You are here

Τύπος: Μεταφέρουν την ανάπτυξη για πιο κάτω

30/08/2021 06:21

Οι αναπτυξιακές δαπάνες που απορρόφησαν τα υπουργεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες και η αγορά της ηλεκτροκίνησης η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στις οικονομίες των κρατών τα τελευταία χρόνια, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Μεταφέρουν την ανάπτυξη για πιο κάτω»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι αναπτυξιακές δαπάνες που απορρόφησαν τα υπουργεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες. Αναφέρεται ότι μόλις το 25% των αναπτυξιακών κονδυλίων απορρόφησαν μέχρι τον Ιούλιο τα υπουργεία. Συγκεκριμένα, από συνολικό ποσό €1,04 δισ. που έχουν στη διάθεση τους τα υπουργεία, κυβερνητικές υπηρεσίες και τμήματα για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, έχουν δαπανήσει μόλις τα €261,1 εκ. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λίγους μήνες μετά τη λήξη του πρώτου lockdown, το ποσοστό υλοποίησης του αναπτυξιακού προϋπολογισμού είχε φθάσει στο 27% καθώς από σύνολο των κονδυλίων €942,3 εκ. είχαν δαπανηθεί τα €254,4 εκ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι το υπουργείο οικονομικών εργάζεται πυρετωδώς για τον καταρτισμό του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022. Ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι επόμενοι μήνες και το 2022 θα είναι κρίσιμοι για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέοι κανόνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Επιστρέφουν στα έδρανα οι βουλευτές
  • Ανέβασαν ρυθμό οι φορολογικές δηλώσεις
  • Φωνές για τις αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα

Πολίτης

 «Ανθεκτική η ηλεκτροκίνηση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αγορά της ηλεκτροκίνησης η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στις οικονομίες των κρατών τα τελευταία χρόνια. Η συνολική αξία της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον προηγούμενο χρόνο έφθασε στα $23,33 δισ., ενώ σύμφωνα με αναλυτές της Research and Markets, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα $37,22 δισ. το 2023 καταγράφοντας αύξηση 60% σε μόλις τρία χρόνια.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι με προσφορές αποχαιρετά το φετινό καλοκαίρι η Altamira Real Estate, διαθέτοντας από τις 25 Αυγούστου 60 επιλεγμένα οικιστικά χωράφια.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • «Ο καλύτερος συνάδελφος, ο πιο αγαπημένος φίλος…» - Στη θλίψη βύθισε τους οικείους του και την «οικογένεια» του Πανεπιστημίου Κύπρου ο χαμός του Γιώργου Νησιώτη

Χαραυγή

 «Χάθηκαν περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας στην κρίση του κορωνοϊού»

Σε ρεπορτάζ της η Χαραυγή γράφει ότι στη κρίση του κορωνοϊού χάθηκαν περισσότερες από δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ επικρατεί ανησυχία ότι οι πιέσεις θα γίνουν ακόμη πιο έντονες μετά τη λήξη των επιδομάτων στήριξης των εργαζομένων. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το δεύτερο τρίμηνο το εργατικό δυναμικό έφθασε στα 466.525 πρόσωπα σε σύγκριση με 447.364 την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η εφημερίδα Αλήθεια δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ! – Ερσίν Τατάρ

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – Στόχος η μετεξέλιξη της Κύπρου σε κέντρο τεχνολογικών εταιρειών

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΘΑΝΑΤΩΝ – Από 1-28 Αυγούστου πέθαναν 75 άνθρωποι από 37 ετών και άνω – Στους 118 το σύνολο διμηνίας

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – Στοιχεία για το πως κατανέμονται οι δαπάνες του προϋπολογισμού