You are here

Τύπος: Μισθοί ιδιωτικής τράπεζας στην ΚΕΔΙΠΕΣ

24/06/2019 07:08

Οι μισθοί των υπαλλήλων που εργοδοτεί η ΚΕΔΙΠΕΣ, η συνεχώς αυξανόμενη τάση στις τιμές των φοιτητικών κατοικιών στη Λευκωσία και τη Λεμεσό και τα ακίνητα €125 εκ. που θα βγουν σε πλειστηριασμό, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «24 εργαζόμενοι της ΚΕΔΙΠΕΣ έχουν μισθό έως €8 χιλ. »

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι μισθοί των υπαλλήλων που εργοδοτεί η ΚΕΔΙΠΕΣ. Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η εφημερίδα, από τους 339 υπαλλήλους που εργοδοτεί η ΚΕΔΙΠΕΣ, 1,18% των υπαλλήλων, δηλαδή 4 άτομα, παίρνουν μηνιαίο ακαθάριστο μισθό με επιδόματα μέχρι €1000.  Μηνιαίο μισθό από €1.001 έως €2000 έχει το 48,38% των εργαζομένων που αντιστοιχεί σε 164 άτομα. Αυτή η μισθολογική κλίματα είναι και η μεγαλύτερη μεταξύ των εργαζομένων. Πιο ψηλές αμοιβές από €2.001 έως €3000 παίρνει το 29,50% των υπαλλήλων της ΚΕΔΙΠΕΣ. Αντιστοιχούν 100 άτομα και είναι η κλίμακα που έρχεται δεύτερη ως προς τον αριθμό εργαζομένων. Μηνιαίο μισθό από €3.001 έως €4000 λαμβάνει το 13,86% των υπαλλήλων και αφορά 47 εργαζομένους. Δεκαέξι εργαζόμενοι έχουν μηνιαίο ακαθάριστο μισθό από €4.001 έως €5000 που αντιστοιχεί στο 4,72% των 339 υπαλλήλων.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι συνολικά 205 άτομα στην Κύπρο είχαν περιουσία που υπερβαίνει τα $30 εκ. το 2018.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ποσό €5,1 εκ. ο φόρος για το 2018 με αυτοφορολογία
  • Δυσαρέσκεια ΧΑΛ λόγω απόρριψης προτάσεων
  • Διαρκής έλεγχος στα εισοδήματα όσων θέλουν Εστία
  • Αντιμέτωποι με κίνδυνο φτώχειας

Πολίτης

 «Τιμές – φωτιά στη φοιτητική στέγη»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η συνεχώς αυξανόμενη τάση στις τιμές των φοιτητικών κατοικιών στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Όπως αναφέρεται, οι φοιτητές στην Κύπρο έχουν αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εξέλιξη που ενισχύει την κυπριακή οικονομία, αλλά δημιουργεί προβλήματα. Οι  περιοχές που οι περισσότεροι φοιτητές αναζητούν διαμερίσματα προς ενοικίαση είναι η Αγλαντζιά, τα Λατσιά, η Παλλουριώτισσα, η Έγκωμη, η Μακεδονίτισσα και στη Λεμεσό περίξ του ΤΕΠΑΚ. Οι τιμές των ενοικίων των φοιτητικών διαμερισμάτων, σημειώνεται, είναι αρκετά υψηλές.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η πρόταση νόμου για την κάλυψη και των μικρών επιχειρήσεων από τη νομοθεσία που αφορά την προστασία φυσικών προσώπων από καταχρηστικές ρήτρες έχει διακομματική συναίνεση και η ψήφιση της βρίσκεται στην ατζέντα της προσεχούς ολομέλειας, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αδύνατη η κρατική παρέμβαση – Αεροπορικά ναύλα
  •  Μαζική επιστροφή φόρο εισοδήματος για το 2014
  • Η σημασία της οικονομικής διπλωματίας

Χαραυγή

 «Στο σφυρί ακίνητα €125 εκ.»

Στο πρωτοσέλιδο θέμα της η Χαραυγή γράφει ότι ακίνητα αξίας €125 εκ. περιλαμβάνει το καλεντάρι των πλειστηριασμών μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ενώ συνεχώς προστίθενται καινούργια. Όπως αναφέρεται, η λίστα περιλαμβάνει περισσότερες από 130 κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν αξίας κάτω από το όριο του Εστία. Οι τράπεζες και οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων επιδίδονται σε αγώνα ποιος θα ξεφορτωθεί πρώτος τα δάνεια με υποθήκες.

Αλήθεια

 «Μαζική επιστροφή φόρου εισοδήματος»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η μαζική επιστροφή φόρου εισοδήματος ατόμου για το φορολογικό έτος 2014. Ο έφορος φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση των φορολογικών δηλώσεων του 2013, ενώ σημείωσε πως από το φορολογικό έτος 2014 ο έφορος φορολογίας δεν έχει την υποχρέωση να εκδίδει φορολογίες για όλες τις φορολογικές δηλώσεις.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η υπουργός μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδη, δήλωσε χθες πως ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Αγώνας ηλιακών οχημάτων στη Λευκωσία

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΗΤΤΑ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ – Έχασε πανηγυρικά τον δήμο Κωνσταντινούπολης ο Γιλτιρίμ – Πονά ο Ερντογάν

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Καθαρή νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου με 54%

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – Η Νίκη Ιμάμογλου στις χθεσινές εκλογές, ηχηρό χαστούκι για τον τούρκο πρόεδρο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ €125 ΕΚ.