You are here

Τύπος: Οργασμός εξαργύρωσης χρεογράφων

14/08/2008 09:01
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία για τη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο και ο οργασμός εξαργυρώσεων χρεογράφων στην Κεντρική Τράπεζα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Φιλελεύθερος

«ΕΕ: Κατεβάζει ταχύτητα η βιομηχανία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία για τη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή παρουσιάζει μείωση 0,5% στις χώρες της Ευρωζώνης σε σχέση με τον Ιούνιο του 2007. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στο σύνολο των «27» χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η παραγωγή στη βιομηχανία ελαττώθηκε κατά 0,3%.

Αλλού ο Φιλελεύθερος φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης του 10% στους επόμενους δύο μήνες.

Πολίτης

«Οργασμός Εξαργύρωσης»

Με τον τίτλο αυτό ο Πολίτης στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» του αναφέρεται στις εξαργυρώσεις χρεογράφων. Όπως αναφέρει, τις τελευταίες βδομάδες παρουσιάζεται στην Κεντρική Τράπεζα οργασμός εξαργύρωσης χρεογράφων. Σύμφωνα με τον Πολίτη, αυτού του είδους οι επενδύσεις που παραδοσιακά θεωρούνταν ως οι πιο ασφαλείς, συχνά και από τις πιο προσοδοφόρες, αποτελούν σήμερα μη ελκυστική επιλογή.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο οικονομικών κινήτρων του ΚΟΤ για νέες πτήσεις.

Σημερινή

«Φθηνότερα τα καύσιμα»

Κύριο θέμα της «Οικονομία» της Σημερινής είναι οι λιανικές τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τέσσερις εταιρείες πετρελαιοειδών πρότειναν στους πρατηριούχους περαιτέρω μειώσεις στις τιμές των καυσίμων. Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι αν οι τιμές του αργού πετρελαίου στη διεθνή αγορά διατηρηθούν κοντά στα επίπεδα των $113 το βαρέλι, τότε λογικά θα πρέπει να αναμένεται νέο κύμα μειώσεων στα καύσιμα.

Αλλού η Σημερινή γράφει ότι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών θα είναι αποδυναμωμένες και το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς στις ώριμες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Αλήθεια

«Στον τοίχο στήνει τις εταιρείες»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι δηλώσεις του Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου Σόλωνα Κασίνη για τις τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με τη εφημερίδα, ο κ. Κασίνης αναφέρει ότι στην Κύπρο σήμερα υπάρχει μια ολιγοπωλιακή κατάσταση όπου καθορίζονται οι τιμές χωρίς να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι αναμένεται αύξηση των μεγεθών της MIG το εξάμηνο του 2008.

Χαραυγή

«Εξαντλητικοί έλεγχοι για τις τιμές πρώτων ειδών»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι έλεγχοι που διενεργεί η νέα ειδική επιτροπή του Υπουργείου Εμπορίου στις τιμές πρώτων ειδών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο μικροσκόπιο της ειδικής επιτροπής μπήκαν ήδη οι τιμές αρκετών προϊόντων που αυξήθηκαν με το δικαιολογητικό την άνοδο στις τιμές των καυσίμων και σύντομα αναμένεται πόρισμα.

Αλλού η Χαραυγή γράφει ότι σύμφωνα με αναλυτές στο ναδίρ επταμήνου υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού, της πλατίνας και του αργύρου, ωθούμενες από τις νέες απώλειες του πετρελαίου και την ενίσχυση του δολαρίου.




ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ-Σοβαρή διαφωνία για το καθεστώς διακυβέρνηση της ομόσπονδης Κύπρου




ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΖΗΤΑ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Σύγχρονο και δυναμικό αστικό κέντρο με ψηλότερα κτίρια




ΘΡΙΑΜΒΟΣ-Κοντά στο όνειρο της πρόκρισης στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λίνγκ από ψες η Ανόρθωση




ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΡΥΠΕΣ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ-Τριπλασιάστηκαν οι βλάβες λόγω περικοπών-Χάνονται χρήματα




ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ-Για μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη