You are here

Τύπος: Οργή Αβέρωφ για τους «μάγκες που θα καταψηφίσουν»

10/12/2020 06:35

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος τα ψάλλει στα κόμματα της αντιπολίτευσης που προτίθενται να ρίξουν «μαύρο στον κρατικό προϋπολογισμού του 2021, καθώς και τα σενάρια για την καταβολή του 13ου μισθού, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Οργή Αβέρωφ για τους ‘μάγκες που θα καταψηφίσουν’»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος τα ψάλλει στα κόμματα της αντιπολίτευσης που προτίθενται να ρίξουν «μαύρο στον κρατικό προϋπολογισμού του 2021. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο κ. Νεοφύτου προειδοποίησε πως με καταψήφιση του προϋπολογισμού ο κόσμος θα μείνει χωρίς συντάξεις, επιδόματα και χωρίς μισθούς, ενώ αναφέρθηκε και στα δωδεκατημόρια, τα οποία επιτρέπουν εν μέρει στο κράτος να βγει από τη δύσκολη θέση για δύο μήνες. «Θα κάνουν τώρα το κομμάτι του και όταν έρθει η ώρα των δωδεκατημορίων τι θα κάνουν;», διερωτήθηκε. «Θέλω και τους μάγκες να καταψηφίσουν και τα δωδεκατημόρια», πρόσθεσε.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η προσπάθεια του Invest Cyprus για προσέλκυση ξένων εταιρειών στη χώρα φαίνεται να αποδίδει καρπούς και εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την εγκατάσταση στην Κύπρο τριών τεχνολογικών κολοσσών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πονοκέφαλος από πιθανή αναστολή εκποιήσεων
  • Τρομάζει το υπουργείο υγείας το «όχι» στον προϋπολογισμό
  • Η Κύπρος νέος «παίκτης» στα επενδυτικά ταμεία
  • Περισσότερες φέτος οι δηλώσεις για φόρο

Πολίτης

 «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για 13ο μισθό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα σενάρια για την καταβολή του 13ου μισθού. Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου η υπουργός εργασίας θα έχει συνάντηση με το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ για να συζητήσουν ενδεχόμενη πρόταση ώστε το κράτος το ίδιο να παραχωρήσει τον 13ο μισθό τους εργαζόμενους. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν επίσης και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Όπως αναφέρεται, η εργοδοτική πλευρά είναι αρκετά επιφυλακτική στο θέμα του 13ου μισθού, για τις συντεχνίες το θέμα αυτό θεωρείται εκ των ων ου άνευ, εκεί και όπου υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο εκτελεστικός πρόεδρος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, Αντώνης Αντωνίου, είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΕΒ για την περίοδο Ιανουαρίου 2021 – Μαΐου 2023.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ηλεκτρίζεται το κλίμα στην ΑΗΚ
  • Μεγάλες οι προοπτικές – Βιομηχανία

Αλήθεια

 «Οι μικροί θα σώσουν την κατάσταση;»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι ελπίδες ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 θα εξασφαλίσει πλειοψηφία με τα μικρά κόμματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εκτίμηση είναι πως η παράλυση του κράτους και η προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών, λόγω μη έγκρισης το προϋπολογισμού, δεν συμφέρει σε κανέναν, συνεπώς, τα μικρά κόμματα προσανατολίζονται να δώσουν θετική ψήφο, εξασφαλίζοντας έτσι πλειοψηφία.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι τουλάχιστον 6 χιλ. περισσότεροι φορολογούμενοι αναμένεται να υποβάλουν δήλωση εισοδήματος ατόμου για το έτος 2019, σε σύγκριση με το 2018.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Ανησυχία για θέματα βιωσιμότητας και λειτουργικότητας της ΑΗΚ

Η σελίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΧΕΔΟΝ ΝΕΟ LOCKDOWN – Κορωνοϊός: Έσφιξαν κι άλλο τα ζωνάρια

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΥΚΕΤΟ 2021 – Αυστηρά τα νέα μέτρα, μικρές ελπίδες για χαλάρωση τα Χριστούγεννα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟ – Τα μέτρα απέτυχαν, λένε κυβέρνηση και επιστήμονες, αλλά αποφασίζουν να τα επαναλάβουν

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΞΑΝΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ