You are here

Τύπος: Μέρα της κρίσης για Κύπρο-Ρωσία

25/06/2020 06:47

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη Κύπρου – Ρωσίας στην οποία θα τεθεί επί τάπητος η πρόταση της ρωσικής ομοσπονδίας για αλλαγή της συμφωνίας διπλής φορολογίας, η εγκύκλιος του τμήματος φορολογίας για τον χειρισμό των επιδομάτων που παραχωρούνται από το υπουργείο εργασίας και η σειρά κινήτρων με στόχο να δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή δραστηριότητα που αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Μέρα της κρίσης για Κύπρο-Ρωσία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η σημερινή τηλεδιάσκεψη Κύπρου – Ρωσίας στην οποία θα τεθεί επί τάπητος η πρόταση της ρωσικής ομοσπονδίας για αλλαγή της συμφωνίας διπλής φορολογίας. Όπως αναφέρεται, στόχος της ρωσικής ομοσπονδίας είναι να μπορεί να φορολογεί μερίσματα και εισοδήματα από τόκους που καταβάλλονται σε εταιρείες στην Κύπρο σε ποσοστό μέχρι 15%, αν ο τελικός αποδέκτης είναι κάτοικος Ρωσίας. Η προσπάθεια από κυπριακής πλευράς επικεντρώνεται στο να γίνουν κάποιες επιπρόσθετες αλλαγές που θα βελτιώσουν την υφιστάμενη συμφωνία και να διατηρήσουν την ελκυστικότητα της και στο πως η συγκεκριμένη αλλαγή θα εφαρμοστεί με όλες τις χώρες με τις οποίες διατηρεί παρόμοιες συμφωνίες η ρωσική ομοσπονδία.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι φιλέτο αξίας εκατομμυρίων, έκτασης 25,640 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην τοποθεσία Πλατύ στον δήμο Αγλαντζιάς, βγάζει προς πώληση η Κυπριακή Εταιρεία Αναπτύξεως Ακινήτων της οποίας κύριος μέτοχος είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός με επίκεντρο την ανάκαμψη
  • Αφορολόγητα επιδόματα
  • Κυπριακή ριβιέρα στόχος για Ακάμα
  • Θα ξεπεράσουν τα €0,5 δισ. τα κυβερνητικά σχέδια

Πολίτης

 «Αφορολόγητα τα επιδόματα »

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η εγκύκλιος του τμήματος φορολογίας για τον χειρισμό των επιδομάτων που παραχωρούνται από το υπουργείο εργασίας. Όπως σημειώνεται, το τμήμα φορολογίας έκρινε ότι τα επιδόματα που έχουν λάβει περίπου 180 χιλ. δικαιούχοι από το υπουργείο εργασίας στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας είναι αφορολόγητα και απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος και συνεπώς οι εργοδότες δεν χρειάζεται να συμπεριλάβουν τα ποσά αυτά στη δήλωση εργοδότη.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ χρόνων βρέθηκε η τιμή του χρυσού, ενώ οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν απώλειες

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Καλωσορίζει τον νέο υφυπουργό – Ναυτιλιακό επιμελητήριο
  • Πέντε νέα δρομολόγια – Wizz Air από Λάρνακα
  • Επιδότηση επιτοκίου στεγαστικών από την Ελληνική
  • Πακέτο για τα ακίνητα

Χαραυγή

 «Πολεοδομικά κίνητρα για ξενοδοχειακές αναπτύξεις »

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η παράταση του σχεδίου παροχής πολεοδομικών κινήτρων για σκοπούς ενθάρρυνσης της αναπτυξιακής δραστηριότητας. Το σχέδιο, όπως τροποποιήθηκε το 2018, προνοεί αντιστάθμισμα 10% του επιπλέον δομήσιμου εμβαδού για προσθήκες σε υφιστάμενη τουριστική ανάπτυξη, 15% για νέα τουριστικά ανάπτυξη και 20% για όλες τις λοιπές αναπτύξεις.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με κοινή ανακοίνωση τους οι Σύνδεσμοι Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών και Προστασίας Πρώτης Κατοικίας συμφωνούν ότι είναι άκρως απαραίτητο για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος όπως παραταθεί η διαδικασία αναστολής των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέοι δασμοί από τις ΗΠΑ σε εισαγωγές από χώρες της ΕΕ
  • Μόνες και αβοήθητες οι επιχειρήσεις
  • Πώληση κρατικού τεμαχίου γης

Αλήθεια

 «Πολεοδομικά κίνητρα για ενίσχυση της ανάπτυξης»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η σειρά κινήτρων με στόχο να δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή δραστηριότητα που αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο. Ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Νουρής ανέφερε ότι η κυβέρνηση με σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων στηρίζει την ανάπτυξη ανανεώνοντας σχέδια που αποδείχθηκαν επωφελή αλλά προτείνοντας νέες ρυθμίσεις και κίνητρα.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι οι λογαριασμοί της ΑΗΚ από 1η Ιουνίου είναι μειωμένοι κατά 7% σε σχέση με δύο μήνες προηγουμένως.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων – Τουρισμός
  • Δεν θα αποδεχθούμε αυθαιρεσίες στα σχέδια στήριξης – Προειδοποιήσεις ΣΕΚ προς επιχειρήσεις
  • Συμμετοχή στο σχέδιο επιδότησης επιτοκίων – Ελληνική Τράπεζα

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟΜΑΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Με τις κινήσεις του στο θέμα του ανασχηματισμού και των αλλαγών στη Νομική Υπηρεσία

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΛΗΡΙΔΗ – Η αλληλογραφία για τις απολαβές και την ημερομηνία αφυπηρέτησης του

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ – Αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο για τις επιλογές του προέδρου στο νέο κυβερνητικό σχήμα

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΝΕΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΞΟΦΛΟΥΝ ΠΑΛΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ