You are here

Τύπος: Πακέτα διακοπών στην Ελλάδα με απευθείας πτήσεις

19/07/2021 06:25

Η προτίμηση που δείχνουν οι κύπριοι για διακοπές στην Ελλάδα και τα στοιχεία του Σύνθετου Προπορευόμενου Οικονομικού Δείκτη (ΣΠΟΔ) της Κύπρου, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Πακέτα διακοπών στην Ελλάδα με απευθείας πτήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η προτίμηση που δείχνουν οι κύπριοι για διακοπές στην Ελλάδα. Σε έρευνα σε πακέτα διακοπών ταξιδιωτικών πρακτορείων, διαπιστώνεται ότι οι προορισμοί από Κύπρο είναι για Ρόδο, Κρήτη, Πελοπόννησο, νησιά των Σποράδων, Πρέβεζα και Λευκάδα. Οι προορισμοί που προωθούνται και προτιμούνται είναι όσοι έχουν απευθείας πτήσεις με τη χώρα μας. Όπως σημειώνεται, οι τιμές των διακοπών αφορούν όλα τα βαλάντια.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την πρωτοβουλία “Women TechEU”, ένα νέο πρόγραμμα της ΕΕ που στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις υπερπροηγμένης τεχνολογίας που διοικούνται από γυναίκες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στα €170 δισ. ο κοινοτικός προϋπολογισμός για το 2022

  • Έκλεισε η εξέταση 6.393 αιτήσεων του σχεδίου Εστία

  • Διευκρινίσεις για αναστολή πληρωμής ΦΠΑ ζητά το ΚΕΒΕ

  • Covid-19: Ενισχύονται τα μέτρα στην Ευρώπη

Πολίτης

 «Θετικές οι ενδείξεις ανάκαμψης»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα στοιχεία του Σύνθετου Προπορευόμενου Οικονομικού Δείκτη (ΣΠΟΔ) της Κύπρου. Ο ΣΠΟΔ κατέγραψε ετήσια αύξηση 11,2% τον Ιούνιο του 2021, φθάνοντας σε επίπεδο 108, μετά από ετήσιες αυξήσεις 10,6% τον Μάιο και 5,5% τον Απρίλιο. Ο δείκτης που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Τράπεζα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, καταγράφει θετικό ετήσιο ρυθμό μεγέθυνσης το δεύτερο τρίμηνο του 2021, έπειτα από τις αρνητικές επιπτώσεις που υπέστη η οικονομία.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η Goldman Sachs εκτιμά ότι το σιδηρομετάλλευμα παραμένει σε ανοδική τροχιά για περισσότερο από δύο χρόνια και η τάση αυτή δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Αναθεωρεί προς τα πάνω τον ρυθμό ανάπτυξης – Οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch για Ελλάδα

Χαραυγή

 «Μόλις 10 αιτήσεις έμειναν για ολοκλήρωση της εξέτασης των 6.393 αιτήσεων του σχεδίου Εστία»

Σε ρεπορτάζ της η Χαραυγή γράφει ότι μόλις δέκα αιτήσεις παρέμειναν για να ολοκληρωθεί η εξέταση των συνολικά 6.393 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από δανειολήπτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για συμμετοχή στο σχέδιο Εστία. Αναφέρεται ότι έχουν απορριφθεί 2.697 αιτήσεις και άλλες 759 που αφορούν μη βιώσιμους δανειολήπτες.

Αλήθεια

 «Δεν είναι όλα ιδανικά, αλλά να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι δηλώσεις του νέου γγ της ΠΑΣΥΔΥ Στρατή Ματθαίου στην εφημερίδα. Υποστηρίζει ότι δεν είναι όλα ιδανικά στον τρόπο που εργάζεται η δημόσια υπηρεσία και δεν αρνείται ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Τονίζει ωστόσο ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα και τη μέχρι τώρα προσφορά της δημόσιας υπηρεσίας και των δημοσίων υπαλλήλων.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλάρωση της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Εκκρεμούν 10 αιτήσεις για να ολοκληρωθεί η εξέταση – Σχέδιο Εστία

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ – Διαδηλωτές: Σοβαρά επεισόδια στο προεδρικό και τραμπουκισμοί στο ΣΙΓΜΑ

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ «ΔΩΡΑ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ – Φήμες πως θα ανακοινώσει αναγνώριση από το Αζερμπαϊτζάν και πρόσκληση Ε/κ στην Αμμόχωστο

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ME «ΔΩΡΑ» ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ – Διάφορα σενάρια ανακοινώσεων από τον τούρκο πρόεδρο, με φόντο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΑΤΑΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – Στο στόχαστρο το ΑΚΕΛ και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νιαζί Κιζιλγιουρέκ