You are here

Τύπος: Οι επιλογές των εργαζομένων χωρίς SafePass

14/07/2021 06:27

Οι κατευθυντήριες γραμμές της ΟΕΒ προς τα μέλη της για όσους εργαζόμενους δεν κατέχουν SafePass ή δεν το επιδεικνύουν, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Οι επιλογές των εργαζομένων χωρίς SafePass»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η καθοδήγηση που έδωσε χθες η ΟΕΒ προς τα μέλη της για όσους εργαζόμενους δεν κατέχουν SafePass ή δεν το επιδεικνύουν. Σύμφωνα με την καθοδήγηση της ΟΕΒ, ο εργαζόμενος που δεν θέλει να επιδεικνύει SafePass μπορεί να εργάζεται από το σπίτι, να λάβει πληρωμένη ή μη πληρωμένη άδεια ή να μένει σπίτι και να χρωστά ώρες στον εργοδότη. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία, ο εργαζόμενος δεν αποκλείεται να έχει και συνέπειες.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στην τελική ευθεία μπήκαν οι τρεις συστημικές τράπεζες στην Κύπρο, Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική, RCB Bank, για το stress test και όπως όλα δείχνουν θα περάσουν χωρίς πρόβλημα την άσκηση αντοχής.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Και οι 12 θέλουν προκαταβολή

  • «Τσίμπησαν» τις τιμές διαμονής οι ξενοδόχοι

  • Μεγάλη άνοδος στη χρήση καρτών

  • Τον Οκτώβριο για φόρο 15%

Πολίτης

 «Πίεση και κίνητρα σε εργαζόμενους για εμβολιασμό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι κατευθυντήριες γραμμές της ΟΕΒ προς τα μέλη της με στόχο τη συμμόρφωση με το υγειονομικό διάταγμα του υπουργείου υγείας. Η ΟΕΒ με χθεσινή της εγκύκλιο αναφέρεται στα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν οι εργοδότες προς όσους εργαζόμενους αρνούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικά και στοιχεία τα οποία απαιτούνται από το συγκεκριμένο διάταγμα. Σύμφωνα με την ΟΕΒ, ο εργαζόμενος μπορεί να εργάζεται εξ αποστάσεως, απουσία του εργαζόμενου με απολαβές και κάλυψη απολεσθέντος χρόνου εργασίας όταν επανέλθει στην εργασία, χρήση ετήσιας άδειας μετ΄ απολαβών, απουσία του εργαζόμενου με άδεια άνευ απολαβών και οτιδήποτε άλλο συμφωνηθεί με τον εργοδότη.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου ανέφερε χθες ότι η νέα στρατηγική της ΕΚΤ, με τους πιο ξεκάθαρους στόχους, θα επιτρέψει τη συνέχιση της υποστήριξης των οικονομικών και των χρηματοοικονομικών συνθηκών των χωρών της ευρωζώνης.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Στροφή Ελλήνων προς ψηφιακές αγορές

Χαραυγή

 «Αλλάζει το πλαίσιο για τα ρυθμιζόμενα επαγγέλματα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι αλλαγές στα ρυθμιζόμενα επαγγέλματα που φέρνει εναρμονιστικό νομοσχέδιο το οποίο συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρία της επιτροπής εργασίας. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, το νομοσχέδιο έχει ως στόχο τη θέσπιση κατάλληλων κριτηρίων αναφορικά με ένα κοινό πλαίσιο για τη διενέργεια αξιολογήσεων αναλογικότητας πριν από τη θέσπιση νέων, ή την τροποποίηση υφιστάμενων νομοθετικών, κανονιστικών ή διοικητικών διατάξεων για τον περιορισμό της πρόσβασης ή και άσκησης νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τα τρία νομοσχέδια για τη ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος τέθηκαν χθες ενώπιον της επιτροπής ενέργειας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • «Λάδι στη φωτιά» από την ΟΕΒ για SafePass

  • Πρόγραμμα επιχορηγημένων διακοπών

Αλήθεια

 «Αίρεται η σύσταση Βρετανίας για αποφυγή ταξιδιών στην Κύπρο»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθειας γράφει ότι το Foreign Office της Βρετανίας δε συστήνει πλέον στους Βρετανούς αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών προς την Κύπρο. Όπως σημειώνεται, η εξέλιξη αυτή αποτελεί βάλσαμο για τον κυπριακό τουρισμό, καθώς σε περίπτωση που η Βρετανία μας διατηρήσει στην πορτοκαλί λίστα, τότε οι Βρετανοί θα μπορούν να προγραμματίσουν απρόσκοπτα το ταξίδι τους για την Κύπρο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η πρόεδρος της βουλής Αννίτα Δημητρίου απέστειλε επιστολές στους προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών αναφορικά με νομοθετήματα που χρήζουν νομοθετικής έγκρισης μέχρι το τέλος του 2021.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Απαγόρευση εισόδου σε εργαζόμενους χωρίς SafePass

  • Ανησυχίες ΕΠΑ για σύγκρουση αρμοδιοτήτων με ΡΑΕΚ

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ VS ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ – Συγκλονιστικές εξελίξεις

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ… ΜΕ 1.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – Έξαρση θετικών περιστατικών και πάλη με την αδιαφορία των αρνητών του εμβολιασμού

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΟ SAFEPASS – Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι μαγαζάτορες – Τι διάταγμα στέλνει κόσμο στην ανεργία, φωνάζουν

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ – Ενάμιση χρόνο μόνο υποσχέσεις για στελέχωση του νοσοκομείου Λάρνακας