You are here

Τύπος: Το μέλλον του ΧΑΚ και η συμφωνία κυβέρνησης – JCC

14/10/2003 09:07
Οι τοποθετήσεις και επισημάνσεις του προέδρου του ΔΣ του ΧΑΚ Άκη Κλεάνθους, ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών χθες στη βουλή σχετικά με τη μελλοντική πορεία του κυπριακού χρηματιστηρίου και η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης – JCC για την αποδοχή πληρωμών από τους πολίτες με πιστωτικές κάρτες, είναι τα δύο θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα της ειδησεογραφίας του οικονομικού τύπου.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Πλαστικό χρήμα ενόψει» αναφέρεται στη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης – JCC για την αποδοχή πληρωμών από τους πολίτες σε κρατικές υπηρεσίες και τμήματα του δημοσίου, με πιστωτικές κάρτες. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με εγκύκλιό του προς όλα τα κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες, ενημερώνει για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και καλεί όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την γνωστή εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών.

Αλλού, γράφει ότι «μέτοχος Γαλαταριώτη εξαγοράζει εταιρεία στα κατεχόμενα».

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Ορόσημο το 2004 για το ΧΑΚ» αναφέρεται στις χθεσινές τοποθετήσεις του προέδρου του ΔΣ του ΧΑΚ Άκη Κλεάνθους, ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών της βουλής σχετικά με τη μελλοντική πορεία του κυπριακού χρηματιστηρίου. Το ρεπορτάζ, επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην επισήμανση του κ. Κλεάνθους ότι το ΧΑΚ «όπως λειτουργεί σήμερα, έχει ημερομηνία λήξης» και πως ορόσημο για την ανάκαμψή του «θα πρέπει να αποτελέσει το 2004», με την αναζωογόνησή του λόγω της ένταξης στην ΕΕ.

Αλλού, γράφει πως τα μετοχοδάνεια ήταν στο μικροσκόπιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στις επαφές που είχε χθες και την Παρασκευή με το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα και το Γραφείο Προγραμματισμού, συναντήσεις κατά τις οποίες βολιδοσκοπήθηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στο ΧΑΚ ΑΗΚ και ΑΤΗΚ» αναφέρεται σε μια άλλη παράμετρο των τοποθετήσεων του προέδρου του ΔΣ του ΧΑΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Άκης Κλεάνθους εισηγήθηκε την έκδοση χρεογράφων εκ μέρους των δύο αυτών ημικρατικών οργανισμών, όπως και μεγάλων ιατρικών κέντρων, καθώς επίσης και εκπαιδευτικών κέντρων, εξελίξεις που θα δημιουργούσαν προοπτικές ανάπτυξης του ΧΑΚ με γρηγορότερους ρυθμούς, σύμφωνα με τον κ. Κλεάνθους.

Αλλού, γράφει ότι σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Καζαμία – φορτηγατζήδων.