You are here

Τύπος: Πακέτο μέτρων και οφειλές Δήμων

15/09/2005 09:16
Η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λιλλήκα με τον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή για συζήτηση του πακέτου μέτρων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αύξηση των τιμών των καυσίμων, η μη συμμόρφωση των πρατηριούχων στις μειωμένες τιμές στα καύσιμα που ανακοίνωσε το Συγκρότημα Λευκαρίτη καθώς και οι οφειλές εκατομμυρίων λιρών των Δήμων προς το ταμείο συντάξεως των υπαλλήλων τους, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στη σημερινή οικονομική ειδησεογραφία.

Φιλελεύθερος

«Βάζουν χέρι στα ταμεία»

Κύριο θέμα του Φιλελεύθερου είναι τα ποσά που οφείλουν οι μεγάλοι Δήμοι της Κύπρου προς το ταμείο σύνταξης και φιλοδωρημάτων των υπαλλήλων τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι οφειλές των Δήμων ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια λίρες. Ελλειμματικά ταμεία παρουσιάζουν τα Δημαρχεία Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, παρουσιάζοντας «ακάλυπτες εισφορές» πέραν των £50 εκ. Οι συντεχνίες, μόλις πληροφορήθηκαν για τις οφειλές προσέτρεξαν στο Υπουργείο Εργασίας ώστε να δρομολογηθούν μέτρα για είσπραξη των καθυστερημένων οφειλών.

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» του Φιλελεύθερου είναι η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λιλλήκα με τον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή όπου θα συζητηθεί το πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αύξηση των τιμών των καυσίμων

Πολίτης

«Τσουχτερός χειμώνας (με μέτρα ή χωρίς)»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» του Πολίτη είναι η ακρίβεια που παρατηρείται στο γέμισμα των ντεπόζιτων για θέρμανση, λόγω της αύξησης των τιμών στα καύσιμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ακόμη και αν αποφασιστεί μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά τη σημερινή συνάντηση του ΥΠΕΜ με τον ΥΠΟΙΚ, το γέμισμα του ντεπόζιτου για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα είναι ακριβότερο συγκριτικά με πέρσι.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει νέα ολοκληρωμένη πολιτική για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο.

Σημερινή

«Πρατηριούχοι αντάρτες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» της Σημερινής είναι η μη συμμόρφωση των πρατηριούχων στις μειωμένες τιμές στα καύσιμα που ανακοίνωσε το Συγκρότημα Λευκαρίτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μη ανακοίνωση των μειωμένων τιμών από τις άλλες πετρελαϊκές εταιρείες, οδήγησε τους πρατηριούχους να μην αναρτήσουν τις νέες μειωμένες τιμές στα πρατήρια τους, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αντιδράσουν.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η ΑΤΗΚ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο ρύθμισης των τελών κινητής τηλεφωνίας από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή.

Χαραυγή

«Τονωτική ένεση το νέο πακέτο μέτρων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι το πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις αυξήσεις στα καύσιμα, το οποίο θα συζητήσουν σήμερα ο ΥΠΕΜ και ο ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το συνολικό πακέτο μέτρων ανέρχεται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια λίρες για μια 5ετία και θα ανακουφίσει συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μετά το Συγκρότημα Λευκαρίτη, προχώρησε και η εταιρεία Lucoil σε μείωση των τιμών των καυσίμων.

Αλήθεια

«Έδωσε ο υπουργός στοιχεία στην ΕΠΑ;»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» της Αλήθειας είναι το ενδεχόμενο προσυνεννοήσεων μεταξύ των εταιρειών πετρελαιοειδών για τις τιμολογήσεις στα καύσιμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το γεγονός ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενώ δήλωσε ότι συλλέγει στοιχεία για τις αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων, δεν τα δίνει στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού για τη διερεύνησή τους.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το ΧΑΚ θα «αλλάξει εκ βάθρων» μετά τη λειτουργία της κοινής πλατφόρμας ΧΑΚ-ΧΑΑ.




ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ—Άρση ασυλίας Ματσάκη αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής




ΡΕΥΜΑ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ—Αυξημένη υποστήριξη βουλευτών για τροποποιήσεις στο σύνταγμα




ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ—Οργιώδες παρασκήνιο σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες




ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ—ΔΗΜΟΙ: Ακάλυπτες εισφορές συντάξεων εργαζομένων πέραν των £50 εκατομμυρίων




ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ—Διαμηνύει το ΑΚΕΛ δια του Ν. Κατσουρίδη, με αφορμή το νέο αδιέξοδο για την αντιδήλωση της Ε.Ε. στην Τουρκία