You are here

Τύπος: Μέσα σε 4 μήνες αποταμιεύσαμε €1,17 δισ.

28/07/2021 06:29

Η νέα αύξηση για τέταρτο συνεχή μήνα που παρουσίασαν τον Ιούνιο του 2021 οι καταθέσεις καθώς και η χθεσινή απόρριψη από την ολομέλεια της βουλής της αναπομπής του νόμου για τις εκποιήσεις, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Μέσα σε 4 μήνες αποταμιεύσαμε €1,17 δισ.»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η νέα αύξηση για τέταρτο συνεχή μήνα που παρουσίασαν τον Ιούνιο του 2021 οι καταθέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, τον Ιούνιο του 2021 οι καταθέσεις στο σύνολο του συστήματος αυξήθηκαν κατά €432,4 εκ. σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €330,1 εκ. τον Μάιο. Από τον Μάιο του 2021 έως και τον Ιούνιο, οι αποταμιεύσεις αυξήθηκαν κατά €1,17 δισ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η ευχέρεια τραπεζών και άλλων εταιρειών διαχείρισης δανείων για εκποιήσεις ακινήτων διευρύνεται από εβδομάδας, καθώς το Σάββατο 31/7 τερματίζεται η διευρυμένη αναστολή εκποιήσεων που είχε αποφασίσει τον περασμένο Απρίλιο η βουλή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στον EuroAsia Interconnector το 8,3% του σχεδίου ανάκαμψης

  • Μούδιασμα στην αγορά από την επιδείνωση της πανδημίας

  • Πυρά πανταχόθεν στην κυβέρνηση για την αναπομπή

  • Ακάλυπτοι οι αγρότες

Πολίτης

 «Αποταμιεύσαμε €1,7 δισ. εν μέσω πανδημίας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η συνολική άνοδος €1,7 δισ. που παρουσίασαν οι καταθέσεις των κυπρίων μέσα σε διάστημα δώδεκα μηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, οι καταθέσεις κυπρίων από €38,8 δισ. τον Ιούνιο του 2020 ανήλθαν στα €40,5 δισ. ακολουθώντας την αυξητική τάση που παρουσιάζουν οι καταθέσεις όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Από την ετήσια αύξηση των καταθέσεων ύψους €1,7 δισ., πέραν των €700 εκ. περιλαμβάνουν καταθέσεις νοικοκυριών, ενώ €500 εκ. αφορούν καταθέσεις εταιρειών.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι το εθνικό σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από τους υπουργούς ενέργειας, γεωργίας και τον υφυπουργό έρευνας και καινοτομίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Το ανώτατο κρίνει τις εκποιήσεις

  • Έγκριση επιχορήγησης 100 εκ. ευρώ για έργο EuroAsia

Χαραυγή

 «Λίγες οι καταγγελίες για θερμική καταπόνηση»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι καταγγελίες στο τμήμα επιθεώρησης εργασίας του υπουργείου εργασίας για τη θερμική καταπόνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο αριθμός των καταγγελιών αναφορικά με το τρέχον έτος περιορίζεται σε μονοψήφιο αριθμό.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε την επιχορήγηση €100 εκ. στην ηλεκτρική διασύνδεση EuroAsia Interconnector ως μέρος του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας για την άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Η Hermes ήθελε να αναβάλει επ’ αόριστον τη δεύτερη φάση των αεροδρομίων

  • Νέα διαδικασία επί παραβάσει για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

  • Υποχώρηση του οικονομικού κλίματος

Αλήθεια

 «Απέρριψε την αναπομπή του νόμου για τις εκποιήσεις»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή απόρριψη από την ολομέλεια της βουλής της αναπομπής του νόμου για τις εκποιήσεις. Αναφέρεται ότι υπέρ της αποδοχής της αναπομπής ψήφισαν 11 βουλευτές, εναντίον της αποδοχής της αναπομπής 23 και 6 βουλευτές τήρησαν αποχή. Τόσο στην ολομέλεια όσο και στη συνεδρία που προηγήθηκε στην επιτροπή οικονομικών, έλαβε χώρα έντονη συζήτηση καθώς από πλευράς αντιπολίτευσης υπήρξαν βολές για τη στάση της ΕΚΤ για το θέμα των εκποιήσεων.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι επιτροπή εμπειρογνωμόνων στο Λονδίνο απέρριψε αίτημα της Hermes Airports Ltd ν’ αναλάβει επ’ αόριστον τη συμβατική της υποχρέωση για την κατασκευή της φάσης 2 στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Σχέδιο δράσης €90 εκ. για κυκλική οικονομία

  • Δεν διατυπώνει γνώμη για εκποιήσεις η ΕΚΤ – ΥΠΟΙΚ

  • Νέα αύξηση στις καταθέσεις – Κεντρική Τράπεζα

  • Επιχορήγηση €100 εκ. για EuroAsia Interconnector – Συμβούλιο ΕΕ

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΑΡΩΣΙ Η ΚΥΡΩΣΕΙΣ – Τελεσίγραφο των «27» της ΕΕ στον Ερντογάν

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ – Ζ. Μπορέλ: Ακυρώστε τις αποφάσεις σας για Βαρώσι έως την επόμενη σύνοδο των ΥΠΕΞ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ – Η ΕΕ ζητά αναστροφή ενεργειών στην Αμμόχωστο ως τον Σεπτέμβρη – Διπλωματικό παρασκήνιο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ – Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν στη στοχευμένη αναστολή των εκποιήσεων