You are here

Τύπος: Οδηγίες προς δημ. υπαλλήλους λόγω Covid

05/04/2021 06:25

Οι κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου οικονομικών για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα οι οποίοι έχουν παιδιά, το «βέτο» του ΔΝΤ σε περαιτέρω αλλαγές στη διαδικασία των εκποιήσεων και το «πορτοκαλί σοκ» στον τουρισμό που μας έρχεται από τη Βρετανία, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Οδηγίες προς δημόσιους υπαλλήλους λόγω Covid»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι κατευθυντήριες γραμμές για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα οι οποίοι έχουν παιδιά. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου οικονομικών Γιώργο Παντελή, από τις 2 Απριλίου 2021 επαναλειτουργούν όλες οι τάξεις του γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της επαρχίας Λεμεσού, οι εργαζόμενοι που έχουν τη φροντίδα παιδιών ηλικίας 15 ετών ή και παιδιών με αναπηρία θα πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους. Συνεχίζει επίσης να υφίσταται η υποχρέωση, οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και στην εκπαιδευτική υπηρεσία, χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η ανάκαμψη του ευρωπαϊκού ξενοδοχειακού κλάδου στα επίπεδα της προ Covid -19 εποχής δεν πρόκειται να επανέλθει πριν από το 2023, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που βλέπουν την ανάκαμψη μετά το 2024.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μόνο 80 αιτήσεις του Εστία απέμειναν στις τράπεζες για εξέταση
  • Στην ιστοσελίδα της βουλής τα 22 ΠΕΠ με συνεργατικά δάνεια
  • Η Κύπρος ως «αειφόρο επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο της Ευρώπης»
  • Δύο ταχύτητες για αεροπορικές

Πολίτης

 «’Βέτο’ ΔΝΤ σε αλλαγές στις εκποιήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το «βέτο» του ΔΝΤ σε περαιτέρω αλλαγές στη διαδικασία των εκποιήσεων. Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι «μια συνεχής μεταρρύθμιση του πλαισίου των εκποιήσεων θα παρεμπόδιζε τη συνεχιζόμενη εξυγίανση των ΜΕΔ και θα έθετε κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» και σημειώνει ότι ένα αποτελεσματικό πλαίσιο εκποιήσεων είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των στρατηγικών αθετήσεων και την παροχή κινήτρων στους δανειολήπτες για την έναρξη διαπραγματεύσεων αναδιάρθρωσης ή τη χρήση εργαλείων αφερεγγυότητας.

Αλήθεια

 «’Πορτοκαλί σοκ’ από Βρετανία»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι το «πορτοκαλί σοκ» στον τουρισμό που μας έρχεται από τη Βρετανία. Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση Τζόνσον θα ανακοινώσει σήμερα λεπτομέρειες για τις διακοπές των βρετανών στο εξωτερικό και όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία η Κύπρος θα είναι στην «πορτοκαλί» λίστα. Αυτό σημαίνει πως οι βρετανοί που θα έρχονται στην Κύπρο όταν επιστρέφουν στη χώρα τους πέρα από τα διαγνωστικά τεστ στα οποία θα υποβάλλονται, θα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε δεκαήμερη απομόνωση.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο προϊστάμενος του σχεδίου Εστία στο υπουργείο εργασίας Μάριος Σαββίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι καταβλήθηκε αρχές Μαρτίου η πρώτη πληρωμή, από το κράτος, συνολικού ποσού €23.117, για δόσεις 60 λογαριασμών αναδιαρθρωμένων δανείων σε εμπορικές τράπεζες, τα οποία έχουν εγκριθεί για ένταξη στο σχέδιο Εστία.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Έσοδα €840 εκ. και δαπάνες €780 εκ. – ΓεΣΥ 2020

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΟΚ» ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – Πλήγμα στον τουρισμό: Ανακοινώνονται σήμερα λεπτομέρειες

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ – Ιδιώτης καλλιτεχνικός πράκτορας και καλλιτεχνικός διευθυντής…. εξ αποστάσεως

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ – Τελευταίος γύρος επαφών πριν την αναχώρηση για την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΕ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ - Τρία μέτρα κοινωνικής πολιτικής εισηγείται το ΑΚΕΛ για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο