You are here

Τύπος: Ο λόγος στον Οδυσσέα για τη ‘μαζική παρανομία’

09/06/2021 06:26

Η ενεργότερη εμπλοκή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο θέμα των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων που αναμένει μεγάλος μέρος της κοινής γνώμης καθώς και τα αποτελέσματα της Ελληνικής Τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο του 2021, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ο λόγος στον Οδυσσέα για τη ‘μαζική παρανομία’»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η ενεργότερη εμπλοκή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο θέμα των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων που αναμένει μεγάλος μέρος της κοινής γνώμης. Η κοινή γνώμη αναμένει να εξεταστούν πτυχές του σκανδάλου που δεν εξετάστηκαν από την Ερευνητική Επιτροπή καθώς δεν ενέπιπταν άμεσα στους όρους εντολής για την έρευνα που πραγματοποίησαν. Αναμένει επίσης να εξεταστούν από τον γενικό ελεγκτή και πτυχές που εξετάστηκαν από την Ερευνητική, αλλά δεν φαίνεται για την ώρα-καθώς δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα το τελικό πόρισμα-κατά πόσο οδήγησαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα ή εντοπισμό ευθυνών, πέραν των πολιτικών.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι έντονη αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην τουριστική βιομηχανία, μετά από πληροφορίες ότι υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις κρατήσεων από τη Ρωσία, αλλά και ότι έγιναν αρκετές μεταθέσεις κρατήσεων για μεταγενέστερο στάδιο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Εικονικές εταιρείες θα κυνηγήσει η ΕΕ
  • Κέρδη για την Ελληνική παρά την πανδημία
  • Δεν πείστηκε ακόμα η ΕΕ για τα χρυσά διαβατήρια
  • Μπέρδεμα για τον έφορο

Πολίτης

 «Κέρδη, υψηλά κεφάλαια και η μάχη των ΜΕΔ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Ελληνικής Τράπεζας. Όπως αναφέρεται, η διατήρηση σε κερδοφόρα τροχιά για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο-το πρώτο τρίμηνο του 2021 κατέγραψε καθαρά κέρδη μετά τη φορολογία ύψους €12,9 εκ.-αύξηση του δείκτη κάλυψης των ΜΕΔ στο 47,6% από 46,9% το προηγούμενο τρίμηνο, η αύξηση του δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 στο 22,2% από 20,01% το προηγούμενο τρίμηνο και του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 22,54% από 22,34% αποτελούν τα εργαλεία για τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο των κόκκινων δανείων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της ψηφιακής οικονομίας θα προσφέρουν οι χορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη μετάβαση της Κύπρου στη σύγχρονη εποχή και τις προκλήσεις που αναδύονται.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δαπάνες 311,3 δισ. ευρώ το 2022
  • Μείωση 7,8% στις πωλήσεις οχημάτων τον Μάιο, άνοδος 9,8% το πεντάμηνο

Χαραυγή

 «Ελληνική: Κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα κέρδη που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Τράπεζα για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο τρίμηνο η τράπεζα σημείωσε καθαρά κέρδη μετά τη φορολογία ύψους €12,9 εκ. Σημειώθηκε επίσης αύξηση στους κεφαλαιακούς δείκτες, αφού ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 ανήλθε στο 22,2% σε σύγκριση με 20,01% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε στο 22,54% σε σύγκριση με 22,34% το προηγούμενο τρίμηνο.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, η Κύπρος βρίσκεται στη 18η θέση παγκοσμίως σε σχέση με το ύψος του εταιρικού φόρου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Τράπεζες εκβιάζουν δανειολήπτες να πληρώσουν παράνομες χρεώσεις
  • Σβήνουν οι ελπίδες για τουρίστες από τη Βρετανία το καλοκαίρι

Αλήθεια

 «Κέρδη για 4ο συνεχόμενο τρίμηνο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα αποτελέσματα της Ελληνικής Τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η τράπεζα παρουσίασε κέρδη μετά τη φορολογία ύψους €12,9 εκ. για το πρώτο τρίμηνο του 2021, καταγράφοντας το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι καθόλου ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που προέρχονται από το εξωτερικό όσον αφορά στον τουρισμό. Οι δύο βασικές αγορές μας, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία, συνεχίζουν να έχουν θέματα είτε με την πανδημία, είτε με θέματα που απορρέουν από την πανδημία.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ποσό €282 εκ. για την ψηφιακή μετάβαση
  • Στη 18η θέση η Κύπρος στο ύψος του εταιρικού φόρου – Παγκόσμια
  • Η Νομική Υπηρεσία εξετάζει τα επόμενα βήματα – Έφορος Φορολογίας

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΝΙΤΑ – Δημοσκόπηση Pulse Market Research

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΕ ΑΝΤΡΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΜΕ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟ ΔΗΚΟ – Τα τρία μεγάλα κόμματα διεκδικούν με δικό τους υποψήφιο την προεδρία της βουλής

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΑΡΤΙ Ο ΑΝΤΡΟΣ – Οργιώδες παρασκήνιο φέρνει ανατροπές στο σκηνικό για την προεδρία βουλής

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΚΟΨΕ ΚΙ ΕΡΑΨΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…. ΖΗΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ – Νέα τετελεσμένα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις Τετραμήνων