You are here

Τύπος: Οικόπεδα στη Λευκωσία εκποιούνται για χρέη

17/02/2020 06:38

Τα οικόπεδα προς εκποίηση που θα βγάλουν τον Μάρτιο οι τράπεζες σε γνωστές περιοχές της Λευκωσία και το φόρουμ οικονομικής πολιτικής που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ το διήμερο 14-15 Φεβρουαρίου, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Οικόπεδα στη Λευκωσία εκποιούνται για χρέη»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα οικόπεδα προς εκποίηση που θα βγάλουν τον Μάρτιο οι τράπεζες σε γνωστές περιοχές της Λευκωσίας. Με βάση στοιχεία της ιστοσελίδας του υπουργείου εσωτερικών, ανάμεσα σε άλλαν, στην Έγκωμη μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού μετά από αίτημα της ΣΕΔΠΕΣ θα εκποιηθεί οικόπεδο 567 τ.μ. στο οποίο υπάρχει τριώροφη πολυκατοικία στην τιμή €1.483.675. Η Gordian θα εκποιήσει δύο οικόπεδα στην Έγκωμη. Το ένα έχει έκταση 697 τ.μ. και η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης είναι €376.500. Το δεύτερο έχει έκταση 549 τ.μ. και η τιμή πώλησης είναι €287.200. Επίσης η Gordian θα βγάλει προς εκποίηση οικόπεδο 1.320 τ.μ. στον Άγιο Δομέτιο το οποίο έχει επιφυλασσόμενη τιμή €730.800 και οικόπεδο 716 τ.μ. σε τιμή €378.400.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, τα καθαρά έσοδα από τόκους των τραπεζών στο εννιάμηνο του 2019 ήταν €785,39 εκ. ελαφρώς πιο αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 που ήταν €745,16 εκ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στις Βρυξέλλες ο Πετρίδης για το Eurogroup
  • Αντιπαραθέσεις ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για την οικονομία
  • «Ψήνεται» νέα μεγάλη ανάπτυξη στην Έγκωμη
  • Βγήκαν στις διεθνείς αγορές – Οι κινήσεις των ελληνικών τραπεζών, τα οφέλη για οικονομία και τις επιχειρήσεις

Πολίτης

 «Φλερτ με το επιχειρείν»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το φόρουμ οικονομικής πολιτικής που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ το διήμερο 14-15 Φεβρουαρίου.  Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στην ομιλία του διατύπωσε τη θέση ότι «η κυπριακή οικονομία με τις υφιστάμενες δομές και τη σημερινή οικονομική φιλοσοφία αδυνατεί να προσφέρει συνθήκες ευημερίας στο σύνολο της κοινωνίας» και προχώρησε σε ένα έντονο φλερτ με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι τη χρηματοδότηση σε τέσσερα σημαντικά έργα μελετά αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ο πρόεδρος της οποίας, Βέρνερ Χόιερ, πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα στην Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Σύζυγοι πλαστογραφούσαν έγγραφα φορολογίας – Για να μην φορολογούνται από τις ελληνικές αρχές ελλαδίτες που μένουν στην Κύπρο
  • Σημαντικό το υφυπουργείο καινοτομίας – ΣΕΛΚ
  • Πληρωμές με επιταγές – Κτηματολόγιο
  • Ζητούμενο η ομαλή πορεία υλοποίησης της επένδυσης – Το ΕΒΕ Λάρνακας τοποθετείται για τη συμφωνία με την Kition Ocean Holdings

Αλήθεια

 «Η ΕΕ επιβεβαιώνει τη θετική προοπτική της οικονομίας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η απάντηση στις επικρίσεις που διατύπωσε για την οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης το ΑΚΕΛ έδωσαν ο υπουργός οικονομικών και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ο Κ. Πετρίδης σημειώνει ότι την «ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας, τη δραστική μείωση της ανεργίας αλλά και την εμπέδωση θετικού οικονομικού κλίματος, το ΑΚΕΛ επιλέγει να επιτεθεί όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις πολιτικές της.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η φορολογική μεταρρύθμιση και συγκεκριμένα η μετάβαση από τη φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στην περιβαλλοντική φορολογία θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρία του Eurogroup.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Το φόρουμ οικονομικής πολιτικής του ΑΚΕΛ
  • Οι μέρες ανατέλλουν καλύτερες για τη Λάρνακα

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΜΕΝΑ – Απάντηση του προέδρου Αναστασιάδη στις νέες τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΖΑΡΙ – Τι θέλει να κερδίσει η Κύπρος από το ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ – Κουκουλοφόρος έριξε εικοσιπέντε πυροβολισμούς τραυματίζοντας τέσσερα άτομα

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ