You are here

Τύπος: Μιλόσεβιτς και Κύπρος...

14/06/2002 09:12
Η ανάμιξη του ονόματος του Τάσσου Παπαδόπουλου στις φήμες και τους ισχυρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας που συνδέουν το δικηγορικό του Γραφείο στις υποθέσεις παράνομης διακίνησης χρημάτων του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς, είναι αναμφίβολα το θέμα που ξεχωρίζει στη ειδησεογραφία του ημερήσιου τύπου.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Αλήθεια» δίνει ευρύτατη κάλυψη, αφού το καλύπτει με τα δύο κύρια ρεπορτάζ της πρώτης σελίδας.

Στους λογαριασμούς Μιλόσεβιτς αναφέρθηκε προχθές η βελγική εφημερίδα «Le Soir», η οποία επικαλούμενη έκθεση της Γενικής Εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντε Πόντε, έγραψε ότι στο επίκεντρο του χρηματοδοτικού δικτύου βρίσκονται οκτώ υπεράκτιες εταιρίες της Κύπρου.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον υπέρτιτλο «Η τετραμελής έγινε τριμελής» αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας με την οποία επεξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αλέκος Μαρκίδης, δεν θα συμμετάσχει στη τριμελή εξ υπουργών επιτροπή που θα μελετήσει το πόρισμα της βουλής για το ΧΑΚ.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στη ανακοίνωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, «η οποία υπόσχεται ποινές στα μέλη της, εάν και εφόσον» στοιχειοθετηθεί ανάμιξη τους με εταιρίες «φούσκες». Στον υπότιτλο όμως, του ρεπορτάζ τονίζεται ότι «οι δικηγόροι αμφισβητούν ευρήματα του πορίσματος και ζητούν στοιχεία...»

Αλλού, γράφει ότι ενοχλούν τους χρηματιστές τα υψηλά πρόστιμα.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον υπέρτιτλο «Τάσσος: «Δεν είμαι υπόλογος...» αναφέρεται στις απαντήσεις που έδωσε ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος για την ανάμιξη του δικηγορικού του γραφείου στις υποθέσεις παράνομης διακίνησης χρημάτων από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τις οποίες διερευνά η Γενική Εισαγγελέας του ΔΠΠ Κάρλα Ντε Πόντε.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ αποδίδει την ανάμιξη του ονόματος του σε πολιτικά παιγνίδια και σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι, ανέφερε ότι το Γραφείο του δεν είχε ποτέ σχέση ούτε με τον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, ούτε με τον αδελφό του ή/και τον εκπρόσωπο του. Παραδέχθηκε ότι το γραφείο του ενέγραψε δύο εταιρίες του αδελφού του Μιλόσεβιτς, τόνισε όμως ότι δεν μπορεί να είναι υπόλογος για τις δραστηριότητες των εταιριών αυτών

Αλλού, γράφει ότι υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση για το προσωπικό του ΧΑΚ και έτσι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για το πρωί στάση εργασίας.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» έχει ως τίτλο στο βασικό της θέμα «Νομικός σύμβουλος και όχι μέλος της υπουργικής επιτροπής για το πόρισμα του ΧΑΚ ο γ. Εισαγγελέας». Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη γραπτή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας με την οποία διευκρινίζονται οι λόγοι για τους οποίους ο Αλέκος Μαρκίδης δεν θα μπορούσε να αποτελεί μέλος της επιτροπής που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο στα πλαίσια μιας πολιτικής απόφασης.

Αλλού, γράφει ότι η εισηγμένη στο ΧΑΚ εταιρία Atteshlis έδωσε τις δικές της απαντήσεις με σκοπό την ενημέρωση των μετόχων και των πελατών της, στην αγωγή διάλυσης που υπεβλήθη εναντίον της.