You are here

Τύπος: Οι λόγοι της παραίτησης του Πάρι Λένα

16/04/2002 09:02
Η παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Πάρι Λένα, μονοπωλεί το ενδιαφέρον του σημερινού ημερήσιου οικονομικού τύπου, αφού σε όλα τα έντυπα αποτελεί την βασική είδηση.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον υπέρτιτλο «Αναζητείται νέος πρόεδρος» αναφέρεται στην παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Πάρι Λένα. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο κ. Λένας στο συντάκτη του ρεπορτάζ, υπέβαλε την παραίτηση του, «εξαιτίας πρόσφατης εργοδότησης του ως συμβούλου, σε εταιρίες που είναι εισηγμένες στο ΧΑΚ».

Αλλού, γράφει ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς τάσσονται εναντίον της φορολογίας των κερδών από το ΧΑΚ, ενώ προβληματίζεται ακόμη και η κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που κατέθεσε.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον υπέρτιτλο «Επέλεξε τους συνεταίρους, άφησε το ΧΑΚ» γράφει ότι αποτελεί παρελθόν για το χρηματιστήριο ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Πάρις Λένας, ο οποίος παραιτήθηκε για επαγγελματικούς λόγους. Ωστόσο, στο ρεπορτάζ, σημειώνεται ότι «η παραίτηση του δεν είναι άσχετη και με την όλη κατάσταση στο ΧΑΚ».

Αλλού, αναφέρεται στο νέο αρνητικό ρεκόρ που σημείωσε χθες ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑΚ.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» στο κύριο θέμα του, αναφέρεται επίσης στο θέμα Πάρι Λένα. Υπό τον υπέρτιτλο «Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΧΑΚ» το ρεπορτάζ ασχολείται με τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Λένα στην υποβολή παραίτησης και όπως ο ίδιος δηλώνει στην «Α» «δεν είχε να κάνει σε καμία περίπτωση με την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από το χρηματιστηριακό θεσμό, αλλά με προσωπικούς λόγους».

Αλλού γράφει ότι «Μπλόκο στο φόρο επί των κερδών του ΧΑΚ βάζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του χρηματιστηρίου, στο σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.