You are here

Τύπος: Οι μισοί δικαστές με κώλυμα

11/06/2019 06:44

Η εξαίρεση πέραν των μισών δικαστών της ολομέλειας του ανωτάτου δικαστήριο, που θα εκδικάσει τις εφέσεις για τις αποκοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, που ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας, η πρόθεση της ΕΤΥΚ για εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας, η σύσταση ταμείου χρηματοδότησης ιδίων κεφαλαίων για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προτείνει το συμβούλιο οικονομίας και ανταγωνιστικότητας, καθώς και οι αυξήσεις της τάξης του 5% τουλάχιστον που αναμένονται στα τιμολόγια της ΑΗΚ από τον Ιούνιο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Οι μισοί δικαστές με κώλυμα»

Πρωτοσέλιδο θέμα του Φιλελεύθερου είναι η εξαίρεση πέραν των μισών δικαστών της ολομέλειας του ανωτάτου δικαστήριο, που θα εκδικάσει τις εφέσεις για τις αποκοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, που ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης. Όπως αναφέρεται, το δικαστήριο απαρτίζεται από 13 δικαστές και ζητήθηκε η εξαίρεση των έξι δικαστών οι οποίοι έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για τις δικές τους αποκοπές από την αναλογική σύνταξη, καθώς και άλλων που σύζυγοι τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή πρώην δημόσιοι υπάλληλοι και επηρεάζονται από την έκβαση των εφέσεων.

 «Μπαίνει σφήνα η ΕΤΥΚ στο ΔΣ της Ελληνικής»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η πρόθεση της ΕΤΥΚ για εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας. Ο επίτιμος πρόεδρος της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων Λοΐζος Χατζηκωστής, μιλώντας το περασμένο Σάββατο από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου συνδικαλιστικής οργάνωσης, αποκάλυψε ότι η ΕΤΥΚ έχει αποκτήσει, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, σημαντικό πακέτο μετοχών.  Η ΕΤΥΚ αγόρασε μεγάλο πακέτο μετοχών της Ελληνικής μέσω του κυπριακού επενδυτικού ταμείου, 7Q, με χρήματα του ταμείου προνοίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αναζητούν τη φόρμουλα για φορολόγηση του προσωπικού στις πρεσβείες
  • Μοίρασαν άλλες 289 προαγωγές και νέες θέσεις
  • €810 εκ. για πολυτελείς κατοικίες το 2018
  • Αποζημιώσεις για όλους – Δεν εξαιρείται κανένας κουρεμένος από την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ

Πολίτης

 «Ταμείο για επενδύσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η μελέτη του συμβουλίου της οικονομίας για τη σύσταση ενός ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών.  Η μελέτη, σημειώνεται, θα παραδοθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρεται, το ταμείο θα αποτελεί μια πλατφόρμα η οποία θα συγκεντρώνει κεφάλαια από το κράτος, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, αλλά και ιδιωτικά ταμεία.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής οδηγούνται οι προτάσεις νόμου οι οποίες εντάσσουν στους δικαιούχους του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και νομικά πρόσωπα τα οποία θεωρούνται ιδιώτες πελάτες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Παράπονο για ΚΕΔΙΠΕΣ – Σύνδεσμος διαφήμισης
  • Ιάπωνες αγοράζουν κυπριακή τεχνολογία
  • Κοινωνική οικονομία - Στη βουλή το νομοσχέδιο για τις κοινωνικές επιχειρήσεις
  • Σούπερ συγχώνευση – Δημιουργείται εταιρεία – κολοσσός στην αεροπορική βιομηχανία

Χαραυγή

 «Ταμείο χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η σύσταση ταμείου χρηματοδότησης ιδίων κεφαλαίων για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προτείνει το συμβούλιο οικονομίας και ανταγωνιστικότητας. Όπως ανέφεραν χθες ενώπιον της επιτροπής οικονομικών της βουλής τα στελέχη του συμβουλίου, η μελέτη θα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Ιούνη. Ανέφεραν επίσης ότι η μελέτη θα περιλαμβάνει προτάσεις όπως τη δημιουργία ταμείου χρηματοδότησης για στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και τη χρηματοδότηση τους μέσω εναλλακτικών πηγών.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι προς ψήφιση οδεύει το νομοσχέδιο για μεταρρύθμιση του Οργανισμού Χρηματοδότησης Στέγης στα πρότυπα των εμπορικών τραπεζών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μείωση 8,6% στις εγγραφές οχημάτων το πρώτο πεντάμηνο
  • Όποιος προλάβει για τις αποζημιώσεις από το ταμείου για τους κουρεμένους του 2013
  • Αυξήσεις μισθών στις διπλωματικές αποστολές
  • Πτώση στο ΧΑΚ

Αλήθεια

 «Νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι αυξήσεις της τάξης του 5% τουλάχιστον που αναμένονται στα τιμολόγια της ΑΗΚ από τον Ιούνιο για τους οικιακούς πελάτες. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, οποιεσδήποτε αυξήσεις ή μειώσεις στην τιμή των καυσίμων που θα παρατηρούνται διεθνώς επηρεάζουν και την τιμή της κιλοβατόρας.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι με υπόμνημα πέντε βασικών σημείων προσήλθαν στη χθεσινή συνάντηση με τη διεύθυνση της ΑΗΚ οι συντεχνίες του οργανισμού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ταμείο ρευστότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Διευρύνεται το φάσμα εργασιών του  - Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης
  • Σε νομικό πλαίσιο οι «κοινωνικές επιχειρήσεις» - Νομοσχέδιο
  • Αύξηση στο εμπορικό έλλειμμα ελέω μείωσης των εξαγωγών

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ – Ομιλία Αβέρωφ Νεοφύτου στο διευρυμένο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ – «Φορτώνουν» διορθωμένο σύστημα πληροφορικής στο ΓεΣΥ από την Παρασκευή

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΚΩΛΥΜΑ – Ο Κώστας Κληρίδης ζήτησε την εξαίρεση τους στην έφεση για τους μισθούς δημ. υπαλλήλων

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ