You are here

Τύπος: Οι επιχειρήσεις αναμένουν το σχέδιο Β’ για ρευστότητα

25/05/2020 06:37

Το σχέδιο Β’ που προσπαθούν να κλείσουν στο υπουργείο οικονομικών για ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτούμενων, οι εκκρεμότητες που επισκίασε η πανδημία του κορωνοϊού στην υλοποίηση του σχεδίου Εστία και η απόφαση της ΡΑΕΚ που αναμένεται αυτή τη βδομάδα για την αδειοδότηση ή όχι της νορβηγικής εταιρείας Hoegh LNG, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Οι επιχειρήσεις αναμένουν το σχέδιο Β’ για ρευστότητα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το σχέδιο Β’ που προσπαθούν να κλείσουν στο υπουργείο οικονομικών για ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτούμενων. Όπως αναφέρεται, τις επόμενες μέρες αναμένεται το plan B που ετοιμάζει η τεχνοκρατική ομάδα για να έχει ολοκληρωθεί, να έχει κοστολογηθεί, να έχουν μπει οι όροι και προϋποθέσεις για τους δικαιούχους και να μπορεί να ικανοποιήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι κινητικότητα προσλήψεων παρουσιάζει η βουλή και ήδη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ισραήλ και Γερμανία σημαντικές αγορές για την Πάφο
  • Ενημέρωση για το σχέδιο Εστία
  • Στα «χαρακώματα» για το ευρωπαϊκό πακέτο €500 δισ.
  • Ενέχυρο εξωτικά νησιά – Βάζουν οι μεγάλο όμιλοι ανά τον κόσμο για να μπορέσουν να διασωθούν

Πολίτης

 «Στον αναπνευστήρα το σχέδιο ‘Εστία’»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι εκκρεμότητες που επισκίασε η πανδημία του κορωνοϊού στην υλοποίηση του σχεδίου Εστία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και δόθηκε παράταση στη συμπλήρωση των αιτήσεων και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης και έγκρισης, οι υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας αξιολογούν αιτήσεις που έχουν υποβληθεί με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά. Με βάση πληροφορίες της εφημερίδας, ο αριθμός των δανείων που περνά τον πήχη της αξιολόγησης και μπορεί να αξιοποιήσει την ευνοϊκή λύση αναδιάρθρωσης δεν είναι σημαντικός.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι Αυστρία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία απορρίπτουν τη λογική της πρότασης Μέρκελ -  Μακρόν για απευθείας μεταβιβάσεις στα κράτη μέλη που επλήγησαν από την κρίση.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δεν μας επηρεάζει η πτώχευση της Hertz Global – Autohellas
  • Με αυστηρότητα η εξέταση των στοιχείων – Αιτήσεις για Εστία
  • Σε τάση βελτίωσης το πιστοληπτικό προφίλ της Ελλάδας

Χαραυγή

 «’Κλειδί’ η ΡΑΕΚ για φθηνό φυσικό αέριο»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι η απόφαση της ΡΑΕΚ που αναμένεται αυτή τη βδομάδα για την αδειοδότηση ή όχι της νορβηγικής εταιρείας Hoegh LNG. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Hoegh LNG προτείνει την εγκατάσταση μονάδας επαναεριοποίησης (ή και αγοράς φθηνού ΥΦΑ), με την οποία η Κύπρος μπορεί να υποδεχθεί φθηνό φυσικό αέριο τους επόμενους έξι μήνες, αντί να περιμένει τρία χρόνια και μετά από δαπανηρές επενδύσεις.

Αλήθεια

 «Πολύ καλά προετοιμασμένη η Κύπρος»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η επανέναρξη των τουριστικών ταξιδιών στην Κύπρο. Ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου TUI Φριτς Γιούσεν θεωρεί την Κύπρο πολύ καλά προετοιμασμένη για επανέναρξη τουριστικών ταξιδιών. Εξαγγέλλοντας τα σχέδια του ομίλου να ξαναρχίσει αεροπορικά ταξίδια στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, ακόμα και μέσα Ιούνιου, δήλωσε στην εφημερίδα Ράινισε Ποστ, πως εκτός της Μαγιόρκας καλά προετοιμασμένες επίσης είναι η Αυστρία, η Ελλάδα και η Κύπρος.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε χθες σε συνέντευξη στην εφημερίδα Πολίτης ότι η παροχή εγγυήσεων ιδίως μέσω των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων είναι η σωστή απάντηση σε αυτό το στάδιο της κρίσης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Όχι του «Κουαρτέτου» στη γαλλογερμανική πρόταση
  • Δημιουργεί δική της ξεχωριστή ΕΤΑΠ – Π. Χρυσοχούς

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΦΕΥΓΕΙ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ – Αντιπολίτευση: Από την αδράνεια της καραντίνας, στην προεκλογική αντεπίθεση

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΕΣΤΙΑ» – Σκηνικό ναυαγίου για ένα φιλόδοξο σχέδιο

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ – Ανθρώπινες δραστηριότητες εν μέσω ισχυρών ανέμων έφεραν την κατάσταση

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

«ΚΛΕΙΔΙ» Η ΡΑΕΚ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ