You are here

Τύπος: Μπλοκαρισμένες 63 χιλ. εταιρείες

20/09/2019 07:11

Οι 63 χιλ. εταιρείες που έχουν οδηγηθεί προς διαγραφή από τον έφορο εταιρειών, τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις και η χθεσινή συνεδρία της επιτροπής ελέγχου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται σε πολίτες από την απόφαση για κλείσιμο υποκαταστημάτων της Συνεργατικής, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Μπλοκαρισμένες 63 χιλ. εταιρείες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι 63 χιλ. εταιρείες που έχουν οδηγηθεί προς διαγραφή από τον έφορο εταιρειών. Όπως αναφέρεται, ενώ ο έφορος εταιρειών κάνει προσπάθειες να καθαρίσει το μητρώο του από ανενεργές εταιρείες, εντούτοις ο έφορος φορολογίας δεν επιτρέπει τη διαγραφή τους. Στελέχη του κλάδου εταιρειών παραδέχθηκαν ότι το τμήμα φορολογίας κάνει ενστάσεις για τη διαγραφή 63 χιλ. εταιρειών, πολλές από τις οποίες είναι πάρα πολύ παλιές, ενώ γύρω στις 23 χιλ. από αυτές είναι χωρίς ταχυδρομικό κώδικα. Σε ενάμιση μήνα, σημειώνεται, θα τύχουμε αξιολόγησης από το Παγκόσμιο Φόρουμ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τη διαφάνεια και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.200 φορολογουμένων το τμήμα φορολογίας έχει εμβάσει ποσό €1,85 εκ. λόγω της επιστροφής της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ενδιαφέρον για διαβατήρια και από Χονγκ Κονγκ
  • Brexit: Αγκάθι οι άδειες οδήγησης
  • Μείωση καταστημάτων και απολύσεις ενόψει – Αποκαλύψεις Χάρη
  • Προβλέψεις μαμούθ πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ – Οι αμαρτίες του παρελθόντος άφησαν βαθιά τα σημάδια τους

Πολίτης

 «Στασιμότητα στα ΜΕΔ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο τέλος του 2017 οι συνολικές μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις ήταν ύψους €20,578 δισ., περιορίστηκαν σχεδόν στο μισό στα τέλη του 2018, στα €10,26 δισ., αλλά το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου παρέμειναν κολλημένες στα €10,144 δισ. Στα τέλη Απριλίου το υπόλοιπο των αναδιαρθρωμένων δανείων περιορίστηκε σε €6,391 δισ. από €6,659 δισ. στα τέλη του 2018.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στην επιτροπή ελέγχου της βουλής η συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε πολίτες από την απόφαση για κλείσιμο υποκαταστημάτων της Συνεργατικής, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνική Τράπεζα. Ο υπουργός οικονομικών δέχθηκε έντονη κριτική για το κλείσιμο των καταστημάτων, με επίκεντρο την ύπαιθρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Εκτιμητές ακινήτων υπέρ Κτηματολογίου
  • Άλμα στις κατασχέσεις – Προϊόντα απομίμησης
  • Δίπλα στον Ντράγκι – Ο κ. Ηροδότου υπερασπίζεται τη νομισματική πολιτική
  • Επιστροφή στα κέρδη – ΧΑΚ

Χαραυγή

 «Ένα στα δύο ‘κόκκινα’ δάνεια κινδυνεύουν άμεσα με εκποίηση»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες που κινδυνεύουν άμεσα με εκποίηση αφού δεν καλύπτονται από σχέδιο αναδιάρθρωσης. Μάλιστα η κατάσταση επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες κυρίως λόγω της καθυστέρησης στην εφαρμογή του σχεδίου Εστία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΚΤ, τον Απρίλιο το σύνολο των δανείων στις εγχώριες εργασίες των τραπεζών ανήλθε στα €32,95 δισ. σε σύγκριση με €33,11 δισ. τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας μείωση ύψους €164,6 εκ. Παρά ταύτα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν οριακά κατά €29 χιλ. και έφθασαν στα €10,14 δισ.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι προς απεργιακά μέτρα οδεύουν οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ αφού το ΔΣ του οργανισμού δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε ενέργειες για επίλυση των προβλημάτων τα οποία επεσήμαναν οι συντεχνίες σε κοινή επιστολή τους εδώ και δυόμισι μήνες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • «Ηλικιωμένοι έκλαιγαν στο καφενείο, εκλιπαρούν να αφήσουν μια ΑΤΜ»
  • Εν αναμονή των αποφάσεων των ξενοδόχων
  • Μείωση επιτοκίων από Fed, «κραυγές» από Τραμπ
  • Κέρδη μετά από τρεις μέρες πτώση στο ΧΑΚ

Αλήθεια

 «Ραγδαία η μείωση των τραπεζικών καταστημάτων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή συνεδρία της επιτροπής ελέγχου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται σε πολίτες από την απόφαση για κλείσιμο υποκαταστημάτων της Συνεργατικής, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνική. Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε στη βουλή ότι μέσα σε 10 χρόνια έκλεισαν 550 καταστήματα τραπεζών ενώ η απαίτηση της ΕΚΤ είναι να μειωθούν περαιτέρω.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι στον έλεγχο της Blackstone φαίνεται να περιέρχονται τα ξενοδοχεία της Louis Hotels, που βρίσκονται στην Ελλάδα, ύστερα από συμφωνία στην οποία φέρονται να έχουν καταλήξει ο αμερικανός επενδυτικός κολοσσός με τον κυπριακό όμιλο Louis.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Υπάρχει πλάνο για τις αποκοπές των δημοσίων – Κυβέρνηση
  • Τα ποσοστά των νέων μετόχων μετά τη συμφωνία πώλησης – Nicosia Mall
  • Εν αναμονή των ξενοδόχων για πρόταση υπ. εργασίας – Συντεχνίες

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ – Αποφασισμένος ο πρόεδρος Αναστασιάδης να μην επιτρέψει νέα αναταραχή στην παιδεία διαμηνύει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ VS ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – Τρίζε τα δόντια στους εκπαιδευτικούς ο ΠτΔ. Δεν είναι οι συνδικαλιστές που κυβερνούν…

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΠΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – Συγκρούσεις στα μέτωπα της παιδείας, από το προεδρικό μέχρι καθηγητές, δασκάλους, μαθητές, γονείς

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 7