You are here

Τύπος: Νιέτ Πούτιν σε Αναστασιάδη

31/07/2020 07:00

Η τελεσίδική απόφαση της Ρωσίας να αλλάξει τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο και οι στοχευμένες τροποποιήσεις των σχεδίων στήριξης στις οποίες προχώρησε το υπουργείο εργασίας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Νιέτ Πούτιν σε Αναστασιάδη»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η τελεσίδική απόφαση της Ρωσίας να αλλάξει τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο.  Όπως αναφέρεται, δεν κατέστη εφικτό να αλλάξει η απόφαση για επιπρόσθετη φορολόγηση εταιρειών ρωσικών συμφερόντων οι οποίες εδρεύουν στην Κύπρο, αλλά ούτε και να υπάρξουν σημαντικές εξαιρέσεις εταιρειών οι οποίες δεν θα φορολογούνται με το 15% που θα επιβάλει η ρωσική ομοσπονδία επί μερισμάτων και τόκων. Ο ρώσος πρόεδρος επανέλαβε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αποτελεί πολιτική απόφαση με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων στη ρωσική ομοσπονδία.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ο κορωνοϊός τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2020 είχε μικρό αντίκτυπο στους δείκτες των τραπεζών της Ευρωζώνης και τα δύσκολα φαίνεται ότι είναι μπροστά.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κομισιόν: Εκμεταλλευτείτε το REACT-EU
  • Νέο επεισόδιο με τη λίστα Γιωρκάτζη
  • Στα €500 το ειδικό ανεργιακό
  • Ζήτηση για ακίνητα

Πολίτης

 «Στοχευμένες αλλαγές στα σχέδια»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι στοχευμένες τροποποιήσεις των σχεδίων στήριξης στις οποίες προχώρησε το υπουργείο εργασίας. Με νέο διάταγμα της υπουργού εργασίας αυξάνεται από €360 σε €500 το ειδικό ανεργιακό επίδομα που θα καταβληθεί τον Ιούλιο στους δικαιούχους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία και εξάντλησαν το δικαίωμα τους σε ανεργιακό επίδομα.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι με ταχύτητα κινείται η κυβέρνηση για την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, το οποίο θα περιγραφεί με λεπτομέρεια το πώς η Κύπρος θα αξιοποιήσει τα €1,3 δισ. που της αναλογούν από τον έκτακτο μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Χαραυγή

 «Τον Μάιο παρουσίασε άνοδο ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο υπολογίζεται προκαταρκτικά στις 116,7 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο 48% σε σύγκριση με τον Απρίλιο που ήταν σε πλήρη ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής τονίζει με επιστολή του προς τον υπουργό εσωτερικών την ανάγκη εκπόνησης από το υπουργείο εσωτερικών νέων στεγαστικών σχεδίων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τη μικρή επιταγή
  • Ψίχουλα για αποπροσανατολισμό ξενοδοχοϋπαλλήλων

Αλήθεια

 «Στο 9,8% μειώθηκε η ανεργία στην Κύπρο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο 9,8% μειώθηκε η ανεργία στην Κύπρο, 9,7% για τους άνδρες και 10,0% για τις γυναίκες, ή 45.000 άτομα τον Ιούνιο, από 10,2% ή 47.000 τον Μάιο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου σημειώνει ότι οι κυπριακές τράπεζες θα πρέπει να συνεχίσουν να μειώνουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους μόλις το επιτρέψουν οι διαδικασίες για τις εκποιήσεις.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μη προβλέψιμη η κατάσταση για τα ξενοδοχεία – ΠΑΣΥΞΕ Πάφου
  • Διαχειρίσιμη η κρίση – Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα για τις τράπεζες
  • Υποχρεωτική ένταξη στα σχέδια προσωρινών αναστολών

ΑΛΗΘΕΙΑ

6 ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 280 ΔΕΙΓΜΑΤΑ – Σοκ από τον τυχαίο δειγματολογικό έλεγχο στη Λεμεσό

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ – Προοπτική ελληνοτουρκικού διαλόγου με το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΝΙΕΤ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – Ο ρώσος πρόεδρος εμμένει στην αλλαγή της φορολογικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ