You are here

Τύπος: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την απεργία

09/10/2003 09:04
Οι πρώτες ενδείξεις ως προς τις αρνητικές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από την απεργία των φορτηγατζήδων, κυριαρχεί στα σημερινά ρεπορτάζ του τύπου, για τις χθεσινές εξελίξεις στο θέμα.

Το θέμα κυριαρχεί, βεβαίως και σήμερα στα βασικά πρωτοσέλιδα θέματα των εφημερίδων: Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» παρουσιάζει το σχετικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Σε περιπέτειες η οικονομία – οι εργολάβοι μιλούν για ημερήσιες ζημιές ύψους £4 εκατ.», η εφημερίδα «Η Σημερινή» κάνει λόγο για «Απεργιακό χάος» - σοβαρές ελλείψεις στα φάρμακα και για επαπειλούμενη καταστροφή για την κτηνοτροφία - ενώ στην εφημερίδα «Αλήθεια» το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Η οικονομία καταρρέει, ο υπουργός ταξιδεύει» - Σοβαρές επιπτώσεις στο σύνολο του λαού προκάλεσε η απεργία των φορτηγατζήδων – όλοι μετρούν τώρα τις ζημιές τους ελέω ερασιτεχνικών χειρισμών από την κυβέρνηση.

Κατά τα άλλα, στο ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Οριστικά τρεις κατηγορίες» γράφει πως το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε τελικά την πρόταση του υπουργείου Εμπορίου, για την επιδότηση της θέρμανσης σε τρεις κατηγορίες δικαιούχων.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Βόμβα στα εργασιακά θεμέλια» αναφέρεται στη σφοδρή αντίδραση της συνδικαλιστικής πλευράς στην εισήγηση της ΟΕΒ για κατάργηση του θεσμού των κλιμάκων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στο γύψο η οικονομία λόγω φορτηγών» δίνει συνέχεια στο πρωτοσέλιδο θέμα. Το ρεπορτάζ, μιλά για το φαινόμενο ντόμινο ως προς τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία.