You are here

Τύπος: Οι τιμές για γραφεία και καταστήματα

26/09/2022 06:06

Τα στοιχεία της εταιρείας Δανός για τις τιμές ενοικίασης γραφείων και καταστημάτων, καθώς και η απόδοση του δεκαετούς κυπριακού ομολόγου, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Οι τιμές για γραφεία και καταστήματα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα στοιχεία της εταιρείας Δανός για τις τιμές ενοικίασης γραφείων και καταστημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τιμές ενοικίασης καταστημάτων στη Λευκωσία κυμαίνονται από €15 έως €45 το τ.μ., όσο ήταν το κόστος το 2021 και 2020. Στη Λάρνακα οι τιμές για ενοίκια είναι από €6 έως €20 και βρίσκονται στα ίδια επίπεδα από το 2020. Στη Λεμεσό οι τιμές ενοικίασης καταστημάτων είναι από €20 έως €45 το τ.μ., όπως ήταν το 2020 και 2021. Στην ελεύθερη επαρχία Αμμόχωστου οι τιμές ενοικίασης καταστημάτων το 2022 είναι €10 με €25 το τ.μ., ενώ το 2020 και 2021 ήταν μεταξύ €8 και €20. Στην Πάφο οι τιμές ενοικίασης καταστημάτων παραμένουν σταθερές από το 2020 και κυμαίνονται από €10 έως €25. Αναφορικά με τα ενοίκια γραφείων, στη Λευκωσία είναι από €12 έως €23, ενώ το 2020 και 2021 ήταν από €12 έως €20. Στη Λεμεσό οι τιμές ενοικίασης γραφείων είναι μεταξύ €20 και €45 το τ.μ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι οι προεδρικές εκλογές προβλέπεται να βάλουν στον πάγο οποιαδήποτε σχέδια που έχουν σχέση με μετοχικές αλλαγές τραπεζών και οποιεσδήποτε εξελίξεις, αν υπάρξουν, προβλέπεται να είναι από το Μάρτιο του 2023 και μετά.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κατοικίες και διαμερίσματα βγάζει προς πώληση η Altamira

  • Ανεβαίνει το κόστος διέλευσης σε Σουέζ και Βόσπορο

  • Αναμένονται τα στοιχεία του πληθωρισμού

  • Χάος στη Μαγιόρκα λόγω τουρισμού

Πολίτης

 «Τσουχτερό το κυπριακό δεκαετές ομόλογο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η απόδοση του δεκαετούς κυπριακού ομολόγου. Όπως αναφέρεται, την Παρασκευή το κυπριακό δεκαετές έκλεισε στα 3,704% ακολουθώντας το άλμα που κατέγραψαν συνολικά τα ομόλογα της Eυρωζώνης. Μάλιστα, η απόδοση του διετούς γερμανικού ομολόγου ξεπέρασε το 2%, στο υψηλότερo του επίπεδο από το 2008 για να υποχωρήσει στο 1,92%. Το 10ετές γερμανικό ομόλογο βρέθηκε στο 2,03%, το αντίστοιχο ιταλικό στο 4,36%, το γαλλικό στο 2,60% και της Ισπανίας στο 3,195%. Το 10ετες ομόλογο της Ελλάδας ανήλθε στο 4,58%. Η Κύπρος εξακολουθεί να έχει την τρίτη υψηλότερη επίδοση πίσω από την Ελλάδα και την Ιταλία επηρεάζοντας το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, καθώς δεν συντρέχουν πλέον οι ευνοϊκές συνθήκες του παρελθόντος.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ως μία από τις καλύτερες ψηφιακές τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης και ως η καλύτερη ψηφιακή τράπεζα στην Κύπρο για το 2022, για τους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς και θεσμικούς πελάτες, διακρίθηκε η Τράπεζα Κύπρου.

Αλήθεια

 «Δεν αλλάζει μοντέλο ηλεκτρισμού η Κύπρος»

Σε θέμα της η Αλήθεια γράφει ότι δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής του μοντέλου που θα εφαρμόσει η Κύπρος για να διαβεί από το μονοπώλιο, στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώνεται ότι έως τώρα δεν έχει καταγραφεί κάποια θέση από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτε από τον οργανισμό για τη συνεργασία των ρυθμιστικών αρχών ενέργειας, ως ο αρμόδιος για την εύρυθμη λειτουργία της ενιαίας αγοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, πως τροχοδρομείται αλλαγή μοντέλου λόγω της εκτόξευσης των τιμών στο ρεύμα.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η Κίνα ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιεί τα δάνεια ως εργαλείο απόκτησης επιρροής.

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – Πάει Νέα Υόρκη με στοιχεία και αποδείξεις για ενημέρωση των Ην. Εθνών ο Νουρής

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΑΥΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ – Στην επιτροπή ελέγχου η αναθεώρηση της συμφωνίας μεταξύ ΟΑΥ και νοσηλευτηρίων

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ – Υπάρχουν στοιχεία για προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΟΥΤΕ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ – Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Μόνο στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαυρογιάννη η χώρα μας μπορεί ξανά να πορευτεί με σιγουριά προς το μέλλον