σε επτά τράπεζες για ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η εφημερίδα, η ΚΤ επέβαλε πρόστιμα €6,58 εκ. σε επτά πιστωτικά ιδρύματα για παραβάσεις που αφορούν ξέπλυμα χρήματος από το 2015 μέχρι και χθες. Το τελευταίο ήταν της τάξης των €715 χιλ. στην cdbbank λόγω μη συμμόρφωσης της με συγκεκριμένες πρόνοιες των περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμων του 2017 έως 2016. Στις 8 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε πρόστιμο €352.980 στην Jordan Ahli Bank Plc – Cyprus Branch.  Την 1η Δεκεμβρίου 2017 ανακοινώθηκε η επιβολή προστίμου στην RCB Bank ύψους €800 χιλ., την 1η Νοεμβρίου 2016 ανακοινώθηκε η επιβολή κυρώσεων με μορφή προστίμου στην Pubic Join-Stock Company Commercial Bank “PrivatBank” και στις 15 Ιουλίου 2016 ανακοινώθηκε πρόστιμο στην Ελληνική Τράπεζα ύψους €1.145.000.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι μήνα με το μήνα αυξάνεται ο συνολικός αριθμός συμψηφισμών που έκανε η Δημοκρατία, οι οποίοι έφθασαν ήδη τις 46.109.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Άλλα η κυβέρνηση κι άλλα το ΔΣ για επίτροπο
  • Μείον 352 εργαζόμενοι στην αστυνομία
  • Moody’s: Αναβάθμισε Alpha Bank και Eurobank
  • Υψηλές αποδόσεις – Θετικό πρόσημο 5% για το ταμείο προνοίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Πολίτης

 «Κλειδώνουν οι αυξήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το ύψος των αυξήσεων που θα δοθούν σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της βδομάδας. Όπως αναφέρεται, το θέμα αναμένεται να κλείσει σε συνάντηση που θα έχουν οι ηγεσίες των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου οικονομικών. Στόχος της νέας συνάντησης με τον γδ του ΥΠΟΙΚ είναι να μπουν οι τελευταίες πινελιές και οι αριθμοί στη συμπληρωματική συμφωνία-πλαίσιο για τις αυξήσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι μισθολογικές αυξήσεις δεν θα υπερβαίνουν το 2%.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης χαρακτήρισε περίπλοκη και αρκετά δύσκολη της διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν από επενδυτές για τον Συνεργατισμό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Άμεση συμμόρφωση με απόφαση της ΚΤ – Cdbbank
  • Άγνωστος «Χ» για το ευρώ η Ιταλία
  • Αντίστροφη μέτρηση για ΔΝΤ – Η ευρωζώνη δεν θα περιμένει το ταμείο για την Ελλάδα
  • Ελαφριές απώλειες 0,24% - ΧΑΚ

Χαραυγή

 «Επιζήμια για ΤΑ η στάση της κυβέρνησης»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η διαφωνία του ΑΚΕΛ με την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Στροβόλου για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας σκυβάλων. Ο επικεφαλής του γραφείου αυτοδιοίκησης του ΑΚΕΛ Σταύρος Γερολατσίτης, τόνισε χθες ότι αυτή η απόφαση θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας και την ίδια ώρα θα υποβαθμίσει τις εργασιακές συνθήκες.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι απόδοση +5,01% σημείωσε το ταμείο προνοίας υπαλλήλων ξενοδοχειακής βιομηχανίας για το 2017, με τις επενδύσεις του ταμείου στις διεθνείς αγορές να καταγράφουν απόδοση +5,7% και στην ντόπια αγορά +4%.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πρόστιμο €715 χιλ. για συμμόρφωση με οδηγία για ξέπλυμα στη cdbnank
  • Ανοίγουν τα χαρτιά τους οι επενδυτές για τη Συνεργατική
  • Με έσοδα €300 εκ. το χρόνο ξεκινά ο φορέας ΜΕΔ

Αλήθεια

«Σκέφτονται να εγκαταλείψουν την τουρκική λίρα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η συνεχιζόμενη διολίσθηση της τουρκικής λίρας. Όπως αναφέρεται, χθες ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Τουφάν Ερχιουρμάν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενοι υιοθέτησης και άλλου νομίσματος στην περίπτωση που συνεχιστούν τα προβλήματα στα κατεχόμενα ως αποτέλεσμα της υποτίμησης της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων κύριων νομισμάτων. Σήμερα ένα ευρώ αξίζει πέραν των πέντε τουρκικών λιρών ενώ ένα δολάριο αγγίζει σχεδόν τις πέντε τουρκικές λίρες.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι πρόστιμο ύψους €715 χιλ. επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα στην cdbbank λόγω μη συμμόρφωσης της με συγκεκριμένες πρόνοιες των περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμων του 2007 έως 20016.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Να μειώσουμε και άλλο την ανεργία – Ζέτα Αιμιλιανίδου στη συνέλευση ξενοδοχοϋπαλλήλων
  • Καλπάζει η δωροδοκία και η διαφθορά – Κύπρος
  • Μακρύς ο δρόμος για Συνεργατισμό – Χάρης Γεωργιάδης

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ – Από τη Παρασκευή αλλάζουν τα πάντα στην προστασία προσωπικών δεδομένων

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

T/K ZHTOYN NA ANOΙΞΟΥΝ ΑΠ’ ΕΔΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ – Η διολίσθηση της τουρκικής λίρας τους σπρώχνει στις ελεύθερες περιοχές

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ – Οι γιατροί του δημοσίου αρνούνται οποιονδήποτε διάλογο με τη διευθύντρια του υπ. υγείας

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ 4 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ