You are here

Τύπος: Ούτε η βουλή θέλει τη διατμηματική προαγωγή…

01/12/2021 07:05

Οι αντιδράσεις από το ευρύτερο δημόσιο για το θεσμό της διατμηματικής προαγωγής, η διάσταση των θέσεων μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών όσον αφορά τον καθορισμό κατώτατου μισθού και τα εννιαμηναία αποτελέσματα για το 2021 που ανακοίνωσαν χθες Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Ούτε η βουλή θέλει τη διατμηματική προαγωγή…»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι αντιδράσεις από το ευρύτερο δημόσιο για το θεσμό της διατμηματικής προαγωγής. Όπως αναφέρεται, η βουλή ζητά να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι της από τη διατμηματική προαγωγή στις διευθυντικές θέσεις Α13. Η πρόεδρος της βουλής Αννίτα Δημητρίου, με επιστολή της προς τον υπουργό οικονομικών, τονίζει πως η βουλή, ως ανεξάρτητη συνταγματική εξουσία, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τη διατμηματική προαγωγή και τη δυνατότητα προαγωγής στην κλίμακα Α13. Σημειώνεται ότι υπουργείο εξωτερικών και ελεγκτική υπηρεσία ζήτησαν επίσης να εξαιρεθούν από την ισχύ του θεσμού της διατμηματικής προαγωγής.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου παρουσίασε για την εννιαμηνία του 2021 κέρδη μετά τη φορολογία ύψους €20 εκ., σε σύγκριση με ζημιές €122 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τσάκωσαν επτά επαγγελματίες οδηγούς για καύσιμα από κατεχόμενα

  • Έτοιμη και η Ελληνική για μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων

  • Και άλλες θέσεις εργασίας στον προϋπολογισμό 2022

  • Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ ΚΕΒΕ – ΟΕΒ

Πολίτης

 «Χάσμα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η διάσταση των θέσεων μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών όσον αφορά τον καθορισμό κατώτατου μισθού. Σε χθεσινή ημερίδα την οποία διοργάνωσε η ΠΕΟ υπό τον τίτλο «Η νομοθετική κατοχύρωση ελάχιστων μισθών ως μέρος της διαδικασίας ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων», εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος της ΠΕΟ και της ΣΕΚ εστίασαν στην ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του εθνικού κατώτατου μισθού. Ωστόσο, διαφορετική άποψη είχε ο εκπρόσωπος της ΟΕΒ Πολύβιος Πολυβίου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κατώτατος μισθός από μόνος του δεν μπορεί να είναι εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, ούτε μπορεί να αναμένεται ότι ο κατώτατος μισθός θα επιλύσει όλα τα προβλήματα των πολιτών.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι προβληματική κατάσταση υπάρχει στα οδοφράγματα σε ότι αφορά τον κανονισμό της πράσινης γραμμής και τη διακίνηση εμπορευμάτων από τις κατεχόμενες περιοχές.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Βίοι παράλληλοι για Κύπρου και Ελληνική

Χαραυγή

 «Μεγάλα κέρδη και ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα για τράπεζες»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα εννιαμηναία αποτελέσματα για το 2021 που ανακοίνωσαν χθες Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα. Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους €20 εκατ. για το εννιάμηνο, σε σύγκριση με ζημιά ύψους €122 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους €21 εκατ. για το εννιάμηνο, σε σύγκριση με κέρδη ύψους €40 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το ΑΚΕΛ επανέφερε χθες την πρόταση του για αναπροσαρμογή των επιδομάτων προς τα πάνω, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δικαιούχων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέα σημαντική αύξηση του πληθωρισμού λόγω της ακρίβειας σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες

  • Λύσεις στα προβλήματα των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων

  • Αλλαγή νόμου για ανεργιακό στην τουριστική βιομηχανία

Αλήθεια

 «Τράπεζα Κύπρου: Καθαρά κέρδη €20 εκατ. το εννιάμηνο και σε μονοψήφιο ποσοστό τα ΜΕΔ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου για το εννιάμηνο. Όπως σημειώνεται, η τράπεζα παρουσίασε για την εννιαμηνία του 2021 κέρδη μετά τη φορολογία ύψους €20 εκατ. σε σύγκριση με ζημιές €122 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η τράπεζα, έπειτα από την πράξη πώλησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, μείωσε το ποσοστό κόκκινων δανείων της σε μονοψήφιο αριθμό.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε κατά €458,4 εκατ. το δεκάμηνο του 2021 φθάνοντας στα €261,9 εκατ. σε σύγκριση με έλλειμμα €720,3 εκατ. την ίδια περίοδο του 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Καθαρά κέρδη €21 εκατ. το εννιάμηνο – Ελληνική Τράπεζα

  • Στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για το ανεργιακό επίδομα όσων εμπίπτουν στο σχέδιο προσωρινών αναστολών

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ! – Κορωνοϊός

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΣΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2022 – Διευρυμένο πολιτικό γραφείο με συμμετοχή και των υπουργών με οδηγίες Αναστασιάδη

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ – Ανοίγει ο διάλογος στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΒΑΝ: ΕΝΟΧΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΘΩΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ! – Το κακουργιοδικείο βρήκε ένοχη την εταιρεία στις 42 από τις 90 σοβαρές κατηγορίες