You are here

Τύπος: Μόνο με το Cyprus Flight Pass οι τουρίστες

07/05/2021 06:33

Οι τελευταίες πινελιές που έβαλε χθες βράδυ το υπουργικό συμβούλιο στο πρωτόκολλο της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τον δανεισμό τον Μάρτιο καθώς και το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το οποίο θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη βδομάδα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Μόνο με το Cyprus Flight Pass θα διακινούνται οι τουρίστες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι τελευταίες πινελιές που έβαλε χθες βράδυ το υπουργικό συμβούλιο στο πρωτόκολλο της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. Όπως αναφέρεται, ξεκαθαρίστηκε πως μετά την κατάργηση των γραπτών μηνυμάτων για διακινήσεις από τις 10 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία τίθενται σε ισχύ και οι διευκολύνσεις για όσους τουρίστες έχουν εμβολιαστεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται στην Κύπρο με το Cyprus Flight Pass, που συμπληρώνουν για την άφιξη τους στην Κύπρο και δεν θα χρειάζονται ούτε το Coronapass, που προωθείται για τους ντόπιους, ούτε νέα τεστ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η κυβέρνηση επενδύει πολλά στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, εκτιμώντας ότι θα δώσει ώθηση στην οικονομία και θα προδιαγράψει το νέο μοντέλο της οικονομίας.  

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μεγάλο ενδιαφέρον για τα κίνητρα από διοργανωτές ταξιδίων
  • Σοβαρή αύξηση στον αριθμό ανέργων
  • Η βουλή πιθανότατα θα συνέλθει εκτάκτως για τις αναπομπές
  • Πολύ ψηλότερο από την Ευρωζώνη το στεγαστικό επιτόκιο στην Κύπρο

Πολίτης

 «Ιστορικό ρεκόρ νέου δανεισμού τον Μάρτιο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τον δανεισμό τον Μάρτιο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Μάρτιο καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ στις επαναδιαπραγματεύσεις δανείων, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και ο νέος δανεισμός. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤ, τα συνολικά νέα δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά έφθασαν στα €611,5 εκ. τον Μάρτιο, σε σύγκριση με €319,4 εκ. τον προηγούμενο μήνα. Τα νέα επιχειρηματικά δάνεια τον Μάρτιο άνω του €1 εκ. ανήλθαν σε €376,8 εκ., ενώ στα στεγαστικά δάνεια τα συνολικά νέα δάνεια ανήλθαν σε €104,6 εκ.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι με ικανοποίηση αλλά και με επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης για την πορεία του τουρισμού τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αντίκρισαν οι τουριστικοί φορείς τις κυβερνητικές αποφάσεις για σταδιακή χαλάρωση και επανεκκίνηση των επιχειρήσεων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προς αναστολή πληρωμών ΦΠΑ – Υπ. Οικονομικών
  • Εξαιρέσεις για τη φυσική παρουσία εργαζομένων

Χαραυγή

 «Πανδημία ακρίβειας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι αυξήσεις στις τιμές των πετρελαιοειδών και στους λογαριασμούς του ρεύματος. Όπως αναφέρεται, οι αυξήσεις στις τιμές των πετρελαιοειδών και στους λογαριασμούς ρεύματος αναμένεται να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομίας. Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που ανακοινώθηκαν χθες, ο δείκτης στα πετρελαιοειδή αυξήθηκε κατά 15,1% ενώ και στον ηλεκτρισμό αυξήθηκε κατά 2,5%.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η ανεργία αφού σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Απρίλιο σημειώθηκε αύξηση 3.595 προσώπων ή ποσοστό 12,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αναστολή πληρωμής ΦΠΑ υπό προϋποθέσεις
  • Στο υψηλότερο δύο ετών το επιτόκιο στα στεγαστικά δάνεια
  • Η Τράπεζα Κύπρου εταίρος του World Economic Forum για την Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας

Αλήθεια

 «Περνάμε στην αντεπίθεση με όπλο το Ταμείο Ανάκαμψης»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το οποίο θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη βδομάδα. Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, στόχος είναι η άντληση κονδυλίων πέραν του €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, που θα αποτελέσει το όπλο για την οικονομική αντεπίθεση τα επόμενα χρόνια.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο πληθωρισμός τον Απρίλιο αυξήθηκε με ρυθμό 1,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Καθοριστικές οι επόμενες βδομάδες για τον τουρισμό – ΣΤΕΚ
  • Αυξήθηκαν κατά €291 εκ. τα νέα δάνεια τον Μάρτιο
  • Ετήσια αύξηση 12,6% στον αριθμό των ανέργων – Στατιστική

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΟΥ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟ CORONAPASS – Διαβατήριο εμβολιασμού

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

CORONAPASS ΚΑΙ Η ΠΥΛΗ…. ΚΛΕΙΣΤΗ – Ξέμειναν από δικαιολογίες όσον αφορά τη δυσλειτουργία του συστήματος ραντεβού για εμβολιασμούς

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΘΥΕΛΛΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ CORONAPASS – Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης, αντισυνταγματικό το μέτρο λένε οι δικηγόροι

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΕ CORONAPASS ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! – Οι πολίτες πληρώνουν την ασύγγνωστη ανικανότητα των κυβερνώντων