You are here

Τύπος: ΟΤΕnετ και αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών...

13/09/2002 08:25
Σε πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΟΤΕ να θέσει επικεφαλή της OTE International στην Κύπρο, τον Παύλο Σαββίδη πρόεδρο του ΧΑΚ, κάνει λόγο σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος». Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι ο κ. Σαββίδης θα έχει ρόλο να συντονίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Οργανισμού στην Κύπρο και τη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα, ο ελλαδικός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός έχει προχωρήσει ήδη τις διαδικασίες επιλογής Εμπορικού και Τεχνικού Διευθυντή για την Κύπρο.

Σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», διευκρινίστηκε ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ της ΟΤΕnετ και της κυπριακής δημόσιας εταιρείας AvacomNet, για την εξαγορά του ISP και όχι ολόκληρης τη εταιρείας. Επαφές που δεν βρίσκονται σε τελικό στάδιο, υποστηρίζει με ανακοίνωση της η AvacomNet, ενώ η ΟΤΕnετ με δική της ανακοίνωση διαψεύδει το σχετικό δημοσίευμα.

Πάντως, το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας υπό τον υπέρτιτλο «Κτύπησαν limit up οι δύο Avacom», αναφέρεται στην πορεία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑΚ των δύο εισηγμένων στο ΧΑΚ εταιρειών (AvacomNet Services – Avacom Computer Services), ύστερα από δημοσίευμα περί της πρόθεσης του ΟΤΕnετ να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Avacom Computer Services. Η κατακόρυφη άνοδος της τιμής της μετοχής των δύο εταιρειών, οδήγησε το λειτουργό συναλλαγών του ΧΑΚ να διακόψει τη διαπραγμάτευση των τίτλων για 15 λεπτά, ώστε η εταιρεία AvacomNet να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να διευκρινίζει και να επεξηγεί πώς έχει το θέμα με την ΟΤΕnετ.

Όπως προστίθεται, η μεν Avacom Computer Services είχε άνοδο χθες της τάξης του 20% και η AvacomNet άνοδο της τάξης του 23,8%, ενώ σημειώνεται ότι η ολική ζήτηση τίτλων των δύο εταιρειών ήταν χθες πολύ σημαντικά αυξημένη.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον υπέρτιτλο «Επίθεση στην αύξηση των τιμών», αναφέρεται στις έρευνες αγοράς που διεξάγει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών σε υπεραγορές και καταστήματα λόγω της διαπιστωθείσας υπερβολικής αύξησης στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πέτρο Μάρκου, στην Κύπρο δεν έχουμε φθάσει στο σημείο να χρειάζεται η πραγματοποίηση μαζικού μποϋκοτάζ της αγοράς, όπως συνέβη στην Ελλάδα, ενώ για να γίνει κάτι τέτοιο, υποστηρίζει ο κ. Μάρκου, θα πρέπει πρώτα να αποφασιστεί μια πολυμέτωπη επίθεση και έρευνα της αγοράς.

Αλλού, γράφει ότι οι εταιρείες που εμπίπτουν στο σχετικό Νόμο, που ψηφίστηκε πρόσφατα, αρνούνται να επιστρέψουν τα χρήματα επενδυτών, με αποτέλεσμα ο σχετικός Νόμος να κριθεί τελεσίδικα στα δικαστήρια.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στην τελική ευθεία η λειτουργία των ΕΠΕΥ» αναφέρεται στα σεμινάρια για την επιμόρφωση των λειτουργών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη σχετική νομοθεσία από τον Δημήτρη Τσιμπανούλη. Επιπρόσθετα, με αφορμή τη χθεσινή είδηση της “SW” για «γκρίζες γραμμές» στην εφαρμογή των ΚΕΠΕΥ, τονίζεται ότι ο πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς συζητά με τον ελλαδίτη εμπειρογνώμονα ερμηνείες ώστε να μην υπάρξουν με την εφαρμογή του νόμου παρερμηνείες και να εκλείψει και η παραμικρή αμφιβολία σε σχέση με το νόμο και την εφαρμογή του.

Αλλού, γράφει ότι η έρευνα αγοράς του Συνδέσμου Καταναλωτών, διεξάγεται σε 12 υπεραγορές και 40 προϊόντα.