You are here

Τύπος: Νέο σίριαλ για τα €85 εκατ. από την ΕΕ

21/06/2022 06:11

Η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, τα σημαντικά θέματα που έχει να διαχειριστεί ο νέος υπουργός εργασίας Κυριάκος Κούσιος, καθώς και οι νέες αυξήσεις που αναμένονται στις τιμές των καυσίμων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Νέο σίριαλ για τα €85 εκατ. από την ΕΕ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία δεν βρέθηκε συναινετική φόρμουλα για τα δύο νομοσχέδια που ενδυναμώνουν το νομικό πλαίσιο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και διέπουν την αδειοδότηση και τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης δανείων, έτσι ώστε να ξεμπλοκάρει η δεύτερη δόση ύψους €85 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έκρυψαν για μια άλλη φορά τους προβληματισμούς και την ανησυχία τους για το γενικότερο ζήτημα των εγγυητών δανείων αλλά και των εταιρειών διαχείρισης δανείων, παρά τη φόρμουλα στην οποία κατέληξε προ ημερών το υπουργείο οικονομικών με τα κόμματα στη βουλή, σε σχέση με τους εγγυητές, την οποία αποδέχθηκαν οι Βρυξέλλες.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι την ετοιμότητα της κυβέρνησης να ακούσει αλλά και να μελετήσει τις προτάσεις των κομμάτων για ανακούφιση των νοικοκυριών από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μόνο ο ΔΗΣΥ δεσμεύτηκε να υπερψηφίσει τα επίμαχα νομοσχέδια

  • Άνω – κάτω οι πτήσεις από και προς Βρετανία λόγω προσωπικού

  • Αντί στα €171,8 εκατ. επικεντρώθηκαν στους τρεις βοηθούς

  • Νέο συνταξιοδοτικό με αντιδράσεις

Πολίτης

 «Η καυτή ατζέντα του Κ. Κούσιου για τα εργασιακά»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα σημαντικά θέματα που έχει να διαχειριστεί ο νέος υπουργός εργασίας Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την προσεχή Δευτέρα.  Όπως αναφέρεται, ο κ. Κούσιος έχει να διαχειριστεί σωρεία εργασιακών ζητημάτων τα οποία παραμένουν ανοιχτά όπως ο καθορισμός εθνικού κατώτατου μισθού, η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στην Ελληνική Τράπεζα, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και η στρατηγική για τους εργαζόμενους από τρίτες χώρες.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι με διαφωνίες και την υποβολή επιμέρους αιτημάτων από τις συντεχνίες των δικαιούχων του νέου σχεδίου επαγγελματικής ασφάλισης στη δημόσια υπηρεσία, το οποίο καλύπτει εργαζόμενους που προσελήφθησαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μετά την 1η Οκτωβρίου του 2011, ξεκίνησε στην επιτροπή οικονομικών η συζήτηση των σχετικών νομοσχεδίων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Καταβολή €100 εκατ. στο κράτος – ΚΕΔΙΠΕΣ

  • Ολοκλήρωση πώλησης δανείων – RCB – Ελληνική

  • Κλειδί η τιμή πώλησης του γάλακτος από τους αιγοπροβατοτρόφους

Χαραυγή

 «Σπάζει το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Χαραυγή γράφει ότι μια ανάσα από τα €2 βρίσκεται το πετρέλαιο κίνησης, αφού η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει.  Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών, χθες το απόγευμα η μέση τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης σκαρφάλωσε στα €1,886 το λίτρο, σε σύγκριση με €1,804 το λίτρο πριν από ένα μήνα. Δηλαδή σε μερικές μέρες η τιμή αυξήθηκε κατά 8,2 σεντ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται νέες αυξήσεις.

«Ψίχουλα για στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η χθεσινή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών όπου συζητήθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους €171,9 εκατ. Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει κυρίως νέες θέσεις για αξιωματούχους και αυξημένα κονδύλια. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς, επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει ελάχιστα κονδύλια για στήριξη της πραγματικής οικονομίας, της κοινωνίας και επαγγελματικών ομάδων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δέχθηκαν πλήγμα από την οικονομική κρίση.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Η Αρχή Λιμένων χαιρετίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

  • ΚΕΔΙΠΕΣ: Έδωσε €100 εκατ. στο κράτος

  • RCB: Ολοκλήρωση της πώλησης δανείων στην Ελληνική

  • Στη ζυγαριά το συνταξιοδοτικό σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα

Αλήθεια

 «Στενάζουν τα πορτοφόλια για να γεμίσει το ντεπόζιτο»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι νέες μεγάλες αυξήσεις που αναμένονται στις τιμές των καυσίμων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βενζίνη θα πλησιάσει τα δύο ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης δεν αποκλείεται να τα ξεπεράσει. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων Κ. Καραγιώργης δήλωσε στην εφημερίδα ότι ασφαλείς πληροφορίες για το ύψος των τιμών δυνατόν να δοθούν σήμερα, αφού ληφθούν δεδομένα για τα νέα φορτία που έρχονται.

«Πήγαν με εισηγήσεις για νέα μέτρα οι αρχηγοί»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθεια γράφει ότι η αξιολόγηση των μέτρων τα οποία εισηγήθηκαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο πολιτικοί αρχηγοί για άμβλυνση των προβλημάτων που δημιουργεί στις ευάλωτες ομάδες η οικονομική κρίση, θα γίνει πολύ σύντομα, σε κοινή συνάντηση τους με τον υπουργό οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχηγοί κομμάτων έθεσαν θέμα περαιτέρω μείωσης της φορολογίας στα καύσιμα καθώς και μέτρα, και στοχευμένα και οριζόντια, που θα βοηθήσουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Καλύπτει κενό δέκα χρόνων – Άρχισε χθες στη βουλή η συζήτηση του νέου συνταξιοδοτικού σχεδίου για δημόσιους υπαλλήλους

  • Ο Κ. Κούσιος νέος υπουργός εργασίας

  • Ελληνική: Στα €356 εκατ. η απόκτηση δανείων RCB

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ – Σήμερα συζήτηση στην επ. εμπορίου για πλαφόν στις τιμές καυσίμων – έρχονται νέες αυξήσεις

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Α. ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΗΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ – Μονόδρομος για την υπουργό δικαιοσύνης η διαθεσιμότητα του αξιωματικού

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – Ο Γ. Εισαγγελέας διόρισε αμέσως ποινικό ανακριτή – Το επόμενο βήμα ανήκει στη Στέφη Δράκου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΠΑΖΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ – Πίεση από ΑΚΕΛ για πλαφόν και διενέργεια ελέγχων για την αισχροκέρδεια